Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
21. 7. 2017,
8.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

1

Natisni članek

Matic Verdinek Željko Babić RK Gorenje Velenje

Petek, 21. 7. 2017, 8.19

6 let, 6 mesecev

Velenjčani začeli priprave na novo sezono

Je Željko Babić lahko Gorenjev reformator?

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

1

gorenje priprave babić | Foto RK Gorenje Velenje/Jurij Kodrun

Foto: RK Gorenje Velenje/Jurij Kodrun

Rokometaši Gorenja z novim trenerjem Željkom Babićem v novi sezoni ciljajo na najmanj širši vrh v vseh štirih tekmovanjih, kjer bodo nastopali. "Izgovorov, da v prihajajoči sezoni ne bi napadli visokih mest, ni," je odločen direktor Matej Avanzo.

Začela se je sezona, od katere Gorenje pričakuje veliko. Pardon, ogromno. V ligi prvakov, kamor so se vrnili po treh letih, si Velenjčani želijo potegovati za osmino finala, v regiji hočejo na zaključni turnir, cilj pa sta tudi obe domači lovoriki. Prvenstveno so nazadnje osvojili pred štirimi leti, pokalno pa celo pred 14.

Na Slovenskem je Gorenje v zadnjih sezonah povsem podrejeno Celju, v Evropi pa zadnji presežek sega v leto 2015, ko so Velenjčani pod Gregorjem Cvijičem nastopili na zaključnem turnirku pokala EHF.

Matic Verdinek je zadnji novinec. Podpisal je dan pred začetkom priprav. | Foto: RK Gorenje Velenje/Jurij Kodrun Matic Verdinek je zadnji novinec. Podpisal je dan pred začetkom priprav. Foto: RK Gorenje Velenje/Jurij Kodrun Kdo je nov in kdo je odšel?

Trend bo navzgor skušal obrniti novi trener, peti v zadnjih štirih letih, nekdanji hrvaški selektor Željko Babić, ki je svoje igralce že zbral na pripravah.

Tudi novince Jana Grebenca, Žarka Pejovića, Roberta Markotića in zadnjega prišleka Matica Verdineka. Iz kluba so odšli Luka Mitrović, Janez Gams, Anže Ratajec, Jože Baznik in Mitja Nosan. Na pripravah sodeluje tudi nekaj mladincev.

Čvrsto in disiplinirano

A tudi konkurenca ne počiva. Celjani so sicer pomladili ekipo, v Sehi pa se z Gorenjem srečajo že v prvem krogu zadnji avgustovski konec tedna. Iz ozadja bosta na napake velikega dvojca prežala Koper in Maribor.

"Pričakovanja kluba pred novo sezono so visoka, ambicije našega moštva prav tako. Z mislijo na skupne cilje se bomo lotili vsakega treninga. Treba bo vložiti izjemno veliko truda, ne glede na to pa smo vsi veliki optimisti. Sezona bo zanimiva in obenem zelo zahtevna, a takšen je šport. Če želiš biti najboljši in zmagovati, je potrebnega veliko odrekanja. Želim si, da bi naša ekipa v novi sezoni prikazovala igre s čvrsto obrambo in discipliniranim napadom, obenem pa kar najbolj zmanjšala število zadetkov, ki jih tekmeci dosegajo iz hitre tranzicijske igre," si želi Babić.

Odločne misli, ampak prav zelo se na razlikujejo od pogledov njegovih trenerskih predhodnikov, pri katerih so bila pričakovanja večja od kasneje dosežene stvarnosti. Še zdaleč ne izključno po njihovi krivdi, v zrcalo se morajo zazreti tudi igralci.

Željko Babić (v sredini) s članoma svoje ekipe. Ne levi je staroselec, maser Matej Kramer, na desni pa Babićev pomočnik in trener vratarjev Aleš Anžič, ki se je vrnil v Velenje.  | Foto: RK Gorenje Velenje/Jurij Kodrun Željko Babić (v sredini) s članoma svoje ekipe. Ne levi je staroselec, maser Matej Kramer, na desni pa Babićev pomočnik in trener vratarjev Aleš Anžič, ki se je vrnil v Velenje. Foto: RK Gorenje Velenje/Jurij Kodrun

Gorenje na prvi večerji:

"Edina prava pot"

Gorenjev kapetan bo še vedno Niko Medved, ki je dobil konkurenco, svežega reprezentanta Verdineka. "Celotna ekipa je z nestrpnostjo pričakovala novo zgodbo. Izzivov, ki nas čakajo, se izredno veselimo. Zadani cilji so zelo ambiciozni, a to je edina prava pot. To te dodatno motivira in spodbuja k trdemu delu na treningih in tekmah. Verjamem, da bomo z ekipo uspešno vzdržali vse napore, ki jih prinaša nastopanje v štirih tekmovanjih, in izpolnili zadane cilje," napoveduje Medved.

Direktorski pogled: Matej Avanzo

matej avanzo | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar "Glede na številne spremembe v zadnjih letih, ko je bil RK Gorenje Velenje v nekakšni tranzicijski dobi, ki je zdaj končana, je čas, da v novi tekmovalni sezoni, tudi zaradi dejstva, da bomo po treh letih znova zaigrali v ligi prvakov, zastavimo visoke ambicije.

Cilj našega kluba bo, da med evropsko klubsko elito v skupini C osvoji eno izmed prvih dveh mest, ki vodita v nadaljnje razigravanje, da se v ligi SEHA Gazprom prebije na finalni turnir ter osvoji lovoriki lige NLB in pokala Slovenije.

Zavedamo se, da so tekmeci v vseh tekmovanjih izredno kakovostni, a tudi naša ekipa je sestavljena izredno ambiciozno. Premoremo štab strokovnjakov, na čelu z vrhunskim trenerjem, ter po dva izredno kakovostna rokometaša na vsakem igralnem mestu. Izgovorov, da v prihajajoči sezoni ne bi napadli visokih mest, ni!"

Gorenje v sezoni 2017/18:

Igralec

Igralno mesto

Višina

Rojen

Državljanstvo

Matjaž Brumen

desno krilo

190 cm

23.12.1982

SLO

Nejc Cehte

desni zunanji

196 cm

4.9.1992

SLO

Jernej Drobež

levi zunanji

194 cm

6.1.2000

SLO

Klemen Ferlin

vratar

192 cm

26.6.1989

SLO

Rok Golčar

desno krilo

189 cm

23.12.1985

SLO

Jan Grebenc

levi zunanji

194 cm

18.8.1992

SLO

Tilen Grobelnik

levi zunanji

187 cm

17.4.2000

SLO

Ibrahim Haseljić

desno krilo

193 cm

14.1.1998

BIH

Blaž Kleč

krožni napadalec

183 cm

26.3.1986

SLO

Vid Levc

levi zunanji

197 cm

23.11.1994

SLO

Robert Markotić

desni zunanji

193 cm

7.3.1990

HRV

Tadej Mazej

levo krilo

190 cm

31.7.1998

SLO

Niko Medved

levo krilo

184 cm

26.3.1990

SLO

Rok Ovniček

srednji zunanji

184 cm

29.1.1995

SLO

Žarko Pejović

srednji zunanji

191 cm

25.1.1986

ČGO

Gregor Potočnik

levi zunanji

196 cm

22.8.1992

SLO

Darko Stojnić

krožni napadalec

200 cm

3.4.1997

SLO

Alem Toskić

krožni napadalec

190 cm

12.2.1982

SRB

Matic Verdinek

levo krilo

189 cm

13.4.1994

SLO

Miljan Vujović

vratar

198 cm

27.8.2000

ČGO

Rok Zaponšek

vratar

192 cm

30.10.1992

SLO

Ne spreglejte