Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
11. 2. 2019,
15.00

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,04

11

Natisni članek

Milan Mandarić Fabijan Komljenović NK Olimpija NK Olimpija Andres Vombergar

Ponedeljek, 11. 2. 2019, 15.00

5 let, 2 meseca

Kaj bo z Andresom Vombergarjem?

Bizaren razlog, zaradi katerega naj bi Olimpija ostala brez milijonov

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,04

11

Andres Vombergar | Je Andres Vombergar že odigral zadnjo tekmo v dresu Olimpije? | Foto Urban Urbanc/Sportida

Je Andres Vombergar že odigral zadnjo tekmo v dresu Olimpije?

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Medtem ko so nogometaši Olimpije v Turčiji, njihov glavni prodajni eksponat, napadalec Andres Vombergar, okreva po bolezni v Ljubljani in čaka na razplet zimske nogometne tržnice. Ni skrivnost, da ga želijo pri Olimpiji prodati. Še vedno sta v igri madžarski Videoton in ruska Ufa, a je vprašanje, ali bo tja odšel. Predvsem pred odhodom v Rusijo naj bi se branil.

Kaj bo naredil Milan Mandarić?
Sportal Milan Mandarić odprl dušo: Kako bi se počutili vi, če …

Odkar so se pri Olimpiji odločili za občutno znižanje stroškov, je jasno, da je Anders Vombergar na izhodnih vratih. Veliko se je sprva pisalo o zanimanju dunajskega Rapida, ki naj bi za slovenskega Argentinca ponujal 250 tisoč evrov za posojo do konca sezone in potem 1,2 milijona evrov, če bi se Dunajčani odločili, da ga bodo res kupili. Vombergar nad to ponudbo bojda ni bil navdušen.

Potem so na vrata potrkali Francozi, ki so po podobnem ključu ponujali 750 tisoč evrov in potem še 1,75 milijona evrov, če bi ga ob koncu sezone odkupili. Toda Nantes, pri katerem se je za Vombergarja ogrel predvsem trener Vahid Halilhodžić, se je naposled odločil za nekoliko cenejšo opcijo. Kupil je nekdanjega napadalca Domžal Antonia Manceja.

NK Olimpija Priprave Robert Pevnik
Sportal Pevnik čestital Ilki in odgovoril Zahoviću

Zdaj so v igri Madžari, pri katerih se zimska tržnica zaključi v četrtek, in sicer tamkajšnji Videoton, ki naj bi ponujal dva milijona evrov. Prav toliko kot tudi Rusi, ki so še najbolj zagreti zanj. Ufa, pri kateri sta že Bojan Jokić in Lovro Bizjak, naj bi ob dveh milijonih evrov ponujala še odlično plačo (400 tisoč evrov na sezono plus bonusi), pri Olimpiji so nad takšno ponudbo navdušeni, a naj bi rampo spustil Vombergar oziroma kar njegova družina. Razlog, zakaj je tako, pa naj bi bil naravnost bizaren.

Milan Mandarić: Kriv je komunizem

"On je očitno še vedno otrok, čeprav je star 24 let. Posluša očeta in agenta, namesto da bi se odločil sam, kar me preseneča. Želita ga Videoton in Ufa. V Rusiji ga želijo športni direktor, trener in predsednik kluba, ponujajo veliko, a tja noče. Tako naj bi bilo zaradi tega, ker ima njegova družina Ruse za komuniste, komunisti pa so Slovencem v preteklosti povzročili obilo gorja. Predvsem slovenski koloniji iz Argentine. Oni na to gledajo malce drugače, v kar skoraj ne morem verjeti. Lahko bi zaslužil 400 tisoč evrov in prišel v klub, v katerem mu ne bi manjkalo nič, dobival bi še bonuse in premije, a noče. Tudi Jokić, ki je bil že marsikje, mu je rekel, da se tako lepo ni imel še nikjer, ampak ne, zaradi komunizma noče tja," je presenetljiv razlog, zakaj naj ne bi prišlo do prestopa v Rusijo, razkril predsednik Milan Mandarić.

Milan Mandarić upa, da mu bo Argentinec, ki ga je pripeljal pred enim letom in pol, prinesel kaj denarja. | Foto: Grega Valančič/Sportida Milan Mandarić upa, da mu bo Argentinec, ki ga je pripeljal pred enim letom in pol, prinesel kaj denarja. Foto: Grega Valančič/Sportida

Fabijan Komljenović: Čas je, da Olimpiji nekaj vrne

Da je nad Vombergarjem malce razočaran, pa je potrdil tudi športni direktor Olimpije. "Mislim, da mu je Olimpija nekaj dala, v njenem dresu se je prebil tudi do reprezentance, in zdaj je čas, da bi ji kaj vrnil. Če bo ostal tukaj, okej, ampak mislim, da je čas za nov korak. Bomo videli, nekaj časa je še. Če bo ostal pri Olimpiji, nam bo pa seveda prišel še kako prav. Res je, da ga zdaj nekaj časa ni bilo zraven, a on je lev, ki grize in bo hitro nazaj," je o 24-letnem napadalcu, ki je v kratkem času, odkar je prišel v Ljubljano, izkusil že marsikaj, dejal Fabijan Komljenović.

NK Olimpija Priprave Robert Pevnik
Sportal Nov Mandarićev človek na posebni misiji

Vombergarja sicer z ekipo Olimpije ni že precej časa. Najprej ga en teden ni bilo, ker je bil z reprezentanco Matjaža Keka v Španiji, potem je zbolel in v Turčijo sploh ni pripotoval, kar pomeni, da pod vodstvom Roberta Pevnika skupaj ne bo treniral skoraj en mesec, če se bo na treninge sploh vrnil. Ni kaj, v njegovem življenju je po tem, ko je bil pred časom na stranskem tiru, pa se potem vrnil na velika vrata, spet pestro …

Maribor Kairat
Sportal Konec je pripravljalnih tekem: Triglav boljši od Bleda #video
Ne spreglejte