Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
10. 2. 2019,
18.35

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22

Natisni članek

Robert Pevnik NK Olimpija NK Olimpija

Nedelja, 10. 2. 2019, 18.35

5 let, 2 meseca

Olimpija remizirala, Šved bo podpisal

Pevnik čestital Ilki in odgovoril Zahoviću

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22
NK Olimpija Priprave Robert Pevnik | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Olimpije so v Turčiji odigrali novo pripravljalno srečanje in v tekmi, ki je bila zaradi izpada elektrike za kratek čas prekinjena, remizirali z ukrajinskim prvoligašem Olimpikom iz Donecka. Tudi na tej tekmi je za Ljubljančane zaigral švedski branilec bosanskih korenin Mirza Mujčić, ki je tik pred podpisom pogodbe.

"Hvala Zlatku Zahoviću, ki je pred kratkim dejal, da smo odlični. Vemo, da zna dobro taktizirati, a bi mu ob tem odgovoril, da sem si tudi sam pred kratkim ogledal tekmo Maribora in Crvene zvezde. Lahko rečem, da so tudi Mariborčani odlični. Zelo cenimo Mariborčane, a o njih ne razmišljamo," je Robert Pevnik povedal po tekmi v Antalyi, ki so si jo s tribun ogledali tudi predstavniki trenutno vodilnega Maribora. Zlatka Zahovića, ki ga ni več v Turčiji, ni bilo, sta bila pa na tribuni trener Darko Milanič in njegov pomočnik Saša Gajser.

Zanimivo, v svoj hotel, ki stoji le nekaj minut hoje od tistega, v katerem so nastanjeni nogometaši Olimpije, sta odšla, še preden se je tekma končala. Kako zadovoljna sta s tem, kar sta videla, ne vemo, sta pa verjetno zadovoljna s tem, kar kaže njuna ekipa. Nekaj pohval na račun igre Mariborčanov smo namreč slišali tudi iz ust nekaterih predstavnikov tujih ekip, ki so spremljali tokratno tekmo Olimpije.

Olimpija še na peti pripravljalni tekmi v nizu ni zmagala. | Foto: NK Olimpija Ljubljana Olimpija še na peti pripravljalni tekmi v nizu ni zmagala. Foto: NK Olimpija Ljubljana

Čestitke za Ilko Štuhec v imenu NK Olimpija

Še pred tem, preden je odgovoril na besede športnega direktorja Maribora, ki jih je ta pred kratkim izgovoril v pogovoru za Planet TV, je trener Olimpije čestital slovenski smučarski šampionki, sicer Mariborčanki Ilki Štuhec, ki je ravno danes osvojila naslov smukaške svetovne prvakinje.

"Najprej čestitke Ilki, ki ji je uspel velik met za celoten slovenski šport. Čestitamo ji v imenu celotnega kluba Olimpije," je dejal in nato nekaj besed namenil tekmi, v kateri Olimpija prvič ni prejela zadetka, a ga tudi ni zabila.

Sportal Zlatko Zahović opozarja: Olimpiji se dela krivica #video

"Igrali smo proti zelo dobremu, dinamičnemu nasprotniku, kakršnih je v slovenskem prvenstvu malo. V prvem polčasu smo igrali malce preveč bojazljivo v napadu, smo pa zato igrali dobro v obrambi. Nasprotnik si ni priigral niti ene priložnosti. Drugi polčas je bil zelo dober. Da bi bil super, bi morali še zadeti. Imeli smo pet, šest situacij, ko bi lahko odigrali precej bolj preprosto, a se žal ni izšlo. Je pa dobro, da je bil nasprotnik precej nenevaren. Proti našim vratom je usmeril le strel ali dva," je novopečeni trener Olimpije povedal o predzadnji tekmi, ki jo je njegova ekipa odigrala na pripravah v Turčiji, kjer bo ostala do srede.

Mirza Mujčić (desno) je tik pred podpisom pogodbe z Olimpijo. Podpisal naj bi do konca sezone. | Foto: NK Olimpija Ljubljana Mirza Mujčić (desno) je tik pred podpisom pogodbe z Olimpijo. Podpisal naj bi do konca sezone. Foto: NK Olimpija Ljubljana

Šved naj bi podpisal v prihodnjih dneh

"Korektna tekma," je bil po tekmi kratek, a zadovoljen tudi športni direktor Fabijan Komljenović. Potrdil je, da je Mirza Mujčić, ki je že nekaj časa na preizkušnji in je odigral prvi polčas, tik pred podpisom pogodbe. Švedski branilec bosanskih korenin, ki je za Olimpijo odigral že tretjo tekmo, se je sicer poškodoval in ob polčasu odšel z igrišča, a s 24-letnim nekdanjim članom mlajših švedskih reprezentančnih selekcij, ki je nazadnje igral na Norveškem, naj ne bi bilo nič hujšega.

NK Olimpija Priprave Robert Pevnik
Sportal Nov Mandarićev človek na posebni misiji

Podpisal naj bi kmalu po vrnitvi v Ljubljano, kjer sta ob Andresu Vombergarju, ki si ga pri Olimpiji še vedno želijo prodati, tudi preostala dva najbolj sveža novinca. Napadalec Rok Kidrič, ki je bil v Turčiji, a hitro odpotoval nazaj domov, in branilec Ermin Alić. Oba sta poškodovana.

Med najboljšimi na igrišču je bil povratnik v ekipo Olimpije Rok Kronaveter. | Foto: NK Olimpija Ljubljana Med najboljšimi na igrišču je bil povratnik v ekipo Olimpije Rok Kronaveter. Foto: NK Olimpija Ljubljana

Tekma prekinjena, ker so ugasnili reflektorji

Zanimivo je, da je trener Olimpije opravil le štiri menjave, od tega dve tik pred koncem tekme, kar je za prijateljske tekme precej nenavadno. Po tekmi je povedal, da je tako ravnal načrtno, saj bodo na naslednji tekmi tisti, ki tokrat niso igrali, nastopili od prve minute. Vloge se bodo namreč obrnile.

Tokrat so se morali zadovoljiti s treningom tik po koncu tekme. Nanj so morali počakati nekoliko dlje, kot je bilo predvideno sprva. Sredi drugega polčasa se je namreč zgodil izpad elektrike, zato so nogometaši obeh ekip približno deset minut čakali, kaj se bo zgodilo. Ko so luči spet zažarele, se je tekma nadaljevala.

Čakanje na nadaljevanje tekme, ko so ugasnili reflektorji:

Kaj se je dogajalo na zelenici? Prav veliko ne. Tekma je bila precej dolgočasna, priložnosti praktično ni bilo. Še najlepšo je imel v prvem delu igre Rok Kronaveter.

Povratnik v moštvo Olimpije, ki je bil med najboljšimi na igrišču, je prišel do strela znotraj kazenskega prostora, a se je vratar Ukrajincev izkazal z dobro obrambo. Tudi iskrilo se ni prav veliko. Sodnik je pokazal le en rumeni karton. Malce pred koncem tekme ga je zaradi grobega štarta prejel mladi hrvaški napadalec Olimpije Antonio Lukanović.

Maribor Kairat
Sportal Konec je pripravljalnih tekem: Triglav boljši od Bleda #video

Olimpija : Olimpik Doneck 0:0

Postava Olimpije: Vidmar; Boakye, Mujčić (od 46. Gorenc), Maksimenko, Jurčević; Kronaveter, Putinčanin, Suljić (od 86. Cekici), Savić (od 82. Črnic), Tomić; Lupeta (od 46. Lukanović).
Ne spreglejte