Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
27. 4. 2017,
15.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,65

3

Natisni članek

RK Gorenje Velenje Luka Mitrović Janez Gams Celje Pivovarna Laško

Četrtek, 27. 4. 2017, 15.05

6 let, 6 mesecev

Velika točka Gorenja proti Celju

Derbi odločil fant, ki je v klubu tehnološki višek #foto

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,65

3

gorenje celje | Foto Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje

Foto: Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje

Gorenje najverjetneje zapuščata pomembna igralca Janez Gams in Luka Mitrović.

"Zagotovo sem že dal lepše gole in tudi pomembnejše," je po tekmi svojega Gorenja s Celjem dejal velenjski krilni igralec Janez Gams. Zadetek za remi je tri sekunde pred koncem dosegel prav on.

Morda še bolj kot z rezultatskega vidika je ta točka za Gorenje pomembna zaradi samozavesti, saj je velenjska ekipa za dva gola zaostajala še slabi dve minuti pred koncem. Z uspešnim lovom na Celjane pa si je izdala potrdilo, da lahko stopa ob boku z njimi, čeprav jih ni premagala že 19 tekem zapored. Ekipi sta na prvenstveni lestvici na vrhu s po 47 točkami.

"Po tej tekmi je še vse odprto. Zame je bila zelo čustvena, zato sem izjemno vesel, da se je tako razpletla. Pomembno je, da smo dokazali, da smo lahko enakovredni Celjanom. Imamo še ogromno rezerv. Če te izkoristimo, so 2. junija (tekma bo v Celju, op. a.) možnosti za državni naslov povsem realne. A ne smemo pozabiti, da nas do tedaj čakajo še štirje preizkusi. Ne smemo si privoščiti spodrsljaja, saj si ga celjska ekipa zagotovo ne bo. Pokazali smo pot, kako igrati proti Celju," se je na derbi ozrl Gams, ki kljub za številne dvomljivemu rdečemu kartonu Alemu Toskiću ni želel izgubljati besed o sodnikih. Raje je podčrtal odlično vzdušje, ki ga je pripravilo okrog 1.200 gledalcev, in odličnega Klemena Ferlina.

Fotogalerija Gorana Vadlje Kamenjaševića:

Fotogalerija
1 / 29

"Sedem let sem v Velenju. Novi trener je izrazil željo, da odidem, čeprav imam še veljavno pogodbo za eno leto. Vse je odvisno od tega, kako se bomo dogovorili. Želel sem si še igrati v Velenju in tu verjetno tudi končati kariero. Odločitev je drugačna. Moram reči, da me je precej pretresla, nisem je pričakoval. Razlogi mi niso znani. Smo v procesu končanja pogodbe. Upam, da bomo dosegli sporazum, v nasprotnem primeru se čutim igralca Gorenja," je, vsekakor ne brez grenkobe, dejal 31-letni Korošec, ki je v Gorenje prišel leta 2010. Zdaj je torej nekakšen tehnološki višek.

Luka Mitrović (številka 20) načeloma odhaja iz Velenja, kamor je prišel pred letošnjo sezono. | Foto: Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje Luka Mitrović (številka 20) načeloma odhaja iz Velenja, kamor je prišel pred letošnjo sezono. Foto: Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje

Le skrivnostni nasmešek

In ni edini, ki je sprva menil, da bo v klubu ostal, a zanj prihodnosti v Velenju načeloma ne bo. Drugi tak primer, ki se je za nameček prav tako izkazal na derbiju, je Luka Mitrović. Občasni srbski reprezentant se je le skrivnostno nasmehnil ob našem vprašanju, na kakšni stopnji je "ločitev" od kluba, o kateri so poročali na 24ur.com: "Trenutno ne bi o tem." Še bolj pa ob naših informacijah, da naj bi se zanj zanimalo Celje. Novi trener prinese nove poglede, ideje, igralce. Za nekatere ni prostora, a razdrtje pogodbe seveda ni brezplačen proces.

Pogled na derbi: Borut Plaskan, trener Gorenja:

gorenje celje | Foto: Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje Foto: Goran Vadlja Kamenjašević/RK Gorenje Velenje "Celjani so si v prvem polčasu zagotovili rahlo prednost. V drugih 30 minutah smo imeli nekaj nesreče pri strelih, saj smo kar nekajkrat zadeli okvir vrat. Fantje so si ta rezultat prigarali z dobro obrambo, s Ferlinom na čelu.

Mislim, da je točka zaslužena. Do povratne tekme v Celju je še dovolj časa, tudi nekaj drugih preizkusov nas še čaka vmes.

Če bo tekma v začetku junija odločilna, verjamem, da bo to nova rokometna poslastica. Zbrani navijači v Rdeči dvorani so tokrat zagotovo uživali."
Ne spreglejte