Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 7. 2019,
19.50

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

NK Mura NK Bravo Prva liga Telekom Slovenije Luka Bobičanec Luka Šušnjara Aljoša Matko

Nedelja, 21. 7. 2019, 19.50

4 leta, 9 mesecev

Poročilo s tekme Mura : Bravo

Mura v poplavi zadetkov boljša od novincev #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
NK Mura, NK Bravo, prva liga Telekom Slovenije | Mura je dosegla prvo zmago v novi sezoni prve lige. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Mura je dosegla prvo zmago v novi sezoni prve lige.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaši Mure so v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali ljubljanski Bravo s 4:3 (2:1).

NK Olimpija Ljubljana
Sportal Olimpija po zmagi na derbiju Mariboru ušla na +5 #video
Mura : Bravo, foto:  Blaž Weindorfer/Sportida:
Fotogalerija
1 / 41

Čeprav so imeli Sobočani v četrtek še evropsko preizkušnjo, po kateri so izpadli v 1. krogu kvalifikacij evropske lige proti Maccabiju Haifi, in kopico poškodovanih ali zdravstveno načetih igralcev, so svojo nalogo proti sicer všečnemu novincu v ligi opravili po pričakovanjih.

Točko iz Celja so igralci Anteja Šimundže nadgradili z zmago v Fazaneriji. Na drugi strani so izbranci Dejana Grabića po porazu proti Olimpiji ničlo vpisali tudi proti Muri, a tudi tokrat pokazali, da se lahko kosajo s tekmeci.

Prvi polčas je minil v razburljivi in živahni predstavi. To so odločneje začeli Ljubljančani. Novinci v ligi so zagrozili v četrti minuti prek Alena Krcića, nato pa še v šesti prek Ovbokhe Agboyija, obakrat je bil na mestu Matko Obradović.

Murin vratar pa je klonil v 20. minuti, ko je Agboyi podal z leve strani, na drugi vratnici pa je mladi Aljoša Matko z glavo zadel za vodstvo gostov. Toda to je trajalo le minuto, saj je že v naslednjem napadu Žiga Kous podal z desne strani pred Murina vrata, tam je najvišje skočil Luka Šušnjara, žoga pa je nato Domnu Grilu spolzela čez golovo črto.

Šušnjara je imel zatem še eno priložnost, ko je zgrešil žogo pred vrati, v 30. minuti pa je nase opozoril Luka Bobičanec, ki je malce z desne strani kazenskega prostora zadel nasprotno vratnico. Mladi Murin napadalec Kai Cipot je v 33. minuti meril mimo gola, minuto pozneje pa je Bobičanec z 20 metrov močno sprožil in zadel za 2:1. To je bil njegov drugi gol v sezoni.

Bravo je v 20. minuti povedel, a je sledila hitra kazen. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Bravo je v 20. minuti povedel, a je sledila hitra kazen. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Zanimiv tudi drugi polčas

Takoj po začetku drugega polčasa je Jon Šporn lepo podal v prazen prostor, kamor je stekel Šušnjara in dosegel svoj drugi gol na tekmi in v sezoni za vodstvo Mure s 3:1. Drugi gol na tekmi in v sezoni pa je v 50. minuti dosegel tudi Matko, ko je po novi podaji z leve strani spet gol dosegel na drugi vratnici.

Matko je bil nevaren tudi v 71. minuti, ko je sprožil od daleč, Obradović pa je žogo v nalivu odbil. V 74. minuti pa je za povišanje Murine prednosti poskrbel Žan Karničnik, ko je z zgornjega levega kota kazenskega prostora žogo poslal v nasprotni zgornji kot za 4:2.

Ante Šimundža je z Muro po dveh krogih pri štirih točkah. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Ante Šimundža je z Muro po dveh krogih pri štirih točkah. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Razburljivih trenutkov pa s tem še ni bilo konec. V 83. minuti so se namreč gosti vrnili v igro, ko je najprej od daleč močno streljal Agboyi, Obradović je žogo odbil, a le do rezervista Mihe Kancilije, ki jo je nato pospravil v mrežo za končnih 4:3.

Mura bo v 3. krogu gostovala v Domžalah (predvidoma bo na sporedu septembra, saj so slednje zaprosile za preložitev tekme zaradi evropskih obveznosti), Bravo pa bo prihodnjo nedeljo gostil Tabor iz Sežane.

Mura : Bravo 4:3 (2:1)

Stadion Fazanerija, sodniki: Vinčić, Šumer in Sužnik.

Strelci: 0:1 Matko (20.), 1:1 Šušnjara (21.), 2:1 Bobičanec (34.), 3:1 Šušnjara (46.), 3:2 Matko (50.), 4:2 Karničnik (74.), 4:3 Kancilija (83.).

Mura: Obradović, Šturm, Karamarko, Maruško, Kous, Šporn, Kozar, Bubnjar (od 55. Karničnik), Bobičanec (od 65. Maroša), Šušnjara, Cipot (od 85. Pucko).

Bravo: Gril, Kurtović, Zec, Brekalo, Ihbeisheh, Žinko, Agboyi, Krcić (od 60. Mensah), Kirm, Matko (od 81. Kancilija), Nukić (od 76. Križan).

Rumena kartona: Šporn; Mensah.

Rdeči karton: /.

Potek tekme v živo:

Konec tekme. Mura slavi prvo zmago v novi sezoni, Bravo ostaja brez točk.

GOOOL! Bravo je udaril še enkrat! V 83. minuti je odbito žogo po strelu Ovbokha Agboyija v gol pospravil Miha Kancilija in znižal zaostanek na 3:4.

Video: gol Kancilije:

GOOOL! Mura do vodstva s 4:2! Izjemen evrogol Žana Karničnika, vratar Brava Gril je bil povsem brez možnosti. Je to zadnji žebelj v krsti Brava?

Video: zadetek Karničnika:

71. minuta: priložnost Brava za izenačenje in hat-trick Matka, ki je poskusil z močnim strelom od daleč in dobro namučil vratarja Mure Obradovića. Ostaja pri minimalnem zaostanku gostov.

Video: priložnost Matka:


GOOOL! Bravo se na predaja! V 50. minuti je še drugič na tekmi z glavo vratarja Mure Obradovića premagal Aljoša Matko.

Video: drugi gol Matka:


GOOOL! Mura vodi s 3:1! Le 30 sekund drugega polčasa je potreboval Luka Šušnjara za drugi zadetek na tekmi. Izjemno mu je podal Jon Šporn. Je Bravo še zmožen pripraviti preobrat?

Video: drugi gol Šušnjare:

Začetek drugega polčasa na deževni Fazaneriji.

Konec prvega polčasa.

GOOOL!
V 34. minuti je Mura prišla do vodstva! Znova je bil pri strelu Luka Bobičanec in z natančnim ter močnim poskusom premagal vratarja Brava Domna Grila. Za 26-letnega napadalca je to že tretji zadetek v tej sezoni, dva je dosegel v prvi ligi, enega pa na kvalifikacijski tekmi za ligo Europa proti Maccabiju.

Video: gol Bobičanca:


30. minuta: priložnost za Muro, ki bo lahko prišla do preobrata! Lepo si je prostor za strel pripravil Luka Bobičanec, a je zadel vratnico. Ostaja 1:1.

Video: strel Bobičanca:

GOOOL! Ekspresen odgovor domače ekipe. Le dobro minuto po golu Brava je Mura že izenačila! Z enako mero so gostom vrnili Prekmurci, saj je z glavo izid na 1:1 poravnal Luka Šušnjara.

Video: gol Šušnjare:


GOOOL! Šok na Fazaneriji! Bravo vodi z 1:0. Z glavo je po podaji Ovbokha Agboyija mrežo v 20. minuti zatresel Aljoša Matko. Za Bravo je to prvi zadetek v novi sezoni in elitni druščini. Kakšen bo odgovor Mure?

Video: gol Matka:


6. minuta: priložnost za Bravo! S strelom je poskusil Ovbokha Agboyi, a se je z obrambo izkazal Matko Obradović. Ostaja pri začetnem izidu 0:0.

Video: strel Agboyija:


Začetek tekme v Fazaneriji.

Koga sta trenerja obeh ekip uvrstila v začetni enajsterici?

začetna | Foto: Nk Bravo Foto: Nk Bravo

Nogometaši Mure so v novo sezono prve lige zakorakali z osvojeno točko v Celju, medtem ko so novinci v ligi, igralci Brava, v Stožicah z 0:2 morali priznati premoč Olimpiji. Prekmurci so v četrtek odigrali še drugo tekmo v prvem krogu kvalifikacij za ligo Europa in še drugič izgubili proti favoriziranemu izraelskemu Maccabiju ter so tako po dveh tekmah končali evropsko sezono. 
Ne spreglejte