Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
24. 6. 2019,
11.35

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,59

1

Natisni članek

Denis Šme NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije Safet Hadžić NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 24. 6. 2019, 11.35

4 leta, 10 mesecev

Denis Šme

Olimpija "vrnila" vijolicam za Kronavetra

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,59

1

Denis Šme | Denis Šme se je v Stožice preselil iz Maribora. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Denis Šme se je v Stožice preselil iz Maribora.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska pokalna zmagovalka Olimpija bi lahko v kratkem dobila novega predsednika, saj so vse glasnejša namigovanja, da bo Milan Mandarić v četrtek lastniško štafeto predal nasledniku. Medtem se zmaji pod vodstvom Safeta Hadžića pripravljajo na naporno sezono, v kateri jim bo v zadnji vrsti pomagal tudi Denis Šme. Donedavni branilec Maribora je z Ljubljančani sklenil triletno sodelovanje.

Bojan Jokić
Sportal Olimpija takoj z Bravom, prvi večni derbi v Mariboru že 27. julija! #video

Nogometni klub Olimpija je v svoje vrste pripeljal Denisa Šmeja. Pri 25 letih že zelo izkušeni branilec, ki je v prvi ligi zaigral v dresih že štirih klubov (Rudar Velenje, Koper, Aluminij in Maribor) in se lahko pohvali z 98 nastopih v 1. SNL, bo nadaljeval kariero v Ljubljani. Zmajem je prisegel triletno zvestobo, tako da bo mejnik stotih nastopov v Prvi ligi Telekom Slovenije prebil v zeleno-belem dresu.

Šme se je Olimpiji pridružil na začetku priprav za tekmovalno sezono 2019/20, v kateri se bo v Evropi pomeril z latvijskim predstavnikom Rigasom. "Cilji za prihajajočo sezono so jasni. V Evropi želimo priti čim dlje, v domačih tekmovanjih pa je samoumevno, da Olimpija vsako sezono napada dvojno krono," napoveduje novopečeni branilec Olimpije.

Ni edina nekdanja vijolica pri Olimpiji

V sezoni 2019/20 ne bo edini nekdanji nogometaš Maribora v dresu Olimpije. Čeprav je Rok Kronaveter zapustil zmaje in se odpravil v rojstno mesto, kjer je okrepil vijolice, Safet Hadžić resno računa na povratnika Matica Črnica, ki je zadnji del spomladanskega dela izpustil zaradi poškodbe.

Proti Dinamu potrdili, da so na pravi poti

Izkušnje v prvi ligi in Evropi je nabiral tudi v dresu Kopra. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Izkušnje v prvi ligi in Evropi je nabiral tudi v dresu Kopra. Foto: Urban Urbanc/Sportida V domačem prvenstvu se bo Olimpija 13. julija v težko pričakovanem ljubljanskem derbiju udarila z drugoligaškim prvakom Bravom. Za srečanje bo kandidiral tudi 25-letni Korošec, ki mu je v zadnjih dveh letih sreča obrnila hrbet, saj se je spopadal z velikimi zdravstvenimi težavami.

V dresu Maribora je zaradi njih v prejšnji sezoni ostal brez nastopa. Dvakrat je sedel le na klopi za rezervne igralce. Branilec, ki premore veliko izkušenj z nastopi v Evropi, upa, da mu zdravje pri Olimpiji ne bo obrnilo hrbta in bo lahko ujel tekmovalno formo.

"Ekipa me je odlično sprejela, tako igralci kot strokovni štab. Lahko sem si samo želel take dobrodošlice, kot sem jo dobil. Z ekipo se pripravljam v Kranjski Gori, kjer trdo delamo. Smo sredi težkega ciklusa priprav, vendar je vzdušje odlično. Pred kratkim smo odigrali tudi odlično tekmo proti Dinamu, na kateri smo dobili potrditev, da smo na pravi poti," je Šme za klubsko stran spregovoril o prvih vtisih, ki jih je pridobil kot nogometaš Olimpije.

Rudi Požeg Vancaš
Sportal Polom Celja in zmaga Aluminija, dež ponagajal Bravu

V pripravljalnem obdobju je nastopil proti Škendiji (0:1) in zagrebškemu Dinamu (1:2), po dvobojih s prvakoma Severne Makedonije in Hrvaške pa zmaje med tednom čaka pripravljalna tekma proti srbskemu podprvaku Radničkemu iz Niša.

Olimpija Maribor pokal Finale
Sportal Olimpija in Mura po poteh Kekove čete, Domžale na topli jug
Stefan Savić
Sportal Sanjski scenarij: Olimpija v Turčijo, Domžale na Švedsko, Mura v Francijo!
Safet Hadžić
Sportal Hadžić potrdil stike z Vombergarjem #video
Olimpija Maribor Green Dragons
Novice Novi lastnik Olimpije: propadli projekti in težave z oblastmi
Milan Mandarić
Sportal Mandarić izgubil tožbo in potrdil prodajo Olimpije
Ne spreglejte