Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
19. 4. 2019,
10.55

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,57

4

Natisni članek

Zlatko Zahović Darko Milanič NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije Slovan Bratislava

Petek, 19. 4. 2019, 10.55

5 let

Govorice o odhodu Milaniča na Slovaško

Milanič res odhaja? NK Maribor ogorčen na zapise: To je šlo čez vse meje dobrega okusa. #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,57

4

Zlatko Zahović, Darko Milanič | Bo Darko Milanič poleti zapustil klop NK Maribor in se še tretjič v karieri kot trener podal v tujino? | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Bo Darko Milanič poleti zapustil klop NK Maribor in se še tretjič v karieri kot trener podal v tujino?

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nogometaši Maribora bi lahko po koncu sezone ostali brez trenerja Darka Milaniča. Trofejni strateg naj bi se po poročanju Nogomanie namreč takrat poslovil od vijolic in podal v Bratislavo, kjer bi prevzel vodenje slovaškega prvaka Slovana. V taboru NK Maribor so se hitro odzvali na novico in jo označili za poskus zavajanja javnosti s strani "zelenega" portala. O tem, ali resnično odhaja v Bratislavo, se je odzval tudi Novica Nikčević.

Domžale Krško
Sportal Domžale z mojstrovino Jamajčana pahnile Krško v hude težave #video

O tem, da se v Mariboru obeta trenerska menjava, je bilo veliko govora in ugibanj že v začetku meseca. Takrat je kot strela z jasnega udarila novica iz Hrvaške, da se v Maribor z blagoslovom Zlatka Zahovića odpravlja Zoran Zekić. Pozneje se je izkazalo, da so bile takšne domneve na trhlih temeljih in veliko prezgodnje.

V Ljudskem vrtu le še do konca sezone?

Maribor se bo v soboto pomeril z velenjskim Rudarjem. Milaničeva četa ga je v tej sezoni premagala že trikrat. | Foto: Grega Valančič/Sportida Maribor se bo v soboto pomeril z velenjskim Rudarjem. Milaničeva četa ga je v tej sezoni premagala že trikrat. Foto: Grega Valančič/Sportida Darko Milanič, čeprav Maribor v letu 2019 ni izgubil niti enkrat, v prvenstvu pa ima pred Olimpijo kar 12 točk prednosti, še vedno doživlja kritike na račun manj prepričljivih predstav in pomanjkanja zadetkov.

Čeprav mu je športni direktor Zahović javno zagotovil, da ima njegovo stoodstotno podporo, je bilo potrebnih nekaj kozmetičnih popravkov v strokovnem štabu vijolic, da se je v Ljudski vrt vrnil mir. Po sladki zmagi nad Domžalami, kjer je Maribor navdušil z igro v drugem polčasu, v prvem pa nevarno visel proti takrat boljši rumeni družini, se vodilni klub pripravlja na sobotno tekmo z Rudarjem.

Dan pred srečanjem 28. kroga, s katerim bodo vijolice vstopile v zadnjo četrtino sezone, pa je ponovno po Sloveniji zaokrožila novica, v kateri je osrednja tema odhod Milaniča, ki ga sicer z NK Maribor veže pogodba do leta 2021. Po poročanju Nogomanie naj bi odšel po koncu sezone, v kateri se Mariboru nasmiha 15. državna krona, blizu pa je tudi napredovanju v finale pokala Slovenije. 

NK Maribor: Poskus destabilizacije z lažmi

Darko Milanič ima z NK Maribor sklenjeno pogodbo do leta 2021. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Darko Milanič ima z NK Maribor sklenjeno pogodbo do leta 2021. Foto: Morgan Kristan / Sportida "Petek v slovenskem medijskem prostoru se je, kot mnogi doslej, začel z našim klubom v izpostavljenih naslovih in udarnih novicah. Tokrat, žal, z zavajanjem in širjenjem neresnic. Najprej o objavljeni novici, da naj bi Darko Milanič po koncu sezone zapustil vijol'čno klop in se preselil k Slovanu iz Bratislave. Razumemo, da se v medijskih zapisih znajde marsikaj, ampak današnji je šel čez vse meje dobrega okusa. Ob zapisanem lahko rečemo le, da gre še za eno laž Nogomanie. In enega izmed zadnjih poskusov destabilizacije našega moštva pred začetkom zadnje, odločilne četrtine prvenstva in pred uresničitvijo športnih ciljev.

Pri NK Maribor se nemoteno pripravljamo na sobotno tekmo z velenjskim Rudarjem, ob tem pa že imamo izdelane tudi številne načrte za novo sezono, ki so - ne glede na razplet ligaškega in pokalnega tekmovanja do konca pomladi – povezani z najtrofejnejšim trenerjem v zgodovini kluba ter slovenskega nogometa.

Ker neresnične zgodbe, usmerjene v rušenje blagovne znamke in dobrega dela NK Maribor, niso redek pojav, moramo ugotoviti, da nismo presenečeni nad še eno lažjo zelenega portala, ki naj bi bil vseslovenski. Z Darkom Milaničem v vlogi trenerja gremo proti dvojni lovoriki in tudi v pripravo na novo sezono. Razumemo, da včasih k nogometnim temam sodijo tudi novice s pridihom senzacionalizma, ampak kar je preveč, je preveč. V nogometnih in tudi širših krogih je znano, da je Nogomania v takšnih ali drugačnih oblikah naklonjena oz. tesno povezana s klubom, ki je trenutno z dvanajstimi točkami zaostanka na drugem mestu prvenstvene lestvice, ampak izbrana pot ni prava. Zato svetujemo, naj se s skupnimi močmi trudijo biti boljši na igrišču, ne pa z lažmi izven igrišča."

Odziv NK Maribor po medijskih zapisih o odhodu Darka Milaniča po koncu sezone.

Kako je Maribor v soboto premagal Domžale:

Po Avstriji in Angliji še na Slovaško?

V dresu Slovana v tej sezoni blesti slovenski reprezentant Andraž Šporar. | Foto: Urban Urbanc/Sportida V dresu Slovana v tej sezoni blesti slovenski reprezentant Andraž Šporar. Foto: Urban Urbanc/Sportida Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste naj bi po poročanju Nogomanie odšel v tujino, po Avstriji, kjer je vodil graški Sturm, in Angliji, kjer se je za kratek čas v tekmovanju championship preizkusil na vročem stolčku Leeds Uniteda, pa naj bi se tokrat dokazoval na Slovaškem.

Prevzel naj bi Slovan iz Bratislave, ki si je v nedeljo veličastno zagotovil naslov slovaškega prvaka. Še vedno je namreč neporažen, šest krogov pred koncem pa si je zagotovil premočno prednost in na krilih najboljšega strelca Andraža Šporarja (21 zadetkov), pa tudi obrambnega stebra Kenana Bajrića dokazal, da je na Slovaškem razred zase.

Vodi ga Martin Ševela, ki je po Trenčinu tako osvojil naslov najboljšega še s Slovanom. Če so informacije Nogomanie, ki jih je NK Maribor označil za poskus destabilizacije za lažjo, pravilne, bo slovaški strateg po šampionski sezoni zapustil položaj in izpraznil mesto Milaniču, ki je z Mariborom do danes proslavil 11 lovorik, v sezoni 2017/18 pa popeljal vijolice tudi v skupinski del lige prvakov.

Andraž Šporar
Sportal Slovenec tako vroč, da je gorela Bratislava #video
Nikčević demantiral govorice

S Slovanom naj bi po poročanju Nogomanie v prihodnje sodeloval tudi Novica Nikčević. Zaupali naj bi mu delo v akademiji Slovana, kar pa je nekdanji Milaničev pomočnik pri Leeds Unitedu označil za popolno neresnico. ''Da bi prevzel vodenje akademije? To absolutno demantiram. Z Milaničem se nisem slišal že dolgo časa, tako da ne vem, kakšni so njegovi načrti,'' nam je povedal nekdanji napadalec. Nazadnje je deloval pri tretjeligašu Kopru, kjer ga je nasledil Miran Srebrnič.
Triglav Kranj
Sportal Zgodovinska odločitev, s katero 1. SNL vstopa v novo galaksijo
Dare Vršič
Sportal Vršič čuti, da si navijači zaslužijo več
Olimpija Aluminij
Sportal Kronaveter rešil Olimpijo, čudežen preobrat Krškega, silovit začetek Mure #video

 

Ne spreglejte