Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
24. 4. 2019,
9.08

Osveženo pred

4 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,00

Natisni članek

pokal Slovenije Špiro Peričić NK Maribor NK Maribor NK Mura Matko Obradović

Sreda, 24. 4. 2019, 9.08

4 leta, 12 mesecev

Matko Obradović pri Muri še tri leta

Mura razveselila navijače, Dalmatinec ni snedel besede

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,00
Matko Obradović | Matko Obradović bo danes skušal ostati nepremagan proti nekdanjim soigralcem. | Foto Blaž Weindorfer / Sportida

Matko Obradović bo danes skušal ostati nepremagan proti nekdanjim soigralcem.

Foto: Blaž Weindorfer / Sportida

Navijače Mure je pred dvobojem leta, današnjim povratnim polfinalnim spopadom v pokalu Slovenije z Mariborom, razveselil dogovor s prvim vratarjem Matkom Obradovićem. Dalmatinec, ki je v spomladanskem delu v izjemni formi, je bil z Muro pogodbeno vezan le do konca sezone, tik pred spektaklom z nekdanjim klubom Mariborom pa se je odločil, da bo pogodbo podaljšal še za tri leta.

Po velikem šoku, ki ga je Muri prizadejal Špiro Peričić, je iz tabora Mure prišla novica o podaljšanju zvestobe, ki so jo navijači črno-belih sprejeli z navdušenjem.

Špiro Peričić
Sportal Zahović pojasnil, zakaj je "ponagajal" Muri

Znova je v osrednji vlogi Dalmatinec, a tokrat ne 25-letni branilec Peričić, ki je sredi najbolj občutljivega dela sezone, ko se odloča tudi o evropskih vozovnicah in pokalni lovoriki, sklenil dogovor z velikim tekmecem Mariborom in si s tem do konca sezone zaprl vrata pri trenerju Anteju Šimundži.

Ugibanj je konec

Če bo danes izločil Maribor, se bo v finalu pokala pomeril z Olimpijo. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Če bo danes izločil Maribor, se bo v finalu pokala pomeril z Olimpijo. Foto: Urban Urbanc/Sportida Ne, tokrat je v glavni vlogi Matko Obradović, še en Dalmatinec, ki je v tej sezoni prispeval k tako odmevnim nastopom Mure.

"Ugibanj, kje bo Matko Obradović nadaljeval svojo kariero, je konec," je Mura ponosno obvestila javnost, da je sklenila dogovor s prvim čuvajem mreže. Z njim je podaljšala sodelovanje do 30. junija 2022 in poudarila, da 27-letni Dalmatinec ni snedel besede. "Dokazal je, da je karakter, ki mu je nekaj do dane besede in ki se v okolju, kjer deluje, počuti odlično," so še zapisali pri prekmurskem prvoligašu in s tem posredno merili tudi na nedavno potezo branilca Peričića. Ta se je precej pred koncem sezone odločil, da bo nadaljeval športno pot v Mariboru. Odšel bo ravno v obratno smer kot njegov dalmatinski sosed Obradović.

Iz igre nepremagan že poldrugi mesec

V soboto ga je Luka Majcen dvakrat premagal z bele točke. | Foto: Grega Valančič/Sportida V soboto ga je Luka Majcen dvakrat premagal z bele točke. Foto: Grega Valančič/Sportida Hrvaški vratar se je namreč k aktualnemu drugoligaškemu prvaku v jesenskem delu preselil prav iz Maribora, kjer je bil obsojen na stransko vlogo. Z Muro je sklenil pogodbo do konca sezone, med vratnicama črno-belih pa se znašel tako dobro, da je prispeval pomemben delež k trdnosti obrambne vrste, ki se je izkazala zlasti v tem koledarskem letu.

Obradović je bil do nesrečnega gostovanja v Kranju, ko ga je dvakrat z bele točke premagal Luka Majcen, na prvoligaških zelenicah nepremagan skoraj 500 minut zapored. Zadnji, ki ga je premagal iz igre, je bil 10. marca nogometaš Rudarja Aljaž Krefl.

NK Olimpija NK Aluminij
Sportal Vršič z mojstrovino Mariborčane popeljal v finale, kjer jih čaka Olimpija #foto

Danes bo skušal pomagati soigralcem do ogromnega podviga, preboja v finalu pokala Slovenije, kjer Olimpija po torkovi visoki zmagi nad Aluminijem (4:0) že čaka tekmeca. Dalmatinec bo skušal izločiti nekdanje soigralce iz Maribora, ki bodo v Fazanerijo pripotovali s tesno prednostjo, posledico nepozabnega evrogola Dina Hotića, ob katerem je bil Obradović nemočen.

Na voljo le še 500 vstopnic

Zvečer ga čaka povratni dvoboj. Začel se bo ob 19.30, Fazanerija pa bo pod žarometi ponudila pravljičen prizor, saj bo polna do zadnjega kotička. Zanimanje za srečanje je tako veliko, da so prireditelji postavili celo montažno tribuno za 600 gledalcev, vsega skupaj pa se bo na prizorišču v Murski Soboti zbralo več kot pet tisoč ljubiteljev nogometa.

Danes bo Fazanerija pokala po šivih. | Foto: Mario Horvat/Sportida Danes bo Fazanerija pokala po šivih. Foto: Mario Horvat/Sportida

Obeta se pravcata poslastica, na dan tekme je na voljo le še 500 vstopnic. Povratna polfinalna tekma, na kateri si bo Obradović prislužil prav poseben aplavz soboškega občinstva, se bo začela ob 19.30.

Špiro Peričić
Sportal Zlatko Zahović "kradel" v Murski Soboti in vnesel nemir v vrste Mure
NK Olimpija NK Aluminij
Sportal Hadžića je bilo pošteno strah, Kronaveter mu verjame
Ne spreglejte