Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
7. 6. 2017,
21.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

Luka Mitrović Celje Pivovarna Laško RK Gorenje Velenje

Sreda, 7. 6. 2017, 21.18

6 let, 6 mesecev

Množični prestopi med rivaloma

Prvovrstni paradoks: Gorenje bo sofinanciralo igralca Celja

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Srbski rokometaš Luka Mitrović je že četrti igralec v zadnjih dveh sezonah, ki so se ga v Gorenju odkrižali, napotil pa se je v Celje.

Od začetka sezone 2015/16 do torka je iz Gorenja v Celje prestopila četverica igralcev. Eden od tega s kratko vmesno postajo v Mariboru. Druži jih skupna lastnost: z vsemi bi Velenjčani brez posebnih težav lahko nadaljevali sodelovanje. Ali z drugimi besedami: karte so bile v njihovih rokah. Pretrgali so pogodbe ali niso aktivirali njihovega nadaljevanja.

Celjani, ki jih Velenjčani ne morejo premagali že tri leta in pol, so tako na razmeroma preprost način prišli do (zelo) dobrih igralcev. Očitno ima Gorenje sredstva tako za odškodnine za prišleke (Jan Grebenc) kot za pretrganje pogodb (Janez Gams in Luka Mitrović).

 Iz Velenja v Celje ...

1. Luka Mitrović, srednji zunanji, 30 let

Novi trener Gorenja Željko Babić Luke Mitrovića in Janeza Gamsa ne vidi v ekipi, zato se jima je klub zahvalil za sodelovanje. A pri tem je še en velik ampak. Oba sta imela veljavno pogodbo, zato seveda nista odšla brezplačno, ampak proti plačilu odškodnine. Gams je še brez kluba, Mitrović, srednji zunanji, pa se je podal v Celje, kjer so iskali izkušenega igralca prav na tem položaju.

Podpisal je enoletno pogodbo, zaradi velenjskega priliva pa je verjetno lahko privolil v nekaj nižji znesek, zapisan v pogodbi, kot bi sicer.

Sklep: celjskega igralca torej delno financira kar njegov rival in v zadnjih letih vneti zasledovalec iz Velenja. Pivovarji so dobili zelo dobrega igralca na položaju, kjer so ga potrebovali. O njegovi motivaciji proti nekdanjim delodajalcem pa je brezpredmetno pisati.

2. Kristian Bećiri, krožni napadalec, 23 let

beciri | Foto: Sportida Foto: Sportida

Kristian Bećiri ni izvedel klasičnega prestopa. Njegova vmesna postaja je bil Maribor, kjer je igral lansko pomlad. A tudi zanj velja, da je Gorenje z njim pretrgalo pogodbo. Pot v Celje pa se mu je odprla po poletnem odhodu Blaža Blagotinška, ko se je Branko Tamše odločil za igralca, ki ga (dobro) pozna. V svoji prvi sezoni ni imel tako vidne vloge, kar pa bi se lahko spremenilo z odhodom Vida Poteka. Vsekakor ima Bećiri na črti velik potencial. Čas je, da ga tudi materializira.

3. Marko Dujmovič, levi zunanji, 31 let

dujmovic | Foto: Sportida Foto: Sportida

Kmalu po začetku sezone 2015/16 so se v Gorenju odločili za pretrganje pogodbe z Markom Dujmovičem. Celjani niso veliko oklevali in z njim podpisali pogodbo. Dejstvo je, da je bil njegov prispevek najmanjši izmed učinka naštete trojice, a so na to imele velik vpliv Dujmovičeve poškodbe.

4. Luka Dobelšek, srednji zunanji, 34 let

dobelsek | Foto: Sportida Foto: Sportida
Potem ko je večino kariere preživel v domačem Gorenju, vmes je igral še na Poljskem in v Nemčiji, je Luka Dobelšek svoje igralske dni sklenil v Celju. Prav zagotovo lansko poletje še ne bi pomahal rokometu v slovo, če bi mu igranje še vedno dovoljeval hrbet. V zadnji sezoni je bil pomemben obrambni člen Celja, ki je ščitil hrbet bolj napadalno usmerjenim soigralcem. Branko Tamše bi ga z veseljem obdržal v ekipi, a igralčevo telo je reklo ne.

Ne spreglejte