Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 2. 2019,
7.00

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,31

1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor Zlatko Zahović

Petek, 8. 2. 2019, 7.00

5 let, 2 meseca

Športni direktor Maribora in novopečeni dedek

Zlatko Zahović opozarja: Olimpiji se dela krivica #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,31

1

Športni direktor Maribora Zlatko Zahović se je letos v Turčijo prvič odpravil kot dedek. Prejel je lepo rojstnodnevno darilo, zdaj pa si želi, da bi vijolice končale sezono z dvojno krono. Sodeč po njegovih besedah bo imel Maribor opravka z odlično Olimpijo, zato ga kljub veliki prednosti čaka še zahtevno delo.

Jesenski prvaki so odšli na priprave v Turčijo dobro razpoloženi. Za dodatno dobro voljo je poskrbel Luka Zahović. Eden od številnih članskih reprezentantov v vrstah Maribora je postal srečni očka, njegovega očeta Zlatka Zahovića pa je veseli dogodek v družini osrečil le dan po njegovem 48. rojstnem dnevu.

Maribor Kairat
Sportal Konec je pripravljalnih tekem: Triglav boljši od Bleda #video

''To je največje darilo za Lukca in njegovo partnerico Majo. Za nas, ki smo starejši in to spremljamo, pa je to zelo pozitivno. Veseli smo,'' je za Planet TV povedal legendarni slovenski nogometaš, ki je prejšnji teden postal dedek.

Tukaj so zaradi lovorik, ne zaradi prodaje

Ko je spremljal dvoboj med Mariborom in Spartakom (1:1), je užival.
 | Foto: Planet TV Ko je spremljal dvoboj med Mariborom in Spartakom (1:1), je užival. Foto: Planet TV V Turčiji spremlja na delu tudi sina Luko. Zaigral je tudi proti moskovskemu Spartaku, ko je Maribor še tretjič zapored ostal neporažen proti ruskemu velikanu, ki ima nekajkrat višji proračun od vijolic. Znova je bilo 1:1, tako kot že dvakrat leta 2017 v ligi prvakov.

''Prijetno je bilo gledati naše fante. Vrhunsko. Spartak lahko s temi sredstvi kupuje kakovost več, a smo bili enakovredni, če ne celo za odtenek boljši,'' je bil zadovoljen s tistim, kar je jesenski prvak Prve lige Telekom Slovenije pokazal na sredinem preizkusu v Beleku.

Maribor v zimskem prestopnem roku ni veliko spreminjal ekipe. Do konca sezone ostaja tudi Jan Mlakar, ki je postal član Brightona, a bo nadaljeval kariero v Ljudskem vrtu kot posojeni igralec premierligaša.

Sportal Draga angleška vijolica, ki bo spomladi cvetela v Sloveniji #video

''To je bil naš pogoj. Mi, z omejenimi sredstvi, moramo vedno prodajati oziroma zelo težko ne prisluhnemo dobrim ponudbam. Je pa res, da želi Maribor vrniti lovoriko. Smo ambiciozni, smo športniki. Tukaj smo zaradi lovorik, ne zaradi prodaje,'' ga predvsem zanima naslov državnega prvaka, ki bi bil že 15. v klubski zgodovini, sezono pa prinaša tudi lov na dvojno krono.

Odšel ni niti eden od ključnih igralcev Olimpije

Opozarja, da ima Olimpija odlično ekipo. | Foto: Planet TV Opozarja, da ima Olimpija odlično ekipo. Foto: Planet TV Olimpija, večni tekmec Maribora, v očeh alfe in omege vijolic pomeni izjemno neugodno oviro. Čeprav zaostaja za devet točk, ostaja Zahović previden in poln pohval na račun ljubljanskega kluba.

''Niti z enim odhodom niso oslabili ekipe. Je šel Vombergar? Ni šel. Je šel Kronaveter? Ni šel. Je šel Savić? Ni šel. Je šel Suljić? Ni šel. Je šel Tomić? Ni šel. Niti eden od ključnih igralcev Olimpije ni odšel. V javnosti se je ustvarila napačna slika. Olimpiji se je naredila krivica, a to ne sme vplivati na nas. Mene bolj zanima to, ker je Olimpija odlična,'' je popihal na dušo branilcev naslova, ki se na spomladanski del pripravljajo zelo blizu mariborske baze v Turčiji.

Darko Milanič
Sportal Pozitivna novica, na katero je Milanič čakal zelo dolgo #video

Danes si bo Zahović ogledal dvoboj Maribora proti Crveni zvezdi, ki se je jeseni izkazala v izjemno močni skupini lige prvakov z Liverpoolom, PSG in Napolijem. Nekdaj je bil ta klub njegov velik rival, ko je nosil še barve beograjskega Partizana. Tako kot tudi trener vijolic Darko Milanič. Zato bo dvoboj vse prej kot nezanimiv …

Sportal Spregovoril je ožigosani Rok Kronaveter #video
Matjaž Kek
Sportal Matjaž Kek: Z enim atraktivnim zadetkom se ne pride v reprezentanco #video
Ne spreglejte