Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 1. 2020,
12.31

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

2

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Timi Max Elšnik

Sreda, 15. 1. 2020, 12.31

4 leta, 3 mesece

V zmajevo gnezno prišel Timi Max Elšnik

Olimpija novo okrepitev našla v Derby Countyju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

2

Timi Max Elšnik | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Nogometni klub Olimpija se je pred nadaljevanjem sezone okrepil z vezistom Timijem Maxom Elšnikom. Enaindvajsetletnik je k trenutno vodilnemu moštvu državnega prvenstva prišel kot prost igralec, pred tem pa je bil član angleškega drugoligaša Derby Countyja.

Angleški drugoligaš je Elšnika v zadnjih letih posodil Swindonu, Mansfieldu in Northamptonu, od lanskega poletja pa je imel proste roke pri izbiri novega delodajalca.

"Poleti sem bil v dilemi, kakšen bo naslednji korak v moji karieri. Imel sem ponudbe angleških tretjeligašev in četrtoligašev, vendar pa sem na tistem nivoju igral že dve leti in sem želel narediti korak naprej. Na koncu sem sprejel ponudbo Olimpije, to se mi zdi odlična izbira, ki je dobra zame in za moj nadaljnji razvoj. Zadnje pol leta, ko sem bil v Sloveniji, sem spremljal domačo ligo. Olimpija igra daleč najbolj atraktiven, ofenziven in hiter nogomet. Izmed slovenskih klubov je še najbolj podoben angleškim," je za klubsko spletno stran pojasnil 21-letnik.

Treniral z aktualnimi in nekdanjimi reprezentanti Anglije

Prepričan je, da težav pri vklopu v novo moštvo ne bo imel: "Ko greš kot mlad igralec v tujino, si prisiljen hitreje odrasti, postaneš bolj samostojen. Bil sem v štirih različnih članskih ekipah in vedno, ko prideš v novo okolje, dobiš novo izkušnjo. Treniral sem z igralci, ki igrajo na vrhunskem nivoju, z aktualnimi in nekdanjimi reprezentanti Anglije, tako da sem dobil občutek, kako je igrati na najvišjem nivoju, lahko se primerjaš s temi igralci in ko vidiš, da lahko enakovredno igraš z njimi, potem bolj verjameš vase. To so moje najpomembnejše izkušnje iz Anglije, kjer sem med drugim v pokalu igral tudi proti Liverpoolu, proti vsem velikim imenom, kar ti za vedno ostane v spominu. Kot nogometaš sem doživel že veliko, pa čeprav sem še mlad. Upam, da bom tej ekipi lahko prinesel mirnost na sredini igrišča, izkušenost in moč, kot sami veste, se v Angliji igra na moč in veliko dela na tem, tako da sem fizično dobro pripravljen. Upam, da bo ekipa to cenila in me lepo sprejela. Mislim, da se bom dobro vklopil, trener si me je želel, predstavil mi je projekt in hitro smo našli skupen jezik. Upam, da bom ekipi pomagal do naslova državnega prvaka, to je moj glavni cilj."

Timi Max Elšnik je v svoji karieri nastopal tudi za mlade slovenske reprezentance U17, U18, U19 in U21, v katerih je bil soigralec Vitje Valenčiča. "Pred mojim prihodom sva bila v kontaktu. Je super fant, v mlajših selekcijah sva igrala skupaj in dal mi je informacije glede dela v klubu, govoril je same pozitivne stvari in zdaj sem tukaj," je še povedal novi zmaj. 

Novi član Olimpije je bil v ponedeljek prisoten na prvem zboru članskega moštva in bo lahko v celoti opravil priprave zmajev na spomladanski del prvenstva.

Timi Max Elšnik
Sportal Olimpija ujela prvo zimsko okrepitev, prišel slovenski dragulj #video
Ne spreglejte