Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 2. 2020,
19.00

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,26

9

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Milan Mandarić

Sobota, 8. 2. 2020, 19.00

4 leta, 2 meseca

Deset minut s predsednikom Olimpije na pripravah v Turčiji

Utrujeni Milan Mandarić z Olimpijo odhaja tudi iz nogometa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,26

9

Milan Mandarić | Milan Mandarić, s katerim smo se pogovarjali na pripravah Ljubljančanov v Beleku, je utrujen in čaka, da se umakne iz Olimpije in tudi iz nogometa. | Foto Planet TV

Milan Mandarić, s katerim smo se pogovarjali na pripravah Ljubljančanov v Beleku, je utrujen in čaka, da se umakne iz Olimpije in tudi iz nogometa.

Foto: Planet TV

Zdaj, ko je propadel tudi posel z Nemci, je bolj ali manj jasno, da bo Milan Mandarić na čelu Olimpije vztrajal še nekaj časa. Po vsem, kar je v tej vlogi doživel, je utrujen in bo, ko bo odšel iz Olimpije, najverjetneje za vedno odšel tudi iz nogometa. Če bi se lahko vrnil v leto 2015, ga v Ljubljano ne bi bilo, je 81-letni ameriški poslovnež srbskih korenin še povedal v pogovoru za Planet TV.

Sportal Kaj je novega pri Olimpiji?

"Ne. Ne bi prišel. Ko sem jaz prišel, ni bilo tako, kot je bilo zdaj z Nemci, ki so najeli vojsko odvetnikov in preverjali vse mogoče. Prejšnji predsednik mi je rekel samo, naj nakažem štiri milijone evrov, kar sem tudi storil in dobil klub v roke. Takrat sem mislil, da bo vse skupaj veliko bolj preprosto, a je bilo potrebnega veliko veliko znoja in dela. Veliko denarja in energije," nam je na pripravah v Turčiji povedal Milan Mandarić, ki je že nekaj časa na izhodnih vratih Olimpije, a njenega kupca ne najde. Posel s skrivnostnimi Nemci, ki je slovenski medijski prostor polnil pred nekaj tedni, je dokončno padel v vodo, drugih rešitev pa na obzorju, vsaj za zdaj, ni.

"Situacija je malo neprijetna. S tem, ko posel ni bil sklenjen, smo naredili veliko finančne škode. Mislil sem že, da sem zunaj kluba, in to informacijo predal tudi svojim ljudem v ZDA, zdaj pa sem spet na začetku. Moramo organizirati stvari na novo in urediti klub, ga očistiti nepotrebnih stroškov. Ob tem moramo ekipi in trenerju zagotoviti podporo, da bomo lahko prišli do rezultatov, ki jih navijači od nas pričakujejo," je povedal predsednik Olimpije, pod vodstvom katerega so Ljubljančani osvojili dva naslova državnega prvaka in bili dvakrat najboljši tudi v pokalu.

Si želite, da Milan Mandarić odide iz Olimpije

  • Da, moral bi oditi že včeraj.
    26,08 %
    436 glasov
  • Verjetno bi bilo tako najbolje.
    5,14 %
    86 glasov
  • Ne, saj mislim, da bi bilo potem še slabše.
    9,69 %
    162 glasov
  • Ne, naj ostane čim dlje.
    49,46 %
    827 glasov
  • Ne vem, me ne zanima.
    9,63 %
    161 glasov
Oddanih 1672 glasov
Olimpija Ante Vukušić
Sportal Ante Vukušić prejel ponudbo, Olimpija bi lahko zaslužila milijon evrov

Za Mackyja Bagnacka in Anteja Vukušića niso ponudili dovolj

Največ zanimanja je bilo pozimi za Anteja Vukušića in Mackyja Bagnacka, a snubci niso ponudili dovolj. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Največ zanimanja je bilo pozimi za Anteja Vukušića in Mackyja Bagnacka, a snubci niso ponudili dovolj. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Vse skupaj ni prijetno niti za mojo družino. Za njih mi je najhuje. Pričakovali so, da se bom vrnil v ZDA in se v njihovi družbi spočil, na koncu pa se je prvič v 20 letih zgodilo, da v času božičnih in novoletnih praznikov nisem bil z njimi. Takrat se je dogajalo z Nemci, zato sem moral biti tukaj, potem pa še zaradi tega, da klub očistimo nepotrebnih stroškov. Klub smo želeli finančno okrepiti s prodajami nekaterih igralcev, v mislih smo imeli dva, tri, tukaj mislim predvsem na Mackyja Bagnacka in Anteja Vukušića, a potem do prodaj ni prišlo. Klubi so ponujali manj, kot mislimo, da sta vredna," je potožil bogati ameriški poslovnež srbskih korenin, za katerim je bogato nogometno popotovanje v predsedniški oziroma lastniški vlogi. Bil je v ZDA, Belgiji (Charleroi), Franciji (Nica) in tudi v zibelki nogometa Angliji, kjer je bil prvi mož Portsmoutha, Leicester Cityja in Sheffield Wednesdaya.

Safet Hadžić
Sportal Safet Hadžić negativno presenečen #video

Če ga vprašate zdaj, je z Olimpijo končal tudi z nogometom

"Za mano je 55 let dela, a bil sem vajen drugačnega okolja, kot je tukaj v Sloveniji. Ne bi bil rad kritičen, da ne bodo nekateri mojih besed spet jemali iz konteksta, a je drugače od tega, česar sem bil vajen. Lahko bi bilo bolje, lahko slabše, je pa drugače. Sam se sicer rad spopadam z izzivi, zato sem tudi v preteklosti prevzemal klube, ki so bili v težavah, a vseeno si nisem mislil, da bo tako težko," je potožil Mandarić, ki je star 81 let, zato se prav lahko zgodi, da je delo pri Olimpiji zadnje, ki ga bo opravljal v nogometnem poslu.

V Angliji (in še kje drugje) so mu navijači jedli iz roke. V Ljubljani je drugače ... | Foto: Getty Images V Angliji (in še kje drugje) so mu navijači jedli iz roke. V Ljubljani je drugače ... Foto: Getty Images

"Če me vprašate zdaj, potem vam lahko rečem, da me v nogometu ne boste več videli, ko bom odšel od tukaj. Ampak trenutno sem zaradi vsega, kar se je dogajalo, utrujen in izžet. Zmanjkalo mi je entuziazma. Kdo ve, kaj bo v prihodnosti," je v sproščenem pogovoru povedal v tujini zelo cenjen poslovnež, ki pa je v Sloveniji v zadnjem času vse bolj na udaru tukajšnje nogometne javnosti in kljub številnim uspehom tudi navijačev Olimpije.

Kako bi, po osnovnošolsko, opisali dozdajšnje delo Milana Mandarića v vlogi predsednika Olimpije?

  • Pet
    49,40 %
    536 glasov
  • Štiri
    15,30 %
    166 glasov
  • Tri
    15,02 %
    163 glasov
  • Dva
    6,91 %
    75 glasov
  • Ena
    13,36 %
    145 glasov
Oddanih 1085 glasov

Olimpija Safeta Hadžića je to, česar si je vedno želel

Z delom Safeta Hadžića je zelo zadovoljen. | Foto: Žiga Zupan/ Sportida Z delom Safeta Hadžića je zelo zadovoljen. Foto: Žiga Zupan/ Sportida O tem tokrat ni spregovoril, je pa za konec potrdil, da so njegovi cilji v tej sezoni jasni. Z Olimpijo, ki po prvem delu prvenstvene sezone vodi na lestvici s štirimi točkami naskoka pred Aluminijem in Mariborom, želi dodatno napolniti klubske vitrine.

"Ni druge, kot da smo prvaki. Ne bi se počutil dobro, če dela pri Olimpiji ne bi končal tako, kot je treba. Igramo dobro, atraktivno in napadalno. Zelo zadovoljen sem s tem, kako smo videti. To je to, česar sem si vedno želel. Da igramo lepo in dajemo priložnost mladim. Zelo sem zadovoljen s tem, kar opravljajo trener in njegov trenerski štab. Prepričan sem, da bomo drugi del sezone odigrali tako, kot je treba. Ne bomo razočarali," je Safetu Hadžiću in sodelavcem polaskal Mandarić, ki seveda že odšteva do prve tekme drugega dela sezone. Ta bo že takoj ponudila poslastico. Olimpija se bo že čez dva tedna v večnem derbiju v Ljudskem vrtu pomerila z velikim tekmecem Mariborom.

Olimpija, Maribor, Olimpija, Maribor. Tako sta si naslov slovenskega prvaka izmenjevala največja tekmeca, odkar je prišel v Ljubljano. Prepričan je, da je zdaj spet na vrsti Olimpija. | Foto: Grega Valančič/Sportida Olimpija, Maribor, Olimpija, Maribor. Tako sta si naslov slovenskega prvaka izmenjevala največja tekmeca, odkar je prišel v Ljubljano. Prepričan je, da je zdaj spet na vrsti Olimpija. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Pozabil", s kom Olimpija igra na začetku

"S kom že igramo na začetku?" se je najprej pošalil Mandarić in potem v resnejšem tonu previdno nadaljeval. "To bo tekma, kot je vsaka druga. Posvetili se ji bomo tako, kot se ji je treba. Odigrati moramo tekmo za tekmo. Pred nami jih je še 16. Vse moramo vzeti resno. Tudi to prvo bomo. To bo poslastica za naše navijače in navijače Maribora. Upam, da nas čaka dobra tekma in da bo Olimpija vzela, kar ji pripada. Tri točke," je pogovor v hotelu v Beleku, kjer se nogometaši Olimpije pospešeno pripravljajo na drugi del sezone, sklenil Mandarić.

Ante Šimundža
Sportal Mura končno odpravila neverjeten urok, enajstica Domžal #video
Endri Čekiči Cekici
Sportal Drugi najboljši strelec Olimpije zapustil priprave v Turčiji
Ne spreglejte