Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
21. 4. 2019,
19.47

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,06

4

Natisni članek

Zlatko Zahović NK Maribor NK Maribor NK Mura

Nedelja, 21. 4. 2019, 19.47

5 let

Špiro Peričić podpisal triletno pogodbo z Mariborom

Zlatko Zahović "kradel" v Murski Soboti in vnesel nemir v vrste Mure

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,06

4

Špiro Peričić | Hrvat Špiro Peričić prihaja v Ljudski vrt. Z Mariborom je podpisal triletno pogodbo. | Foto Mario Horvat/Sportida

Hrvat Špiro Peričić prihaja v Ljudski vrt. Z Mariborom je podpisal triletno pogodbo.

Foto: Mario Horvat/Sportida

Po Andreju Kotniku si je Maribor za prihodnjo sezono priskrbel še eno okrepitev. Čeprav tega v klubu še niso potrdili, je pogodbo z Mariborčani podpisal dozdajšnji branilec Mure Špiro Peričić. Športni direktor Maribora Zlatko Zahović ga je pripeljal brez odškodnine, saj Hrvatu po koncu sezone poteče pogodba s Prekmurci. Njihov trener Ante Šimundža je 25-letnemu branilcu pred povratno tekmo polfinala slovenskega pokala med Muro in Mariborom sporočil, da nanj ne računa več.

"V petek sem podpisal triletno pogodbo z Mariborom, ki je zame nov izziv. Odhajam v velik slovenski klub in moram upravičiti visoka pričakovanja," je v pogovoru za hrvaški športni dnevnik Sportske novosti to, o čemer se je v zadnjih dneh že govorilo, potrdil Špiro Peričić in dodal, da mu je trener Mure Ante Šimundža ob tem sporočil, da nanj do konca sezone ne bo več računal.

Zlatku Zahoviću, ki je pred kratkim že poskrbel za eno okrepitev za naslednjo sezono, ko je podpisal pogodbo z odpisanim donedavnim nogometašem Gorice Andrejem Kotnikom, je tako brez odškodnine uspelo pripeljati še enega zelo kakovostnega nogometaša, ob tem pa v vrste Mure pred prihajajočim zaključkom sezone vnesti nekaj nemira.

Zlatko Zahović je Mariboru priskrbel novo okrepitev in ob tem v vrste Mure vnesel nekaj nemira. | Foto: Vid Ponikvar Zlatko Zahović je Mariboru priskrbel novo okrepitev in ob tem v vrste Mure vnesel nekaj nemira. Foto: Vid Ponikvar

Maribor ta teden čakata dve tekmi prav proti Muri

Muro namreč v Fazaneriji že v sredo čaka povratna tekma slovenskega pokala, ko bo pred domačimi navijači skušala nadoknaditi zaostanek s prve tekme (v Ljudskem vrtu je izgubila z 0:1) in se uvrstiti v finale pokala. Zanimivo, že v nedeljo se bosta Mura in Maribor, tudi tokrat v Fazaneriji, udarila še enkrat, in sicer v 29. prvenstvenem krogu.

Peričić, ki je izpustil zadnji dve tekmi Mure, je za Prekmurce nazadnje igral v 26. prvenstvenem krogu pri remiju z Olimpijo brez zadetkov. Nekdanji up splitskega Hajduka in tudi član mlajših hrvaških reprezentančnih selekcij je v Mursko Soboto iz Cibalie prišel lani poleti, pred tem pa na Hrvaškem igral še za Dugopolje, Slaven Bekupo, Solin in Primorac. Za Muro je v tej sezoni odigral 22 prvenstvenih tekem in v črnobelem dresu trikrat nastopil tudi v pokalnem tekmovanju.

Zlatko Zahović
Sportal Trenerja? Ne, Maribor ima novega igralca!
Ne spreglejte