Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 7. 2019,
22.02

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

34

Natisni članek

NK Rudar Velenje NK Celje NK Domžale NK Bravo NK Tabor Sežana NK Aluminij NK Triglav NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 21. 7. 2019, 22.02

4 leta, 8 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 2. KROG

Olimpija po zmagi na derbiju Mariboru ušla na +5 #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,48

34

NK Olimpija Ljubljana | Olimpija je na derbiju kroga v Stožicah ugnala Domžale. | Foto Grega Valančič/Sportida

Olimpija je na derbiju kroga v Stožicah ugnala Domžale.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Na zadnji tekmi drugega kroga Prve lige Telekoma Slovenije je Olimpija na derbiju v Stožicah po preobratu ugnala Domžale s 4:2 in je poleg Aluminija še edina neporažena ekipa. Pred tem je Mura s 4:3 odpravila Bravo. Sobotni spored sta sklenila Rudar Velenje in Maribor. V izjemno zanimivem obračunu sta se ekipi razšli z remijem (1:1). Pred tem sta se pomerila novinec Tabor iz Sežane in Celje, prve zmage v prvoligaški konkurenci pa so se veselili Sežanci, ki so slavili z 1:0. Na uvodni tekmi kroga je Aluminij v petek z 2:1 premagal Triglav in vknjižil še drugo zmago.

Andraž Kirm
Sportal Tih, marljiv, pomemben, a ne dovolj spoštovan. Andraž Kirm.

Na zadnji tekmi kroga sta se v Stožicah pomerila Olimpija in Domžale. Tako kot na prvi nedeljski tekmi so bili tudi na tej gledalci priča poplavi golov. Domžalčani so po napakah Olimpijine obrambe hitro povedli z 2:0, a jim Domžalčani niso ostali dolžni, za znižanje zaostanka je avtogol dosegel Gaber Dobrovoljc, nato je napako Tilna Klemenčiča izkoristil še Asmir Suljić. V drugem polčasu so Ljubljančani prevladovali na igrišču, zadeli so še dvakrat in se na vrhu prvenstvene lestvice z dvema zmagama pridružili Aluminiju, Domžalčani po dveh krogih ostajajo pri točki.

Pred tekmo je prišla informacija, da bo tekma tretjega kroga prve lige med Domžalami in Muro prestavljena na september. Domžalčane namreč v prihodnjih dveh tednih čakata tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo Europa proti švedski ekipi Malmö, zato bodo imeli prihodnji konec tedna prost za pripravo na povratno srečanje.

Mura do prve zmage, Bravo še brez točk

Mura je zmagala prvič v sezoni. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Mura je zmagala prvič v sezoni. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Na prvi nedeljski tekmi drugega kroga sta se na deževni Fazaneriji srečala Mura in Bravo. Prvi so povedli gostje, v 20. minuti je Matka Obradovića premagal Aljoša Matko, a Bravo je vodil le dobro minuto, saj je na drugi strani ekspresno zadel Luka Šušnjara, vodstvo Mure pa je v 34. minuti povišal še Luka Bobičanec. Takoj na začetku drugega polčasa se je med strelce še drugič vpisal Šušnjara, a mu je na drugi strani z enako mero hitro vrnil Matko. A to še ni bil konec, v 74. minuti je evrogol za povišanje vodstva Mure dosegel Žan Karničnik, končni izid 4:3 pa je devet minut pozneje postavil Žan Kancilija.

Mura je tako po dveh krogih pri štirih točkah, Bravo pa ostaja na zadnjem mestu brez točk.

Maribor Valur kv. liga prvakov
Sportal Milanič po drami ne želi razmišljati le o rdečem kartonu #video

Drama v Velenju

Izjemno zanimivemu obračunu so bili priča gledalci na tekmi med Rudarjem in Mariborom. Mariborčani so po porazu v prvem krogu odločno odprli srečanje proti Velenjčanom, že 11. minuti je evrogol dosegel izjemno razpoloženi Dino Hotić. Mariborski nogometaši so v nadaljevanju prvega polčasa vse niti igre držali v svojih rokah, v nadaljevanju pa je bilo znova nekaj spornih odločitev. V 70. minuti je bil po ugovarjanju sodniku izključen Rok Kronaveter, zato so aktualni slovenski prvaki tekmo končali z igralcem manj. Pravi šok pa se je za Mariborčane zgodil v sodnikovem podaljšku, ko je v 91. minuti za remi zadel Dominik Radić

Gol Radića za izenačenje:

Mariborčani so tako po dveh krogih le pri točki, že v naslednjem krogu pa jih čaka večni derbi z Olimpijo. Rudar je s štirimi točkami trenutno na petem mestu prvenstvene lestvice. 

Rok Kronaveter
Sportal Sodniki znova na tapeti: je bila izključitev Kronavetra upravičena? #video

Presenečenje v Sežani

Nogometaši Tabora Sežane so na drugi tekmi v tej sezoni vknjižili prvo zmago. Na domačem štadionu so presenetili precej nerazpoloženo ekipo Celja, ki je po dveh krogih pri osvojeni točki. Pritisk Tabora v prvem polčasu je v 37. minuti z golom kronal Leon Sever, ki je najprej zadel prečko, nato pa je odbito žogo pospravil za hrbet vratarja Celja in s tem postavil tudi končni izid. Grofje v nadaljevanju niso resneje ogrozili vrat domačega moštva, v 58. minuti so ostali še brez Daria Vizingerja, ki je prejel dva rumena kartona in je moral predčasno končati srečanje. 

Elvir Ibišević
Sportal Celjani so se razšli z Zorkom in Ibiševićem

Aluminij po preobratu do novih treh točk, mojstrovina Mlakarja 

Aluminij po dveh krogih nove sezone prve lige še ne pozna poraza. Kidričani so tokrat po začetnem zaostanku in preobratu z 2:1 v petek odpravili Triglav. Mrežo v Kidričevem je sicer prvi zatresel Tilen Mlakar, ki je z mojstrskim zadetkom s kakšnih 25 metrov šokiral domače gledalce in Triglav popeljal v vodstvo. V 56. minuti je z enajstmetrovke izenačil Matic Vrbanec, končni izid pa je v sodnikovem podaljšku postavil Luka Štor, ki se je med strelce vpisal v 91. minuti.

Mojstrovina Tilna Mlakarja:

Kranjčani s tekmami v Kidričevem tako še naprej nimajo pretirano dobrih izkušenj, saj so s sedmih prvoligaških gostovanj prinesli vsega točko, Aluminiju pa sta pripadli tudi obe tekmi prejšnje sezone na domačem igrišču.

Prva liga Telekom Slovenije, 2. krog:

Lestvica:

Najboljši strelci:

2 - Luka Štor (Aluminij), Žiga Škoflek (Rudar Velenje), Luka Bobičanec (Mura), Luka Šušnjara (Mura), Aljoša Matko (Bravo), Senijad Ibričić (Domžale), Asmir Suljić (Olimpija)
...

Poročilo s tekme:

Fotogalerija s tekme:

Olimpija : Domžale, foto: Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 28

Mura : Bravo, foto: Blaž Weindorfer/Sportida:

Fotogalerija
1 / 41

Videovrhunci tekme:  

  • Olimpija : Domžale 4:2

  • Mura : Bravo 4:3

  • Rudar Velenje : Maribor 1:1

  • Tabor Sežana : Celje 1:0

  • Aluminij : Triglav 2:1

Ne spreglejte