Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
30. 1. 2020,
14.19

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

Natisni članek

Daniel Kamy Ntankeu Prva liga Telekom Slovenije Safet Hadžić NK Olimpija NK Olimpija

Četrtek, 30. 1. 2020, 14.19

4 leta, 2 meseca

Daniel Kamy Ntankeu na preizkušnji pri Olimpiji

Trener Olimpije tik pred zdajci na letalo vkrcal še enega

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85
Safet Hadžić | Safet Hadžić išče rešitve za okrepljeno konkurenco v zadnji vrsti. | Foto Grega Valančič/Sportida

Safet Hadžić išče rešitve za okrepljeno konkurenco v zadnji vrsti.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Na letalu, s katerim je danes odprava nogometašev Olimpije zapustila Slovenijo in se podala v bistveno toplejšo Turčijo, je bilo 24 igralcev. Trener Safet Hadžić odlično pozna skoraj vse, edina neznanka je kamerunski branilec Daniel Kamy Ntankeu, ki se nahaja na preizkušnji. Zmaji želijo okrepiti obrambo, zato ima Afričan s francoskim državljanstvom – če bo navdušil strokovno vodstvo – velike možnosti, da nadaljuje kariero v Ljubljani.

Ante Šimundža
Sportal Mura končno odpravila neverjeten urok, enajstica Domžal #video

Po Mariboru, Celju in Muri se je v Turčijo odpravila še Olimpija. Trener Safet Hadžić je na seznam potnikov uvrstil 24 igralcev, med njimi tudi tri mladince (Svit Sešlar, Stefan Petrović in Gal Kurež), največjo neznanko pa predstavlja novinec Daniel Kamy Ntankeu. Strateg zmajev ga je povabil v Turčijo, kjer bo imel 23-letni Afričan s francoskim potnim listom priložnost, da se dokaže slovenskim jesenskim prvakom. Hadžić se zaveda, da je v zadnji vrsti najbolj tanek.

Igral v Črni gori in na Finskem

Miral Samardžić zaradi rumenih kartonov 22. februarja ne bo smel nastopiti v Ljudskem vrtu. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Miral Samardžić zaradi rumenih kartonov 22. februarja ne bo smel nastopiti v Ljudskem vrtu. Foto: Žiga Zupan/Sportida Želi si okrepitve, pred odhodom v Turčijo pa je potarnal, da primernega kandidata za novinca ni našel v Sloveniji. Ljubljančani bodo tako skušali zapolniti vrzel s tujcem, izbor pa je padel na Kamyja. Želja, da bi lahko Olimpija razpolagala z večjim številom kakovostnih igralcev v osrednjem delu obrambe, je še toliko večja, ker bo Hadžić v uvodnem spomladanskem nastopu v Ljudskem vrtu zaradi kazni pogrešal tako Mirala Samardžića kot Mackyja Bagnacka.

Kamy Ntankeu dobro pozna igranje v Evropi. Igral je v Črni gori (Dečić), od leta 2018 naprej pa na Finskem (Inter Turku), kjer si je nekaj časa delil slačilnico z nekdanjim napadalcem zmajev Filipom Valenčičem.

Na večnem derbiju ne bo tudi Mackyja Bagnacka. Bi vrzel lahko zapolnil njegov rojak? | Foto: Morgan Kristan / Sportida Na večnem derbiju ne bo tudi Mackyja Bagnacka. Bi vrzel lahko zapolnil njegov rojak? Foto: Morgan Kristan / Sportida

Trener Hadžić si je zadal cilj, da bodo njegovi varovanci v Turčiji začeli razvijati igro, popravljati stvari, ki smo jih v jesenskem delu delali narobe, in razvijati svoj model igre.'' V Turčiji bodo zmaji odigrali štiri pripravljalne tekme, tekmeci pa bodo Slovan Bratislava (1. februar), kamor se je pozimi preselil nekdanji napadalec Olimpije Žan Medved, že od prej pa je njegov član Kenan Bajrić, Željezničar Sarajevo (3. februar), Dinamo Kijev (5.februar) in Šahtar Donjeck (8. februar).

Stipe Vrdoljak
Sportal Največje presenečenje PLTS bogatejše še za enega Hrvata
Dejan Grabić
Sportal Ljubljančane okrepil branilec, ki se je kot najstnik kalil v Evropi

Kdo je odpotoval v Turčijo?

Vratarji: Nejc Vidmar, Matija Orbanić, Anej Mrežar;
Branilci: Macky Bagnack, Miral Samardžić, Eric Boakye, Mario Jurčević, Denis Šme, Marko Gajić, Daniel Kamy Ntankeu;
Zvezni igralci: Endri Čekiči, Stefan Savić, Luka Menalo, Marko Putinčanin, Tomislav Tomić, Vitja Valenčič, Bojan Knežević, Matevž Turkuš, Svit Sešlar, Stefan Petrović, Gal Kurež;
Napadalci: Ante Vukušić, Jucie Lupeta, Rok Kidrič.

Ne spreglejte