Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 5. 2019,
20.23

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88

1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Triglav NK Rudar NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Krško ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 22. 5. 2019, 20.23

4 leta, 10 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 35. KROG

Mojster Luka Zahović blizu nove krone, boj za Evropo ni končan #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88

1

NK Maribor, slavje | Nogometaši Maribora so po tekmi v Ljudskem vrtu prejeli 15. pokal za naslov državnih prvakov v zgodovini kluba. | Foto Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Maribora so po tekmi v Ljudskem vrtu prejeli 15. pokal za naslov državnih prvakov v zgodovini kluba.

Foto: Grega Valančič/Sportida

V 35. krogu Prve lige Telekom Slovenije, v katerem je prvoligašem nagajalo vreme, odgovora na vprašanje, kdo bo zadnji slovenski klub, ki bo v prihodnji sezoni nastopil v Evropi, nismo dobili. Je pa postalo jasno, da se v dodatne kvalifikacije za obstanek podaja Gorica. Luka Zahović je z novima zadetkoma pred zadnjim krogom skočil na vrh lestvice strelcev. Marko Šuler je sporočil, da končuje bogato nogometno pot.

Pred zadnjim krogom smo čakali odgovore na tri vprašanja in dobili le enega. Gorica, ki ji doma ni uspelo premagati Aluminija (0:0), je izgubila vse možnosti, da bi si zagotovila osmo mesto, ki prinaša obstanek, tako da se bodo štirikratni slovenski prvaki, ki še nikoli niso izpadli iz lige, še drugič v zgodovini kluba podali v dodatne kvalifikacije.

Domžale so v Kranju, kjer se je tekma zaradi obilnega deževja začela s skoraj enourno zamudo, premagale Triglav s 4:1, a so bili Gorenjci po zadnjem sodnikovem žvižgu vseeno veseli, saj so si tudi teoretično zagotovili novo prvoligaško sezono.

Nogometašem Triglava in Domžal je v Kranju nagajal dež. | Foto: Vid Ponikvar Nogometašem Triglava in Domžal je v Kranju nagajal dež. Foto: Vid Ponikvar

Tako Mura, ki je z 0:1 klonila v Stožicah, kjer je za novo zmago Olimpije z novim golom poskrbel Endri Cekici, kot Celje, ki je doma po dveh golih Milana Tučića izgubilo proti Rudarju z 0:2, sta ostala brez točk, tako da bosta o zadnji evropski vozovnici odločala na medsebojni tekmi v zadnjem krogu v Murski Soboti. Mura je v boljšem položaju, saj ima na četrtem mestu tri točke prednosti, a bi nanj v primeru zmage skočili Celjani, saj so Prekmurce v tej sezoni v prvenstvu že dvakrat premagali.

Maribor je dvignil pokal:

Maribor je 15. prvenstveno lovoriko proslavil v Ljudskem vrtu, kjer se je zbralo lepo število gledalcev, ki so videli zmago z 2:0 proti že nekaj časa odpisanemu Krškemu, ki se seli v drugo ligo. Oba gola za vijoličaste je dosegel Luka Zahović, ki je tako skočil na vrh lestvice strelcev, zabil je namreč že 17 golov in se na prvem mestu izenačil z Rokom Kronavetrom. Ker je zvezdnik Olimpije zadnjo tekmo v sezoni že odigral, ima mladi napadalec Maribora lepo priložnost, da še drugič v dveh letih postane strelski kralj.

Prvi gol Luke Zahovića v Mariboru:

Drugi gol Luke Zahovića v Mariboru:

Marko Šuler je končal

Po tekmi s Krškim je konec nogometne poti zaradi vse večjih zdravstvenih težav naznanil dolgoletni slovenski nogometni reprezentant, ki je z izbrano vrsto nastopil tudi na svetovnem prvenstvu 2010, Marko Šuler. Korošec, ki je marca dopolnil 36 let, je v Ljudski vrt prišel konec leta 2013 in z Mariborom dvakrat zaigral v ligi prvakov. Na svoji bogati nogometni poti je igral tudi za Dravograd, Gorico, belgijski Gent, Hapoel iz Tel Aviva in varšavsko Legio.

Slovo Marka Šulerja:

Najboljši strelci:

17 - Rok Kronaveter (Olimpija), Luka Zahović (Maribor)
16 - Luka Majcen (Triglav),
15 - Rok Sirk (Mura),
14 - Rudi Požeg Vancaš (Celje),Milan Tučić (Rudar)
13 - Jan Mlakar (Maribor), Shamar Nicholson (Domžale),
12 - Žiga Škoflek (Rudar),
10 - Senijad Ibričić (Domžale), Andres Vombergar (Olimpija)
...

Vrhunci tekem:

Olimpija : Mura 1:0:

Maribor : Krško 2:0:

Celje : Rudar 0:2:

Triglav : Domžale 1:4

Gorica : Aluminij 0:0:

Poročila s tekem:

Fotogalerije:

Maribor : Krško (foto: Grega Valenčič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 58

Triglav : Domžale (foto: Vid Ponikvar/Sportida):

Fotogalerija
1 / 1

 

Ne spreglejte