Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 3. 2019,
21.26

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Triglav NK Olimpija NK Olimpija David Tijanić

Ponedeljek, 11. 3. 2019, 21.26

5 let, 1 mesec

Pravljica v Kranju še vedno odmeva: Želimo delati in to se nekje vrne #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Velika sobotna senzacija v Kranju, ko je domači Triglav z zadetkoma ob koncu tekme šokiral Olimpijo, še vedno odmeva. Zmaje je razžalostil kar nekdanji član David Tijanić. Najprej je izkoristil enajstmetrovko, nato pa zabil še zmagoviti zadetek in ljubljansko Olimpijo zavil v črno.

Že mogoče, da ga je strah kamere in zato ne daje izjav, niti malo pa se ne boji velikih klubov, in samo to šteje. To sezono je zabil štiri gole - enega Mariboru, tri Olimpiji. "Zelo sem vesel, da je ostal. Odprlo se mu je, mislim, da si je to zaslužil," se smeji trenerju orlov Dejanu Dončiću, ki je na svoji tretji tekmi v drugem delu dosegel še tretjo zmago.

Triglav je prvič po vrnitvi v prvo ligo zabil Olimpiji - na sedmi prvoligaški tekmi. Tudi zato tolikšno veselje. | Foto: Vid Ponikvar Triglav je prvič po vrnitvi v prvo ligo zabil Olimpiji - na sedmi prvoligaški tekmi. Tudi zato tolikšno veselje. Foto: Vid Ponikvar

"Vsaka tekma je pomembna"

"Svoje igralce navajam, da je vsaka tekma pomembna, ne glede na to, ali igraš proti Olimpiji ali Mariboru. Vsak meter na igrišču je pomemben," razkriva svoje vodilo trener Triglavanov.

"Trener nas pripravi maksimalno, ves strokovni štab. Vsi fantje smo tukaj, ker se želimo učiti, ker želimo delati na igrišču, želimo delati ob igrišču. In to se nekje vrne," trenerjeve potrdi tudi kapetan Triglava Aleš Mertelj.

NK Triglav NK Olimpija
Sportal Pri Olimpiji obsojen na drobtinice, zdaj ji je pokvaril sezono #video

Dejan Dončić je lahko prezadovoljen. | Foto: Vid Ponikvar Dejan Dončić je lahko prezadovoljen. Foto: Vid Ponikvar

Osem igralcev mlajših od 23 let

Ne pozabimo, kako mlada ekipa so: v prvi postavi je bilo osem igralcev mlajših od 23 let, trije še najstniki. "Jaz ne govorim o mladih. Če je mlad, perspektiven, če veliko obeta, ga brez strahu dam med prvih 11," pove Dončić.

"Lepo zgodbo ustvarjamo. Toda nič še ni storjenega. Moramo garati in delati naprej. Ogromno je mladih fantov, ki imajo res velik potencial. Le s kontinuiteto lahko pridejo daleč. Verjamem, da lahko vsi skupaj, naša ekipa, napredujemo iz dneva v dan," je še povedal kapetan, ki je navdušen nad tem, kako so začeli drugi del.

"Mi smo ekipa, katera mora biti na maksimalnem nivoju vsak dan, vsako sekundo. Brez tega ni rezultata in niti ne bo rezultata." | Foto: Vid Ponikvar "Mi smo ekipa, katera mora biti na maksimalnem nivoju vsak dan, vsako sekundo. Brez tega ni rezultata in niti ne bo rezultata." Foto: Vid Ponikvar

A ostaja previden. "Težko gremo na kakšno tekmo kot favoriti. Še vedno smo majhni. Smo ekipa, ki mora dobiti na maksimalni ravni vsak dan, vsako sekundo. Brez tega ni rezultata in ga niti ne bo," je še dodal nekdanji član Maribora.

Zato so misli osredotočene samo na sobotno tekmo s Celjem, ne pa še na 6. april, ko v Kranj prihaja Maribor.

NK Triglav, NK Olimpija, Prva liga Telekom Slovenije
Sportal Noro, kaj se je zgodilo v Kranju #video
Ne spreglejte