Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 7. 2019,
22.25

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

Dino Hotić Prva liga Telekom Slovenije NK Rudar Velenje NK Maribor NK Maribor Dominik Radić

Sobota, 20. 7. 2019, 22.25

4 leta, 9 mesecev

Poročilo s tekme Rudar Velenje : Maribor

Radić v sodnikovem podaljšku osupnil prvake #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44
NK Rudar Velenje | Velenjčani so se veselili remija. | Foto Vid Ponikvar

Velenjčani so se veselili remija.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši velenjskega Rudarja in Maribora so se v tekmi 2. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

NK Olimpija Ljubljana
Sportal Olimpija po zmagi na derbiju Mariboru ušla na +5 #video

Velenjčani so v prvem krogu nove sezone iztržili točko proti Domžalam, danes pa so imeli za tekmeca še eno slovensko evropsko ekipo. Mariborčani sicer domačega tekmovanja niso začeli po pričakovanjih, s porazom doma proti Triglavu, a so sredi tedna mirno končali prvo poglavje kvalifikacij v ligi prvakov.

Gostujoči strateg Darko Milanić je naredil nekaj sprememb v ekipi, v vratih je bil namesto Kenana Pirića tokrat Jasmin Hanmdanović.

V prvem polčasu so Mariborčani hitro prevzeli pobudo in pritiskali proti vratom Tomaža Stopajnika. Že v prvi nevarni akciji so nato tudi povedli. Dino Hotić je po desni strani krenil proti golu in se odločil za strel s kakšnih 20 metrov, žoga pa je poletela tik pod prečko nemočnega vratarja.

Sledila je akcija Roka Kronavetra, ki pa je z glavo meril čez gol. Podobno je bilo v 22. minuti, ko je akcijo končal Mešanović.

Velenjčani si dolgo niso priigrali nobene nevarne akcije, v 25. minuti so sicer imeli kot, a so ga slabo izvedli.

Ob koncu polčasa so bili Mariborčani blizu povišanju vodstva, najprej je Hotić po podobnem strelu kot v deseti minuti le za malo poslal žogo čez prečko, v 43. minuti pa je po prodoru na levi strani Mešanović meril v daljši kot vrat, a bil tudi malenkost premalo natančen.

Dino Hotić je v prvem polčasu dosegel evrogol. | Foto: Grega Valančič/Sportida Dino Hotić je v prvem polčasu dosegel evrogol. Foto: Grega Valančič/Sportida

V drugem polčasu izključitev Kronavetra

Nadaljevanje je bilo nekoliko bolj izenačeno, Mariborčani so sicer še imeli pobudo, niso pa bili več tako nevarni. Lažje so zadihali tudi Velenjčani, a šele v 60. minuti je po strelu iz bližine moral Handanović prvič na tekmi resneje posredovati.

Pri Mariboru sta bila v tem času nevarnejša Mešanović in Mitja Viler, v 63. minuti pa je s strelom od daleč neuspešno poskušal Kronaveter.

A v 71. minuti so Mariborčani ostali le z desetimi možmi na igrišču; prav Kronaveter, ki je po prekršku obležal na tleh, je – kot kaže –uporabil neprimerne besede, ko je bil ob njem sodnik Asmir Sagrković. Ta je najprej že segel po rumenem kartonu, potem pa si je premislil in Kronavetru pokazal rdečega.

Igralca več na igrišču bi Velenjčani skoraj takoj izkoristili. Po napaki mariborske obrambe in izgubljeni žogi je v kazenski prostor prišel Dominik Radić, toda s kakšnih 12 metrov ni znal premagati Handanovića, ampak ga je zadel v glavo.

Prebujeni Velenjčani so bili do konca tekme precej enakovredni Mariborčanom, gostje pa si niso več pripravljali pravih priložnosti. Zmago bi jim lahko priigral Alexandru Cretu, a je v 87. minuti s strelom od daleč le za malo zgrešil cilj.

Nato pa je sledil šok za vijoličaste: domači so v praktično zadnji akciji na tekmi izenačili, po levi strani je ušel Luka Lovenjak, podal pred gol, kjer sta slabo posredovala Handanović in Špiro Peričić, Dominik Radić pa je hladnokrvno potisnil žogo v mrežo.

V naslednjem krogu bodo Velenjčani v soboto, 27. julija, gostovali pri Triglavu, Mariborčani pa bodo dan pozneje v Ljudskem vrtu igrali prvi derbi nove sezone z Olimpijo.

Rudar Velenje : Maribor, 1:1

Stadion Ob jezeru, sodniki: Sagrković, Praprotnik, Pospeh.

Strelca: 1:0 Hotić (10.), 1:1 Sulejmanović (90.).

Rudar Velenje: Stopajnik, Pušaver (od 46. Vošnjak), Filipović, Kašnik, Krefl, Hrubik (od 87. Lovenjak), Črnčič, Kobiljar, Radić, Škoflek, Tučić (od 74. Tomašević).

Maribor: Handanović, Klinar, Ivković, Peričić, Viler, Vrhovec, Cretu, Hotić (od 76. Pihler), Kronaveter, Kotnik, Mešanović (od 74. Tavares).

Rumeni kartoni: Kobiljar; Vrhovec.

Rdeči karton: Kronaveter (71.).

Potek tekme v živo:

Konec tekme v Velenju. Rudar in Maribor sta se razšla z remijem.

GOOOL! Kakšna tekma v Velenju! V 91. minuti je za izenačenje na 1:1 zadel Dominik Radić in postavil končni izid.

Videoposnetek: gol Radića:


87. minuta: Maribor je bil izredno blizu potrditvi zmage v Velenju. Močan strel je proti golu Rudarja sprožil Alexandru Cretu, a je za las zgrešil in zadel zunanji del mreže. V Velenju bi gledalci kmalu videli še drugi evrogol na tekmi.

73. minuta: Kakšna priložnost za Rudar! Dominik Radić je pred kazenskim prostorom Maribora spretno vzel žogo Špiru Peričiću, nato se je sam znašel pred golom Maribora, a se je z novo izvrstno obrambo izkazal Jasmin Handanović, ki je žogo ubranil kar z glavo.

Videoposnetek: priložnost Radića:


70. minuta: Maribor bo tekmo nadaljeval z igralcem manj. Rok Kronaveter si je prislužil rdeči karton zaradi domnevnega simuliranja prekrška in ugovarjanja sodniku. Najprej mu je sodnik želel pokazati rumeni karton, a si je ob prigovarjanju Kronavetra premislil in mu pokazal rdečega.

Videoposnetek: rdeči karton za Kronavetra:


61. minuta: Priložnost za Rudar in prvo resnejše posredovanje Jasmina Handanovića. Do strela je prišel Žiga Škoflek, a se je z obrambo izkazal 41-letni Handanović.

Videoposnetek: obramba Handanovića:

46. minuta: Takoj na začetku drugega polčasa so proti golu Maribora pritisnili nogometaši Rudarja. Ob podaji Filipovića je žogo v kazenskem prostoru sprejel Milan Tučić, ob tem pa je prišlo do kontakta s Sašo Ivkovićem. Sodniška piščalka je ostala nema. Upravičeno?

Videoposnetek: posredovanje Ivkovića:

Bi moral sodnik dosoditi najstrožjo kazen v korist Rudarja?

  • Da
    50,57 %
    576 glasov
  • Ne
    47,06 %
    536 glasov
  • Ne vem/me ne zanima
    2,37 %
    27 glasov
Oddanih 1139 glasov

Začetek drugega polčasa.

Konec prvega polčasa. Maribor je v prvem polčasu prevladoval in vodi z 1:0.


38. minuta: Uf, Dino Hotić je danes odlično razpoložen. Znova se je odločil za strel s podobnega položaja, s katerega je danes že zabil, a je tokrat zadel zunanji del mreže.

Videoposnetek: poskus Hotića:


22. minuta: Nova priložnost za Maribor. Andrej Kotnik je po preigravanju s predložkom pred golom našel Jasmina Mešanovića, ki je zaključil z glavo, a je bil vratar Rudarja Stopajnik na mestu. Ostaja pri minimalnem vodstvu Maribora.

Videoposnetek: priložnost Mešanovića:


GOOOL! Sijajen začetek Mariborčanov. V 11. minuti je z izvrstnim strelom vratarja Rudarja Tomaža Stopajnika, ki je bil povsem nemočen, premagal Dino Hotić. Mariborčani so tako prišli do hitrega vodstva.

Videoposnetek: mojstrovina Hotića:


Začetek tekme v Velenju.

Koga sta trenerja obeh ekip uvrstila v začetni enajsterici?


Branilci naslova, Mariborčani, so v prvem krogu doživeli presenetljiv poraz proti Triglavu, v drugem krogu pa jih čaka gostovanje v Velenju pri Rudarju. V dvoboj se bodo podali z dobro popotnico, saj so v sredo dosegli že drugo zmago v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov in si tako zanesljivo priborili napredovanje. Rudar, ki je v prvem krogu remiziral z Domžalami, je prost teden izkoristil za prijateljsko tekmo v Gradcu, kjer se je pomeril z ekipo Al-Ahli Saudi in izgubil z 0:1.
Ne spreglejte