Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 2. 2019,
10.30

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,57

Natisni članek

Matjaž Kek slovenska nogometna reprezentanca Prva liga Telekom Slovenije Agron Šalja Primož Gliha Simon Rožman Robert Pevnik

Ponedeljek, 4. 2. 2019, 10.30

5 let, 2 meseca

Selektorji slovenskih nogometnih reprezentanc

Matjaž Kek: Z enim atraktivnim zadetkom se ne pride v reprezentanco #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,57
Matjaž Kek | Matjaž Kek je prešnji mesec z oslabljeno zasedbo remiziral proti Kitajski U-25. | Foto nzs.si

Matjaž Kek je prešnji mesec z oslabljeno zasedbo remiziral proti Kitajski U-25.

Foto: nzs.si

Selektor slovenske članske reprezentance Matjaž Kek bo prihodnji mesec z gostovanjem v Izraelu vstopil v kvalifikacijski ciklus za EP 2020. Bo med njimi veliko nogometašev, s katerimi je bil prejšnji mesec v Španiji? O tem in še čem so razmišljali trenerji in selektorji različnih starostnih kategorij.

''Ne vidim posameznika, ki bi lahko kaj naredil sam,'' je Matjaž Kek, povratnik na položaj selektorja slovenske članske reprezentance, prepričan, kako v nogometu prihaja do izraza kolektivna moč. Ona dela razliko, tvori uspehe in spravlja tekmece v težave.

Luka Zahović
Sportal V ospredju Zahović in Vombergar. Kek zadovoljen s tem, kar je videl. #video

''Lahko nakladamo še tri dni in tri noči, a brez individualnega žrtvovanja v sklopu ekipe, ene skupine, tega ni. Brez tega Slovenci ne bomo mogli funkcionirati,'' opozarja Mariborčan, ki se je prejšnji mesec na dogodku pod okriljem Nogometne zveze Slovenije sestal z vsemi prvoligaškimi trenerji na sončni strani Alp, z njimi izmenjal razmišljanja in poglobil sodelovanje.

Prispevek Tomaža Cudra/Planet TV:

Dobra točka za napredek slovenskega nogometa

Najmlajši reprezentant Slovenije v Španiji je bil 19-letni nogometaš Domžal Adam Gnezda Čerin. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Najmlajši reprezentant Slovenije v Španiji je bil 19-letni nogometaš Domžal Adam Gnezda Čerin. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida ''To je zelo dobro dejanje,'' je bil navdušen trener Olimpije Robert Pevnik, podobno razmišlja njegov stanovski kolega pri Domžalah Simon Rožman. ''Veseli me, da je selektor vzpostavil ta dialog. To je dobra točka skupnemu napredku slovenskega nogometa,'' meni mladi trener Domžal, ki so prejšnji mesec v Španiji na delu občudovale kar šest svojih nogometašev.

Toliko so jih imeli le še jesenski prvaki Mariborčani, Kek pa je kar 21 od 23 igralcev popeljal v Andaluzijo iz slovenskih klubov. Reprezentanca, v kateri so manjkali najboljši legionarji, je remizirala proti kitajski zasedbi do 25 let (2:2). Med strelce sta se vpisala Luka Zahović, ki je konec prejšnjega tedna postal novopečeni očka, in Andres Vombergar.

Matjaž Kek
Sportal Kampl postavil selektorja Keka pred dejstvo

Bo kateri izmed sodelujočih na dvoboju del tudi slovenske zasedbe, ki se bo 21. marca v Izraelu potegovala za kvalifikacijske točke? ''V reprezentanco se ne pride z eno podajo ali pa enim atraktivnim zadetkom. Pa tudi ne izpade se iz reprezentance zaradi ene napake. To je dolgotrajnejši proces,'' pojasnjuje Kek.

Adam Gnezda Čerin
Sportal Nogometni dragulj, od katerega si Domžalčani obetajo milijon ali dva

Kdor je standardni, si zasluži vpoklic

Pred Primožem Gliho je velik izziv, saj bo Slovenija sogostiteljica Eura 2021 do 21 let. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Pred Primožem Gliho je velik izziv, saj bo Slovenija sogostiteljica Eura 2021 do 21 let. Foto: Urban Urbanc/Sportida Bo v Prvi ligi Telekom Slovenije, ki bo v spomladanski del vstopila čez slabe tri tedne, našel dovolj kandidatov? S tem vprašanjem si beli glavo tudi selektor mlade izbrane vrste Primož Gliha, ki je izpostavil zanimiv predlog.

''Vsak trener v prvi ligi naj začne tekmo z enim mlajšim igralcem do 21 let, ga nato umakne in postavi v igro drugega mladega igralca. Potem imamo v vsakem krogu 20 mladih igralcev, ki igrajo v slovenskem prvenstvu. Kdor pa je standardni v prvi ligi, si zasluži moj vpoklic. To je moja profesionalna etika,'' je dejal selektor reprezentance do 21 let, ki jo leta 2021 čaka vrhunec, evropsko prvenstvo, ki bo potekalo na Madžarskem, a tudi v Sloveniji, tako da ima slovenska izbrana vrsta zagotovljen nastop. Prvič v zgodovini.

NZS Novoletni večer Primož Gliha Radenko Mijatović
Sportal Znani selektorji mlajših selekcij

Slovenski selektor Šalja opozarja: Agenti delajo veliko škodo fantom

Agron Šalja je bil nedavno z izbranci na pripravah v Turčiji. Najprej je izgubil proti gostiteljem (0:1), nato jih je premagal (1:0). | Foto: Vid Ponikvar Agron Šalja je bil nedavno z izbranci na pripravah v Turčiji. Najprej je izgubil proti gostiteljem (0:1), nato jih je premagal (1:0). Foto: Vid Ponikvar Na evropsko prvenstvo se bo z zasedbo do 19 let poskušal prebiti tudi Agron Šalja. Selektor mladih slovenskih upov je opozoril na prisotnost agentov, ki lahko v najbolj občutljivih letih, njegovi varovanci so najstniki, vplivajo na marsikaj.

''Starši takrat dobijo prvič občutek, da so njihovi otroci dobri. Da imajo veliko perspektivo. Takrat se pojavijo agenti, ki delajo veliko škodo fantom. Fantje živijo v nekih oblakih, realnost pa je mogoče drugačna,'' je spregovoril o pasteh, ki prežijo na obetavne igralce, če jih zasnubijo agenti.

Slovenska reprezentanca do 19 let se je konec januarja v Istanbulu pripravljala na bližajoči se elitni krog kvalifikacij, kjer bo nastopila v zelo zahtevni skupini s Španijo, Nizozemsko in Walesom. 

Maribor Kairat
Sportal Konec je pripravljalnih tekem: Triglav boljši od Bleda #video
Ne spreglejte