Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
3. 2. 2020,
11.15

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

Natisni članek

NK Mura Prva liga Telekom Slovenije Matko Obradović Renato Simić

Ponedeljek, 3. 2. 2020, 11.15

4 leta, 2 meseca

Poškodbi Simića in Obradovića

Dvojni šok za Muro. Ko ima hudič mlade, jih ima veliko.

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80
Matko Obradović Rudi Požeg Vancaš | Matka Obradovića (levo) čaka okrevanje.  | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Matka Obradovića (levo) čaka okrevanje.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Uvodni del priprav v Turčiji ni taboru Mure prinesel veliko dobrega, saj sta se poškodovala dva pomembna igralca. Najprej se je zaradi hujše poškodbe kolena v Slovenijo vrnil Renato Simić, nato pa jo je skupil še prvi vratar Matko Obradović in moral v nedeljo pod nož. Navijačem je iz bolnišnice poslal spodbudno sporočilo. Mura se bo danes pomerila proti skopskemu Vardarju.

Ante Šimundža
Sportal Mura končno odpravila neverjeten urok, enajstica Domžal #video

Ko ima hudič mlade, jih ima veliko. Takšne besede so premlevali člani strokovnega vodstva Mure, ko sta priprave v Turčiji drug za drugim zapustila Renato Simić in Matko Obradović.

Nekdanji up ljubljanske Olimpije, ki se je v Prekmurje preselil iz Fiorentine in se izkazal na pripravljalnih srečanjih, kjer se je kar na treh tekmah zapored uvrstil med strelce, si je poškodoval koleno. Strgal si je sprednjo križno vez na desnem kolenu, tako da ga čaka dolgo okrevanje, v torek oziroma sredo pa bo v Valdoltri operiran.

Obradović: Pripravljen sem na okrevanje

Soigralcem pa kar nekaj časa ne bo mogel pomagati tudi Obradović. Hrvat, ki spada med najboljše čuvaje mreže v Prvi ligi Telekom Slovenije, si je na sobotnem treningu poškodoval desno dlan in že končal sezono. Operacija je bila neizbežna, Dalmatinec jo je opravil v nedeljo v Turčiji in navijačem prek Instagrama poslal sporočilo: ''Najtežje bitke so za najmočnejše vojake. Glavo gor, najboljše je pred menoj. Pripravljen sem na okrevanje.'' Iz kluba še niso sporočili, kako dolgo bi moral počivati.

Mura je tako brez dveh ''sveže'' poškodovanih igralcev, ki sta se na seznamu odsotnih pridružila kapetanu Alenu Kozarju in visokemu srbskemu napadalcu Fejsalu Muliću, v nedeljo odigrala prvo pripravljalno tekmo v Turčiji in izgubila proti ruskemu prvoligašu Akhamu (1:2). Prvi vratar Mure je zdaj 27-letni Hrvat Dean Šafarić. Prekmurci se bodo danes v Turčiji pomerili z makedonskim Vardarjem, pri katerem brani nekdanji čuvaj mreže Mure Filip Gačevski.

Andrija Filipović
Sportal Mura se je okrepila s Hrvatom, ki ga je Slovenija že spoznala
Fazanerija
Sportal NZS omogočila Muri zgodovinsko priložnost

Črno-beli imajo v spomladanskem delu visoke cilje. V prvenstvu si želijo zagotoviti preboj v Evropo, ponuja pa se jim tudi zgodovinska priložnost, da bi osvojili pokalno lovoriko na domači zelenici, saj bo Fazanerija letos prizorišče finala pokala Slovenije. Mura se bo v polfinalu udarila z Aluminijem, v finalu pa bo zagotovo nastopil drugoligaš, saj se bosta v drugem polfinalnem paru pomerila Radomlje in Nafta.

Andrej Panadić
Sportal Ponosni Hrvat, ki noče soliti pameti Slovencem, ampak pomagati
Ne spreglejte