Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
12. 2. 2019,
18.00

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,79

3

Natisni članek

Ermin Alić Rok Kidrič Fabijan Komljenović Andres Vombergar NK Olimpija NK Olimpija

Torek, 12. 2. 2019, 18.00

5 let, 2 meseca

Argentinec s slovenskim potnim listom naj bi bil bližje odhodu v Rusijo

Po sestanku s predsednikom zasuk v primeru Andresa Vombergarja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,79

3

Andres Vombergar | Andres Vombergar naj bi bil po novem veliko bližje selitvi v Rusijo. | Foto Mario Horvat/Sportida

Andres Vombergar naj bi bil po novem veliko bližje selitvi v Rusijo.

Foto: Mario Horvat/Sportida

Danes dopoldne sta se sestala prvi mož Olimpije Milan Mandarić in napadalec Andres Vombergar. Ne, nista se pogovarjala o soncu, ki je obsijalo Ljubljano, ampak o morebitnem prestopu v Ufo. Po pogovoru s predsednikom naj bi bil 24-letni napadalec bližje odhodu v Rusijo. Dokončno naj bi bila njegova usoda znana do konca tega delovnega tedna.

Andres Vombergar
Sportal Bizaren razlog, zaradi katerega naj bi Olimpija ostala brez milijonov

"Da, s predsednikom sta se sestala. Pri pogovoru sta sodelovala le onadva, sestanek je bil konstruktiven. Lahko rečem, da je zdaj bližje prestopu v Rusijo. Mislim, da je več možnosti, da bo tja odšel. Nekje 60 proti 40, če se izrazim v odstotkih, je možnosti, da bo odšel. Morda bo vsega konec že jutri, skoraj zagotovo pa do petka," nam je danes povedal športni direktor Olimpije Fabijan Komljenović, ko smo ga popoldne poklicali, da bi preverili informacije, ki smo jih dobili že včeraj o sestanku med glavnimi akterji morebitnega prestopa Andresa Vombergarja.

Kaj bo naredil Milan Mandarić?
Sportal Milan Mandarić odprl dušo: Kako bi se počutili vi, če …

Naj spomnimo, 24-letni argentinski napadalec slovenskih korenin je ena od glavnih točk novega programa Olimpije pod vodstvom Milana Mandarića, ki se je po prvem delu prvenstvene sezone odločil močno oklestiti visoke stroške obratovanja kluba, na čelu katerega je od leta 2015. Ne samo zaradi visoke plače, tudi in predvsem zaradi zaslužka, ki si ga od njega obetajo, so pri Olimpiji zelo naklonjeni temu, da bi ga prodali.

"Tega ne bi komentiral, sem pa začel trenirati"

Ufa, pri kateri sta že kapetan slovenske reprezentance Bojan Jokić in nekdanji napadalec Domžal Lovro Bizjak, za Vombergarja ponuja okoli dveh milijonov evrov in visoko pogodbo. Kar 400 tisoč evrov na leto (plus precej visoki bonusi oziroma premije), s katerimi bi lahko strelec desetih prvenstvenih golov v prvem delu sezone močno povišal že tako ne slabo plačo, ki jo v Ljubljani prejema zdaj (10 tisoč evrov na mesec), ponujajo Rusi.

V Olimpijo, s katero se je lani veselil dvojne krone, je prišel avgusta 2017 in v njenem dresu v 34 tekmah zabil 15 golov. | Foto: Vid Ponikvar V Olimpijo, s katero se je lani veselil dvojne krone, je prišel avgusta 2017 in v njenem dresu v 34 tekmah zabil 15 golov. Foto: Vid Ponikvar

Čeprav bi odšel v močno rusko ligo, ki bi lahko bila precej lepa odskočna deska za preboj v kakšno izmed najboljših evropskih ligi, Vombergar nad selitvijo v Rusijo ni (bil) najbolj navdušen.

Po sestanku s predsednikom naj bi se to spremenilo, čeprav o tem, ko smo ga poklicali za komentar, ni želel govoriti. Še manj o komunizmu, zaradi katerega naj bi bil nenaklonjen selitvi v Rusijo, kot je v pogovoru z nami in preostalimi novinarji, ki smo obiskali priprave Olimpije v Turčiji, povedal Mandarić.

"Tega ne bi komentiral. Upam, da me razumete. Lahko pa povem, da sem bil res bolan, a sem zdaj že bolje. Ta teden sem začel trenirati in verjamem, da bom kmalu pravi," nam je dejal Vombergar, ki na treningih Olimpije ni sodeloval že skoraj tri tedne. Še preden so Ljubljančani odšli na priprave, kjer so že skoraj dva tedna, ga en teden ni bilo zraven, ker je bil z B-reprezentanco Matjaža Keka v Španiji. Zdaj je priključen delu z mladinci.

Menjavo zanj so našli že prejšnji teden, ampak ...

V Rusiji prestopni rok sicer traja do 22. februarja, tako da je časa za odhod tja še nekaj, a pri Olimpiji želijo s prestopom pohiteti tudi zaradi tega, ker bi v primeru njegovega odhoda pripeljali okrepitev.

Kdaj bo lahko Rok Kidrič (levo), ki je prišel iz Aluminija, tudi na tekmi oblekel dres Olimpije? | Foto: Morgan Kristan/Sportida Kdaj bo lahko Rok Kidrič (levo), ki je prišel iz Aluminija, tudi na tekmi oblekel dres Olimpije? Foto: Morgan Kristan/Sportida

Da, res je. Enega napadalca so pripeljali že prejšnji teden, ko so naznanili prihod Roka Kidriča iz Aluminija, a so se stvari pri strelcu šestih prvenstvenih golov v prvem delu sezone po prihodu na priprave v Turčijo, kjer je bil le en dan, zapletle.

Šele po tem, ko so ga v javnosti naznanili kot svojega napadalca, so namreč pri Olimpiji ugotovili, da je poškodovan, njegova poškodba (težave z gležnjem) pa naj ne bi bila tako zelo nedolžna. Zaradi tega naj bi bil odsoten še kar nekaj časa in prav zanimivo bo videti, kaj se bo zgodilo z njim. Tako kot z branilcem Erminom Alićem, s katerim je zgodba podobna.

Milan Mandarić
Sportal Olimpija ima novega napadalca in branilca

Slovenske zimske nogometne tržnice bo sicer konec v petek ob 23.59. Ob tem je treba omeniti, da se bo na Madžarskem to zgodilo dan pred tem. Ta informacija je pomembna v luči zanimanja tamkajšnjega Videotona za Vombergarja, ki je prav tako v igri, a naj bi bilo možnosti za to, da bi se najboljši strelec Olimpije preselil prek severovzhodne slovenske meje, veliko manj.

Predvsem zaradi tega, ker za Vombergarja v klubu, katerega trener je nekdanji trener Olimpije Marko Nikolić, ponujajo manj. Tako nogometašu kot Olimpiji.

NK Olimpija Priprave Robert Pevnik
Sportal Nov Mandarićev človek na posebni misiji
Ne spreglejte