Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
16. 1. 2020,
15.51

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,89

12

Natisni članek

Thomas Kaiser Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Milan Mandarić

Četrtek, 16. 1. 2020, 15.51

4 leta, 3 mesece

Sporočilo Thomasa Kaiserja

Nemec se je opravičil Mandariću in navijačem Olimpije. Skupščina je prestavljena.

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,89

12

Milan Mandarić | Milan Mandarić ni dočakal plačila zahtevanega dela kupnine, s katerim bi nemški vlagatelji potrdili resnost namere o prevzemu Olimpije. | Foto Vid Ponikvar

Milan Mandarić ni dočakal plačila zahtevanega dela kupnine, s katerim bi nemški vlagatelji potrdili resnost namere o prevzemu Olimpije.

Foto: Vid Ponikvar

“Predsednik NK Olimpija Milan Mandarić je na prošnjo Thomasa Kaiserja preklical za ponedeljek napovedano skupščino ŠDNK Olimpija. Predsednik si bo vzel čas za premislek, o tem, kakšni bodo nadaljnji koraki v pogajanjih o prevzemu Olimpije, bo pravočasno obvestil javnost," so nam sporočili iz ljubljanskega kluba in s tem potrdili, da pogajanja med Olimpijo in nemškimi vlagatelji še niso padla v vodo.

Ante Šimundža
Sportal Mura končno odpravila neverjeten urok, enajstica Domžal #video

Vodstvo Olimpije na čelu z Milanom Mandarićem se je poleti zahvalilo ponudbi italijanskega poslovneža Gabrieleja Nardina, zdaj pa bi lahko podobno usodo doživeli še Nemci, ki so nameravali prevzeti klub, na predsedniški stolček pa posaditi Thomasa Kaiserja. Ker do zahtevanega roka, iztekel se je v sredo ob polnoči, niso poravnali prvega dela kupnine, se je njihov načrt prevzema kluba znašel v resnih škripcih. Niso vplačali 3,5 milijona evrov.

Predsednik Milan Mandarić, ki je po letu 2015 popeljal Olimpijo do dveh naslovov državnega prvaka in pokalnega zmagovalca, je zaman čakal na prvi del kupnine. Nemci so mu podali prošnjo, če bi jim lahko podaljšal rok za plačilo prvega dela kupnine do 15. februarja. | Foto: Vid Ponikvar Predsednik Milan Mandarić, ki je po letu 2015 popeljal Olimpijo do dveh naslovov državnega prvaka in pokalnega zmagovalca, je zaman čakal na prvi del kupnine. Nemci so mu podali prošnjo, če bi jim lahko podaljšal rok za plačilo prvega dela kupnine do 15. februarja. Foto: Vid Ponikvar

Kaiser je tako na klubskem papirju podal sporočilo za javnost, v katerem je poudaril, kako ga sklenitev posla z Olimpijo še vedno zanima. Predsednika Mandarića je prosil, da prestavi volilno skupščino, s tem pa mu najverjetneje omogočil, da bi v dodatnem časovnem terminu zbral potrebna sredstva, s katerimi bi lahko sprožil začetek prevzemnega procesa.

Sporočilo za javnost,

Thomas Kaiser, kandidat za predsednika ŠD NK Olimpija Ljubljana, vodstvu kluba podaja predlog, da zaradi tehničnih zadev prestavi volilno skupščino, sklicano za ponedeljek.

Gospod Kaiser se opravičuje predsedniku Milanu Mandariću in navijačem za nastalo situacijo in poudarja, da želi še vedno skleniti posel z Olimpijo.

Vse druge informacije, povezane s prevzemom kluba, bodo podane v prihodnjih dneh.

Thomas Kaiser

Nemčeva prošnja je bila uslišana. "Predsednik NK Olimpija Milan Mandarić je na prošnjo Thomasa Kaiserja preklical za ponedeljek napovedano skupščino ŠDNK Olimpija. Predsednik si bo vzel čas za premislek, o tem, kakšni bodo nadaljnji koraki v pogajanjih o prevzemu Olimpije, bo pravočasno obvestil javnost. Stanje v klubu je normalno, vse aktivnosti povezane s pripravami članskega moštva potekajo v skladu z načrti," nam je sporočil Petar Damjanić, ki je v taboru jesenskih prvakov kot Mandarićev svetovalec v klubu zadolžen za stike z javnostjo in pojasnil zadnje dogajanje okrog domnevnega prevzema nemških vlagateljev in usode volilne skupščine, sklicane za ponedeljek, 20. januarja.

Milan Mandarić
Sportal Mandarić odhaja, znano ime novega predsednika Olimpije

Zmaji že v Čatežu

Zmaji se bodo prvič v tem koledarskem letu predstavili 18. januarja proti novomeški Krki. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Zmaji se bodo prvič v tem koledarskem letu predstavili 18. januarja proti novomeški Krki. Foto: Vid Ponikvar/Sportida Kar zadeva igralni del, so nogometaši Olimpije pod vodstvom Safeta Hadžića v ponedeljek začeli priprave na spomladanski del sezone, v katerega bodo vstopili s težko pričakovanim večnim derbijem v Ljudskem vrtu (22. februarja).

Zmaji so trenutno na pripravah v Čatežu, kjer bodo v soboto odigrali prvo pripravljalno tekmo, konec meseca pa se odpravljajo v Turčijo, kjer se bodo udarili tudi z dvema najboljšima ukrajinskima kluboma, Šahtarjem in kijevskim Dinamom, za katerega nastopa tudi slovenski reprezentant Benjamin Verbič. Kar zadeva spremembe v igralskem kadru, sta se zeleno-belim pridružila občasni mladi reprezentant Timi Max Elšnik in povratnik Goran Brkić, Jan Gorenc pa se je preselil v Mursko Soboto.

Jan Gorenc
Sportal Mladi branilec Olimpijo zamenjal za Muro
Timi Max Elšnik
Sportal Olimpija novo okrepitev našla v Derby Countyju
Sportal Če bi vprašali igralce Olimpije, bi bila to neumnost brez primere #video
Ne spreglejte