Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
6. 6. 2017,
14.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

RK Gorenje Velenje Luka Mitrović

Torek, 6. 6. 2017, 14.12

6 let, 6 mesecev

Še en prestop med največjima slovenskima kluboma

Luka Mitrović se iz Gorenja seli v Celje

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48
gorenje luka mitrovic | Foto Liga Seha Gazprom

Foto: Liga Seha Gazprom

Srbski rokometaš Luka Mitrović je prekinil pogodbo z Gorenjem in se preselil k državnim prvakom iz Celja. Podpisal je enoletno pogodbo.

Luka Mitrović, leta 1987 rojeni občasni srbski reprezentant, se iz Gorenja, kjer je igral v zadnji sezoni, seli v Celje. Srednji in levi zunanji bo prvakom, ki so in bodo zelo pomladili ekipo, dodal odmerek izkušenj. Prestop ni presenetljiv, osrednji igralec zgodbe se je že na predzadnjem derbiju ob omembi celjskega kluba le skrivnostno nasmehnil.

Zanimivo  je, da je Gorenje moralo z njim pravzaprav prekiniti pogodbo, katere člen za dodatno sezono je aktiviralo pred meseci, a si nato premislilo. Pred prihodom v Gorenje je Mitrović igral za Metaloplastiko (Srb), Alborg, Skive, Nordsjaelland (vsi Dan) in Elverum Handball (Nor). V Celju je podpisal pogodbo za eno sezono.

Mitrović ob Malusu, Razgor nazaj na krilo

"Luka Mitrović je bil za nas zanimiv že pred nekaj sezonami, takrat, ko smo nato pripeljali Miho Zarabca. Vemo, da je pustil izjemno dober pečat na Danskem in Norveškem ter da lahko igra na več položajih v napadu, zelo uporaben pa je tudi v obrambi. Gre za igralca, ki je v najboljših letih, a ima že zelo veliko izkušenj.

Branko Tamše je našel izkušenega srednjega zunanjega. | Foto: Vid Ponikvar Branko Tamše je našel izkušenega srednjega zunanjega. Foto: Vid Ponikvar
Z reprezentanco Srbije je osvojil srebrno medaljo. Mislim, da je on v tem trenutku v vseh pogledih optimalna rešitev za nas, saj nam bo prinesel dodatno mero izkušenosti ter znanja, da ne govorim o njegovi želji ter volji, ki sta zelo veliki. Verjamem, da bo to pokazal na igrišču. To pomeni, da se bo na sredini priključil Jaki Malusu, medtem ko se bo David Razgor preselil na krilni položaj, a bo še vedno tisti naš vsestranski igralec in adut, ki ga lahko uporabimo na več položajih," je nekaj svojih zamisli za prihodnjo sezono razkril celjski trener Branko Tamše.

Pogled: Luka Mitrović, novi igralec Celja

celje gorenje | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar "Najprej bi se rad zahvalil za ponujeno priložnost kluba in trenerja. Prišel sem v velik klub z izjemno tradicijo. Pričakujem, da se bo prihodnjo sezono nadaljevala tradicija osvajanja domačih lovorik in tudi uspešnih nastopov v ligi prvakov.

Moje ambicije so visoke, zato je bilo toliko lažje, saj podobno velja za celjski klub. Verjamem, da nas čaka uspešna skupna pot. Že zdaj se veselim začetka z novimi soigralci in podpore izjemnih navijačev, ki so doma tu v Zlatorogu."
Ne spreglejte