Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
1. 4. 2019,
13.58

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,99

Natisni članek

Andrej Kotnik NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 1. 4. 2019, 13.58

5 let

Andrej Kotnik

Trenerja? Ne, Maribor ima novega igralca!

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,99
Zlatko Zahović | Zlatko Zahović je v Ljudski vrt zastonj pripeljal Andreja Kotnika. | Foto Grega Valančič/Sportida

Zlatko Zahović je v Ljudski vrt zastonj pripeljal Andreja Kotnika.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometni klub Maribor je sklenil triletno pogodbo z Andrejem Kotnikom, ki je nedavno prekinil sodelovanje z Gorico in se preselil na Štajersko. Za vijolice bo lahko uradno nastopil od začetka nove sezone 2019/20. "Zame je presenečenje, da je takšen igralec prost in izkoristili smo priložnost, da ga pripeljemo," je po prihodu novinca pojasnil športni direktor Zlatko Zahović.

Maribor vs Celje Prva Liga Telekom Slovenije
Sportal Oglasil se nam je Hrvat, ki ga selijo na klop NK Maribor

Mariborčani so na prvoaprilski dan, ko je v Ljudskem vrtu zelo zanimivo zaradi vprašanja, ali bo resnično prišlo do menjave trenerja in se širša slovenska javnost sprašuje o usodi Darka Milaniča, predstavili novega igralca. Z vodilnim prvoligašem je sklenil dogovor od leta 2022 zdaj 23-letni zvezni igralec Andrej Kotnik.

Nazadnje se je dokazoval pri Gorici, pred tem je okusil tudi klubski svet v Italiji in Španiji, od začetka prihodnje sezone pa bo v Prvi ligi Telekom Slovenije nosil dres Maribora. Kotnik je v 1. SNL zaigral za vrtnice 55-krat in dosegel šest zadetkov. V Italiji se je dokazoval pri Crotoneju, v Španiji pa pri tretjeligaškem klubu Formentera.

Zahović presenečen, da je tašen igralec prost

"Želimo nadarjene fante v našem klubu, ki imajo pravo izhodišče za nadaljnji razvoj, klub pa potem z delom in pravo usmeritvijo pride z njim do cilja ter spravi igralca na višji nivo. Zame je presenečenje, da je takšen igralec prost in izkoristili smo priložnost, da ga pripeljemo," je po prihodu novinca pojasnil športni direktor Zlatko Zahović.

Današnji trening NK Maribor je vodil Darko Milanič:

"Presrečen sem, da sem lahko postal del takšnega kluba. Se že veselim najprej treningov in od poletja tudi tekem. Verjamem, da lahko pripomorem k nadaljnjim uspehom in želim upravičiti klubska pričakovanja. Lahko rečem, da se mi je s tem prestopom uresničila ena od mojih nogometnih želja. Ko sem bil v Italiji, sem spremenil pogled na nekatere zadeve in verjamem, da mi to to pomagalo pri novem, velikem izzivu. Pri prilagajanju na novo, a dobro znano okolje in potem pri igranju. Vem, kakšne so zahteve v Mariboru, pritisk je večji, a sem pripravljen na vse in verjamem, da lahko pri tem prispevam svoj delež," je povedal novopečeni nogometaš Maribora, ki bo lahko barve vijolic na prvenstvenih tekmah branil od začetka sezone 2019/20, do takrat pa bo lahko marljivo treniral s soigralci.

Darko Milanič, Zlatko Zahović
Sportal Milanič vodi trening, Zahović se je zavil v molk #video
Amadej Maroša
Sportal Mura razbila Kidričane. Preobrat gostov v Krškem, ki je že odpisano?
Ne spreglejte