Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
3. 2. 2020,
11.59

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

Natisni članek

Endri Čekiči Endri Cekici NK Olimpija NK Olimpija Jucie Lupeta Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 3. 2. 2020, 11.59

4 leta, 2 meseca

Poškodba Endrija Čekičija

Drugi najboljši strelec Olimpije zapustil priprave v Turčiji

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96
Endri Čekiči Cekici | Endri Čekiči bo soigralce iz Olimpije pričakal v Ljubljani, saj se po pregledu z magnetno resonanco ne bo vrnil v Turčijo. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Endri Čekiči bo soigralce iz Olimpije pričakal v Ljubljani, saj se po pregledu z magnetno resonanco ne bo vrnil v Turčijo.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Zdravstvene težave na pripravah v Turčiji ne pestijo le tabora Mure, ampak tudi Olimpije. Jesenske prvake Prve lige Telekom Slovenije je zaradi poškodbe stegenske mišice zapustil Endri Čekiči. Albanec se je vrnil v Slovenijo, kjer bo opravil pregled z magnetno resonanco, v Turčijo pa se ne bo več vračal.

Ante Šimundža
Sportal Mura končno odpravila neverjeten urok, enajstica Domžal #video

Zeleno-beli bodo danes v Turčiji odigrali drugo pripravljalno tekmo. V soboto so izgubili proti slovaškemu prvaku Slovanu iz Bratislave (1:2), trener Safet Hadžić pa je v začetno enajsterico uvrstil tudi Endrija Čekičija. Albanec, nekdanji nogometaš zagrebškega Dinama, je po tekmi potožil na bolečine v stegenski mišici, ki ga ovirajo že dalj časa.

Na začetku pripravljalnega obdobja se je poškodoval na tekmi z Brežicami, zaradi ponavljajočih se težav z mišico pa se je strokovno vodstvo Olimpije odločilo, da se Čekiči vrne v Slovenijo in opravi pregled z magnetno resonanco. Ta bo razkril, kako huda je poškodba 23-letnega albanskega zveznega igralca, ki je jeseni v dresu zmajev dosegel sedem zadetkov. Več jih je v dresu jesenskih prvakov le Ante Vukušić (16).

Proti Sarajevčanom tudi brez Portugalca

Trener Olimpije Safet Hadžić v mislih že pripravlja ekipo za večni derbi, ki bo 22. februarja v Mariboru. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Trener Olimpije Safet Hadžić v mislih že pripravlja ekipo za večni derbi, ki bo 22. februarja v Mariboru. Foto: Žiga Zupan/Sportida Trener Hadžić bo tako preostanek priprav na drugi del sezone v Beleku opravil brez Čekičija. Zmaji bodo odigrali še tri tekme. Danes se bodo pomerili s sarajevskim Željezničarjem, ki ga je nedavno okrepil nogometaš slovenskega drugoligaša Fužinarja Frane Ikić, nato pa čakata Hadžićevo četo še zahtevna izpita proti najboljšima ukrajinskima ekipama, Dinamu Kijev z Benjaminom Verbičem, in Šahtarjem iz Donecka, ki bo spomladi igral v izločilnem delu evropske lige.

Za današnjo tekmo z Željezničarjem (začetek ob 17.30) ne bo kandidiral tudi portugalski napadalec Jucie Lupeta. Ima vneto tetivo, tako da mu je trener Hadžić namenil počitek.

Matko Obradović Rudi Požeg Vancaš
Sportal Dvojni šok za Muro. Ko ima hudič mlade, jih ima veliko.
Safet Hadžić
Sportal Trener Olimpije tik pred zdajci na letalo vkrcal še enega
Ne spreglejte