Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
18. 7. 2017,
10.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Maribor Branik RK Gorenje Velenje Matic Verdinek

Torek, 18. 7. 2017, 10.42

6 let, 6 mesecev

Nova moč v Gorenju

Matic Verdinek vendarle v Gorenje

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
matic verdinek | Foto RK Gorenje

Foto: RK Gorenje

Novi rokometni reprezentant Matic Verdinek, ki na igrišču domuje na levem krilu, se iz Maribora za dve sezoni seli v Velenje. Mariborčani pa so v zameno dobili Andrisa Celminša.

Ker je imel 23-letni Matic Verdinek, ki je junija debitiral za reprezentanco, še pogodbo z Mariborom, bi morali Velenjčani, ki jih je igralec zanimal že prej, plačati odškodnino. Sprva so se zato raje odločili vlogo drugega krila zaupati Tadeju Mazeju, naknadno pa z Mariborom vendarle našli skupni interes.

Verdinek za dve leti prihaja v Velenje - željo po tem je že pred meseci potrdil za Sportal -,v nasprotno smer pa se podaja mladi estonski reprezentant Andris Celminš, ki je z Mariborom podpisal triletno pogodbo.

Veselin Vujović je Verdineka povabil na junijsko reprezentančno akcijo. | Foto: Grega Valančič/Sportida Veselin Vujović je Verdineka povabil na junijsko reprezentančno akcijo. Foto: Grega Valančič/Sportida
"Z njegovim odhodom smo sicer izgubili obetavnega levičarja, a v našem moštvu za naslednjo sezono okrepili še edino resneje deficitarno mesto levega krila. In to z Verdinkom, za katerega smo se zanimali in tudi pogovore opravili že spomladi, a se nato zaradi že omenjenih finančnih zadržkov morali angažmaju odpovedati. Zdaj se je vse skupaj izšlo drugače, ob čemer bi se v imenu našega kluba želel iskreno zahvaliti mariborskim kolegom za konkreten in več kot korekten odnos pri vseh pogajanjih," je ob podpisu dejal direktor Gorenja Matej Avanzo.

Pogled: Matic Verdinek, novi igralec Gorenja

matic verdinek | Foto: Urban Urbanc/Sportida Foto: Urban Urbanc/Sportida "Sodelovanje z Mariborom se je po treh sezonah zame končalo. Ob tem bi se rad iskreno zahvalil vodilnim, štabu, vsem dosedanjim trenerjem in, jasno, tudi soigralcem za vsa tri leta sodelovanja, predvsem pa za možnost napredovanja.

Ravno v Mariboru so se mi namreč odprle poti za nove izzive in doseganje novih, še višjih ciljev.

V barvi črno-rumenega dresa bom imel enkratno priložnost zaigrati na tekmah višje ravni, saj bomo z RK Gorenje Velenje igrali tako v ligi prvakov kot v ligi SEHA Gazprom.

Poleg omenjenih dveh tekmovanj sta tu seveda še liga NLB in pokal Slovenije, za katera menim, da ju lahko z jasno zadanimi cilji, o katerih ne dvomim, nedvomno osvojimo.

Prav zato se prihoda v Velenje zelo veselim, najprej pa me čakajo priprave in obdobje, v katerem bom spoznal vse nove soigralce ter in da tako tudi zares obrnil nov list v moji rokometni karieri."
Ne spreglejte