Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 2. 2019,
16.00

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,92

Natisni članek

Zlatko Zahović Fabijan Komljenović NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Dušan Kosić NK Celje Prva liga Telekom Slovenije zimski prestopni rok Jan Mlakar Andres Vombergar Rudi Požeg Vancaš Rok Kronaveter

Sreda, 13. 2. 2019, 16.00

5 let, 2 meseca

Zimski prestopni rok v Sloveniji

Zlatko Zahović s protivprašanjem: Kako pa vi osvajate dekle? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,92

Do začetka spomladanskega dela Prve lige Telekom Slovenije je še poldrugi teden, klubi pa imajo na voljo le še nekaj dni, da pripeljejo igralce, za katere bi morali plačati odškodnino. Svoj pogled na to, kako je skrbeti za kadrovsko politiko in kako se lotevata prestopov, sta podala športna direktorja največjih slovenskih klubov, Zlatko Zahović (Maribor) in Fabijan Komljenović (Olimpija).

Zimski prestopni rok za nogometne klube v Sloveniji se bo iztekel v petek, 15. februarja. Do takrat ima deset prvoligašev še priložnost, da se okrepi s katerim izmed kandidatov s seznama želja, ki zdaj nosi dres drugega kluba. Poteka pa tudi promet v nasprotno smer, saj klubi iz tistih držav, kjer še vedno poteka zimski prestopni rok, usklajujejo zadnje želje.

Maribor Kairat
Sportal Konec je pripravljalnih tekem: Triglav boljši od Bleda #video

Za Mlakarja plačali tri milijone evrov

Jan Mlakar igra pri Mariboru do konca sezone kot posojeni nogometaš kluba Brighton & Hove Albion. | Foto: Brighton & Hove Albion Jan Mlakar igra pri Mariboru do konca sezone kot posojeni nogometaš kluba Brighton & Hove Albion. Foto: Brighton & Hove Albion Marsikateri imajo v mislih tudi igralce iz slovenskih klubov, zadnji aktualni primer je Andres Vombergar. Konec januarja se ga je najbolj povezovalo z dunajskim Rapidom in Nantesom, zdaj pa sta najbolj aktualni ponudbi ruske Ufe (prestopni rok se v Rusiji konča 22. februarja) in madžarskega Vidija (do 14. februarja).

Za zdaj je za največji zimski posel poskrbel Maribor, ki je prodal Jana Mlakarja angleškemu prvokategorniku Brightonu, ta pa ga je do konca sezone posodil vijolicam, hkrati pa za mladega slovenskega napadalca plačal tri milijone evrov. Razdelila si jih bosta Maribor in Fiorentina. To je bil eden redkih prestopov, ki se je zgodil v samo 48 urah. ''Potrdil sem, da me zanima prestop, nato pa so se morali klubi dogovoriti le še za odškodnino,'' je za Planet pojasnil 20-letni Ljubljančan, ki se bo poleti preselil na Otok.

Maribor primoran prisluhniti tudi manj dobrim ponudbam

Zlatko Zahović je recept za uspešno delo z nogometnimi prestopi zadržal zase. | Foto: Planet TV Zlatko Zahović je recept za uspešno delo z nogometnimi prestopi zadržal zase. Foto: Planet TV O tem, kako potekajo prestopi, sta spregovorila športna direktorja največjih slovenskih klubov. Zlatko Zahović skrbi za kadrovsko politiko 14-kratnih prvakov že dobro desetletje, hkrati pa premore obilico izkušenj še iz časov, ko je kot igralec spadal med najboljše, kar ponuja nogometna Evropa.

''Možno je tudi, da pride do prestopa, do zanimanja za igralca v kratkem trenutku, a so to vseeno meseci dela,'' je dejal športni direktor Maribora in na vprašanje, ali je pri tem kakšen uveljavljen recept za delo, odgovoril s protivprašanjem: ''To je isto, kot da bi zdaj vprašal vas, kako vi osvajate dekle. Vsak ima svoj način, svoje zmožnosti … Vaša skrivnost je, kako osvajate punco, moja pa, kako potekajo transferji,'' je pojasnil Zahović in dodal, da skuša vedno oddelati po svojih najboljših močeh, nato pa je nadaljnja usoda igralca odvisna od tistih, ki so nad njim.

Jasmin Handanović NK Maribor Sevilla
Sportal Zadržali izkušnje in podpisali z novim Gattusom

Kot predstavnik Maribora, kluba z omenjenimi sredstvi, čuti potrebo po prodaji igralcev. ''Zelo težko ne prisluhnemo dobrim ponudbam ali pa celo manj dobrim,'' je izpostavil to kot svojevrstno nujo za preživetje kluba.

Komljenović: Zapleteno je zaradi agentov

Fabijan Komljenović je desna roka Milana Mandarića pri Olimpiji. | Foto: Sportal Fabijan Komljenović je desna roka Milana Mandarića pri Olimpiji. Foto: Sportal V Mariboru so s prodajo Mlakarja poskrbeli za posel zime, v Ljubljani pa še čakajo, ali jim bo uspelo prodati najboljšega strelca Andresa Vombergarja.

Novopečeni slovenski reprezentant je pred vrati ruskega prvoligaškega kluba Ufa, ki lahko trguje in išče okrepitve do 22. februarja. ''Prestopi se urejajo pet minut do 12. Na voljo imate tri, štiri, pet ponudb in ne veste, katera je prava,'' pojasnjuje Fabijan Komljenović.

Nekdanji hrvaški reprezentant je sklepanje nogometnih pogodb opisal kot zelo zapleten svet: ''Zapleteno je zaradi agentov. Če imaš na voljo dovolj kakovostne igralce, zanje obstaja tudi zanimanje. Ni pa nam v interesu, da od agentov jemljemo nepreverjene igralce,'' je dejal.

Andres Vombergar
Sportal Po sestanku s predsednikom zasuk v primeru Andresa Vombergarja

O menedžerjih in njihovem vplivu na prestope je spregovoril tudi trener Celja Dušan Kosić. ''Ne le kakovost in stabilnost igralcev, pomembne so tudi menedžerske naveze,'' opozarja strateg rumeno-modrih, ki bodo očitno v spomladanski del krenili tudi z igralcem, za katerega v tej sezoni vlada največje zanimanje, reprezentantom Rudijem Požegom Vancašem. Do petka pa imajo priložnost, da še okrepijo lastne vrste …

Darko Milanič
Sportal Ali Maribor pogreša Jugoslavijo? #video
Kaj bo naredil Milan Mandarić?
Sportal Milan Mandarić odprl dušo: Kako bi se počutili vi, če …
NK Olimpija Priprave Robert Pevnik
Sportal Nov Mandarićev človek na posebni misiji
Andres Vombergar
Sportal Bizaren razlog, zaradi katerega naj bi Olimpija ostala brez milijonov
Ne spreglejte