Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 6. 2022,
18.50

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

5

Natisni članek

Prva liga Telemach 1. SNL Robert Prosinečki Mladen Rudonja NK Olimpija NK Olimpija

Sreda, 29. 6. 2022, 18.50

1 leto, 9 mesecev

Pretresi pri Olimpiji, slovo Prosinečkega in Rudonje?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

5

Robert Prosinečki | Bo Robert Prosinečki sploh vodil Olimpijo prihodnji četrtek na uvodu evropske sezone? | Foto NK Olimpija Ljubljana

Bo Robert Prosinečki sploh vodil Olimpijo prihodnji četrtek na uvodu evropske sezone?

Foto: NK Olimpija Ljubljana

V občutljivem obdobju zaključka priprav na novo sezono, že naslednji četrtek bo Olimpija v Evropi gostila Differdange, se v ljubljanskem klubu dogajajo pretresi. Diši po velikih spremembah, s trenerskega položaja bi se lahko poslovil legendarni Hrvat Robert Prosinečki, Mladen Rudonja pa bi lahko zapustil mesto športnega direktorja.

NK Maribor : NK Aluminij
Sportal Maribor v generalki remiziral z Albanci, Tabor začel z remijem

Pri Olimpiji je bilo v zadnjih sezonah zelo pestro, navijači pa so z žalostjo v srcu ugotavljali, kako je bil ljubljanski nogometni klub večkrat kar sam največji krivec za slabše rezultate. V zmajevem gnezdu so se nizale nenadne spremembe in menjave na najvišjih položajih.

Milan Mandarić je lani predal štafetno palico predsednika Olimpije Adamu Deliusu. | Foto: Vid Ponikvar Milan Mandarić je lani predal štafetno palico predsednika Olimpije Adamu Deliusu. Foto: Vid Ponikvar

Prejšnji predsednik Milan Mandarić je znal menjati trenerje tako pogosto kot nihče pred njim, odkar pa ga je lani na odgovornem položaju (vsaj na papirju) nasledil Adam Delius, sta se na trenerskem stolčku zvrstila dva. To sta mladi hrvaški strateg Dino Skender, ki ni bil dorasel nalogi in je hitro izgubil zaupanje navijačev, ter njegov naslednik in starejši rojak, eden najbolj poznanih nogometnih imen s tega dela Evrope, Robert Prosinečki.

Hrvat v prejšnji sezoni Olimpije ni popeljal do lovorik, razlika do najboljših je ostala previsoka, je pa imel resnejše načrte za sezono 2022/23. Zmaji jo bodo odprli prihodnji četrtek z uvodno evropsko preizkušnjo, prvo tekmo prvega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo, ko bo v Ljubljani gostoval Differdange iz Luksemburga.

Safet Hadžić
Sportal Vrača se Safet Hadžić!

Nezadovoljstvo s kadrovanjem

Mladen Rudonja  | Foto: Vid Ponikvar Mladen Rudonja Foto: Vid Ponikvar V Stožicah bi morale potekati zaključne priprave na začetek sezone, a je v ospredju vse kaj drugega. Po poročanju slovenskega športnega dnevnika Ekipa24 je prišlo do razkola med dvema "strujama" v klubu.

Trener Robert Prosinečki in njegov veliki prijatelj Mladen Rudonja, ki opravlja delo športnega direktorja, a ima zaradi manj razkošnega finančnega stanja ljubljanskega kluba skoraj zavezane roke pri iskanju želenih okrepitev, nista zadovoljna z marsičem. Zmotil ju je seznam poletnih novincev, ki so prišli v Ljubljano, na katerem pa prevladujejo neuveljavljeni igralci, pripeljani na željo direktorja Olimpije Igorja Barišića.

Čeprav sta od vodstva, ki ga poosebljata predsednik Adam Delius in klubski direktor Igor Barišić, želela izprositi kaj več sredstev za prihod želenih okrepitev, s katerimi bi lahko dvignila raven ekipe Olimpije, sta vedno naletela na gluha ušesa. Vodstvo kluba, ki se zelo redko pojavlja v javnosti, jima ni le prisluhnilo, ampak jima je po poročanju Ekipe24 sporočilo, da na takšen način ne morejo več sodelovati. Tako naj bi se Prosinečkemu in Rudonji tudi zahvalila za sodelovanje.

Olimpijo čaka že prihodnji četrtek začetek evropske sezone. | Foto: Vid Ponikvar Olimpijo čaka že prihodnji četrtek začetek evropske sezone. Foto: Vid Ponikvar

O tem pri ljubljanskem klubu še molčijo, bodo pa morali ukrepati zelo hitro, saj se začetek sezone nezadržno približuje. Zmaji naj bi se jutri v pripravljalnem obdobju pomerili s hrvaškim prvoligašem Šibenikom, to naj bi bila tudi generalka za evropski dvoboj s predstavnikom Luksemburga. Poraja se le vprašanje, s kom na trenerskem stolčku.

Igralske poletne spremembe pri Olimpiji:

Prihodi: Justas Lasickas/Litva (Voždovac, Srb), Agustin Doffo/Argentina (Tuzla City, BiH), Mateo Karamatić/Avstrija (Osijek II, Hrv), Denis Pintol (Primorje), Ivan Lagundžić/Hrvaška (Kustošija, Hrv)

Odhodi: Michael Pavlović (Koper), Nik Kapun (Liepaja, Lat), Tomislav Tomić/BiH (Celje), Jan Andrejašič, Aljoša Matko – konec posoje (Hammarby, Šve), Nik Prelec – konec posoje (Sampdoria, Ita), Robert Mudražija/Hrvaška – konec posoje (Köbenhavn, Dan), Neven Đurasek in Marijan Čabraja/oba Hrvaška – konec posoje (Dinamo Zagreb, Hrv)

NŠ Mura : NK Maribor, 1. snl
Sportal Maribor remiziral s Tuzlo, Koper zmagal, Olimpija prvič izgubila
NK Tabor Sežana : NK Bravo, 1. SNL, Dejan Grabić
Sportal Bravu uspelo tisto, kar ni Olimpiji in Celju
 
Ne spreglejte