Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
21. 6. 2019,
15.38

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,27

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Celje NK Domžale NK Krško NK Olimpija NK Olimpija NK Rudar NK Tabor Sežana NK Triglav NK Maribor NK Maribor NK Mura Druga liga pokal Slovenije Nogometna zveza Slovenije Brdo pri Kranju

Petek, 21. 6. 2019, 15.38

4 leta, 10 mesecev

Žreb Prve lige Telekom Slovenije za sezono 2019/20

Olimpija takoj z Bravom, prvi večni derbi v Mariboru že 27. julija! #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,27
Bojan Jokić | Pri žrebu je pomagal kapetan slovenske reprezentance Bojan Jokić. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Pri žrebu je pomagal kapetan slovenske reprezentance Bojan Jokić.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Po žrebu v Nyonu, ki je slovenskim udeležencem evropskih tekmovanj dodelil tekmece v uvodnih krogih, so kroglice zaplesale še na Brdu pri Kranju. Po dolgem času v Prvi ligi Telekom Slovenije nastopata dva ljubljanska kluba, ki se bosta udarila že v prvem krogu. Naslov prvaka brani Maribor. Najprej bo gostil Triglav, v 3. krogu pa v Ljudski vrt prihaja večni tekmec Olimpija!

Pari 1. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Tabor – Aluminij
Celje - Mura
Bravo – Olimpija
Domžale – Rudar
Maribor - Triglav

Dvoboji bodo najverjetneje odigrani 13. in 14. julija.

Rudi Požeg Vancaš
Sportal Polom Celja in zmaga Aluminija, dež ponagajal Bravu

Poletnega počitka je že davno konec. Prvoligaški klubi so že začeli priprave na tekmovalno sezono 2019/20, najhitreje so zavihali rokave štirje najboljši slovenski klubi (Maribor, Olimpija, Domžale in Mura), ki jih že v začetku julija čakajo evropske obveznosti. Sredi prihodnjega meseca se bo začela še prvoligaška sezona, v kateri bo prvič nastopil mladi ljubljanski klub Bravo, po skoraj dveh desetletjih pa se med elito vrača sežanski Tabor.

NK Maribor prvak 2022
Sportal Spored 1. SNL 2022/23

Donedavna drugoligaša bosta poskušala mešati štrene tako slovenskim predstavnikom v Evropi kot tudi Celju, Aluminiju, Rudarju in Triglavu, ki dopolnjujejo prvoligaško zasedbo. Naslov državnega prvaka bo branil Maribor, ki je pred mesecem dni proslavil rekordno 15. zvezdico, v pokalnem tekmovanju pa bo pred drznim izzivom Olimpija, saj bo poskušala osvojiti lovoriko še tretjič zapored.

Prvi večni derbi 27. julija v Ljudskem vrtu

Predsednik NK Maribor Drago Cotar in predsednik NZS Radenko Mijatović. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Predsednik NK Maribor Drago Cotar in predsednik NZS Radenko Mijatović. Foto: Žiga Zupan/Sportida Vodstvo tekmovanja je upoštevalo kar nekaj pravil, zaradi katerih je bil žreb nekoliko prirejen. Izognilo se je, da bi bili klubi iz soseščine v istem krogu gostitelji. Tako so bili predhodno ločeni Celje in Rudar, Aluminij in Maribor, Bravo in Olimpija ter Olimpija in Domžale. Pri žrebu je sodeloval tudi kapetan slovenske izbrane vrste Bojan Jokić in v bobnu pogrešal ''njegovo'' Gorico, ki je prvič, odkar je Slovenija samostojna, ni več med najboljšimi.

Večni derbi med Mariborom in Olimpijo bo prvič 27. julija v 3. krogu, zmaje pa pred gostovanjem v Ljudskem vrtu čaka zahtevno delo, saj prihajajo v Stožice motivirane Domžale.

Uvodna četrtina sezone:

Večni derbiji bodo v tej sezoni tudi 28. septembra (Olimpija : Maribor - 12. krog), 7. decembra (Maribor : Olimpija - 21. krog) in 4. aprila 2020 (Olimpija : Maribor - 30. krog).

"Liga se bo začela sredi julija, kmalu se začnejo kvalifikacije za evropska tekmovanja, zanimanje za slovensko prvenstvo se dviguje, kluboma, ki sta se uvrstila v prvo ligo (Bravo in Tabor), želim uspešno nastopanje," je poudaril predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović na Brdu pri Kranju, kjer je pozdravil predstavnike prvoligaških in drugoligaških ekip. 

Za tale pokal se bo potegovalo deset prvoligašev. Novinec je Tabor iz Sežane. Prvič zraven ne bo Gorice. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Za tale pokal se bo potegovalo deset prvoligašev. Novinec je Tabor iz Sežane. Prvič zraven ne bo Gorice. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Gorica prvič med drugoligaši

Ples kroglic je potekal v Kongresnem centru Brdo na Brdu pri Kranju. Prvič v zgodovini samostojne Slovenije se je zgodilo, da med prvoligaškimi kroglicami ni Gorice. V današnjem bobnu na Gorenjskem pa niso le prvoligaške ekipe, ampak tudi predstavniki druge lige (Beltinci, Bilje, Brda, Brežice, Dekani, Dob, Drava, Dravograd, Fužinar, Gorica, Koper, Krka, Krško, Nafta, Radomlje in Rogaška).

Novogoričani bodo v uvodnem nastopu 27. julija, ravno na dan prvega večnega derbija v Mariboru, pričakali Beltince, Koper, ki ne skriva povratka med najboljše, se bo predstavil v Novem mestu, Dravograd bo za začetek gostoval pri ekipi Brda.

Znani so uvodni pari pokalnega tekmovanja, v katerem še ne bodo nastopili najboljši klubi. Spremljali bomo tudi prvoligaški spopad med Velenjčani in novincem med elito, ljubljanskim Bravom. Dvoboji bodo odigrani 14. avgusta.

Na uvodnem dejanju tekmovalne sezone 2019/20 je predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović podelil nagrade za dosežke v zadnji sezoni.

Prvi derbi sezone bomo dočakali že 27. julija. Večna tekmeca se bosta udarila v Ljudskem vrtu. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Prvi derbi sezone bomo dočakali že 27. julija. Večna tekmeca se bosta udarila v Ljudskem vrtu. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije je bil napadalec Maribora in slovenski reprezentant Luka Zahović (18 zadetkov), v drugi ligi pa je bil razred zase napadalec Radomelj Anel Hajrić (35 zadetkov). Nagrado za naj strelca 1. SNL je v imenu Zahovića prevzel predsednik Maribora Drago Cotar in spregovoril tudi o klubskih ciljih: ''Seveda, napovedujemo boj za prvo tekmo. Za to tekmujemo, da bomo na koncu prvi. Upam, da bomo tudi naslednje leto prišli na žreb kot prvaki.''

Darko Milanič
Sportal Maribor izvedel, kaj ga čaka v Evropi po Islandcih
Stefan Savić
Sportal Sanjski scenarij: Olimpija v Turčijo, Domžale na Švedsko, Mura v Francijo!
Ne spreglejte