Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 3. 2019,
11.00

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor Luka Zahović

Četrtek, 7. 3. 2019, 11.00

5 let, 1 mesec

Sojenja ni želel komentirati

Luka Zahović meri na strelsko krono in pametno molči #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

"Naredil bom vse, da bom prvi strelec," po prvi tekmi v letu 2019, v kateri je takoj zadel, sporoča Luka Zahović, ki je bil lani najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije in si želi, da bi si strelsko krono na glavo postavil tudi letos. Ob tem se je ob nastopu v medijskem terminu, v katerem je o tem spet govoril njegov trener Darko Milanič, pametno vzdržal komentiranja sojenja v najmočnejši slovenski nogometni ligi.

"Začutil sem, da sem odigral solidno, čeprav zaradi pogojev ni bilo lahko igrati. Na koncu smo zmagali, osvojili tri točke, kar je najbolj pomembno. To je odlika velikih ekip, ki zmagujejo, tudi ko ne igrajo najbolje. Na takšnih tekmah se lomi prvenstvo," je povedal Luka Zahović, ki na prvi spomladanski tekmi Maribora ni imel pravice nastopa.

Oliver Bogatinov, Darko Milanič
Sportal Na NZS so uslišali Milaničevo "željo" in ga kaznovali #video

Maribor gre vedno na zmago

Na zadnji tekmi je v Kidričevem poskrbel za tesno, a toliko slajšo zmago nad Aluminijem. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Na zadnji tekmi je v Kidričevem poskrbel za tesno, a toliko slajšo zmago nad Aluminijem. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida V nedeljo se je v Kidričevem vrnil na igrišče in v 66. minuti, ko so bili gostje zaradi rdečega kartona Aleksa Pihlerja že številčno oslabljeni, zabil edini gol na tekmi. "Ko se začne pomlad, ni lahko. Dlje časa si izven tekmovalnega ritma, a verjamem, da bomo s to zmago ujeli pravo formo. Kar se tega tiče, se ne bojim," je še povedal najboljši strelec Maribora, ki ga v soboto čaka domača prvenstvena tekma proti Gorici, ki jo v zadnjem času s soigralci redno premaguje. Tako je bilo tudi v prvem delu sezone.

"Da, želimo si, da bi bilo podobno tudi tokrat. Tak je plan. Dali bomo vse od sebe. Res je, da Gorica ni v najboljši formi, mi pa gremo tako ali tako vedno na zmago. O Gorici ne morem povedati veliko. Ogledal sem si vrhunce njenih dveh zadnjih tekem, a nisem videl dovolj, da bi lahko povedal kaj več. Čaka nas analiza," je še povedal napadalec, ki je trenutno pri desetih prvenstvenih golih in je v igri za drugo strelsko krono v nizu.

Če bo dobro igral Maribor, potem bodo tudi goli. In obratno.

Želi ubraniti naziv najboljšega strelca Prve lige Telekom Slovenije. | Foto: Vid Ponikvar Želi ubraniti naziv najboljšega strelca Prve lige Telekom Slovenije. Foto: Vid Ponikvar Lani jo je osvojil, potem ko je zabil 18 golov. Zanimivo, vseh 18 je dosegel v drugem delu sezone, ko je tresel kot za stavo. Podobno si želi tudi letos. "Naredil bom vse, da bom prvi strelec. To pride s tem, če bo dobro igral tudi Maribor. Če napadalci igramo dobro, zabijamo gole in zmagujemo. To je tudi najbolj pomembno," pravi 23-letni napadalec, ki je v prvem delu sezone odlično sodeloval s soigralcem v napadu Janom Mlakarjem, ki pa je še vedno poškodovan in ga še nekaj časa ne bo na igriščih.

"Škoda, on je pomemben igralec, tako kot še nekateri drugi. Marko Šuler, Mitja Viler, Martin Milec, nekaj sem jih še izpustil. Za našo ekipo je pomemben vsak, zato si želim, da se vsi čim prej vrnejo. Nekaj zelo pomembnih fantov je poškodovanih," je čimprejšnje okrevanje zaželel plejadi poškodovanih nosilcev mariborske igre.

Sportal Je to sploh mogoče? A če kdo to zna, zna Zlatko! #video

Očetovska vloga ga ni spremenila

V leto 2019 je vstopil tudi v vlogi, ki je od prej ni bil vajen. Ob tem, da je v lanskem letu postal reprezentant in se je znašel tudi na januarskem seznamu novega selektorja Matjaža Keka, je doživel še en, veliko pomembnejši mejnik. Postal je očka.

Pred mesecem dni je postal očka. | Foto: Vid Ponikvar Pred mesecem dni je postal očka. Foto: Vid Ponikvar

"V mojem življenju se zaradi tega stvari niso spremenile kdo ve kako močno. Zgodi se, da kakšno noč spim malo manj, a sem bil že od nekdaj bolj družinski človek, ki ni preveč taval naokoli," je povedal vselej umirjeni mladenič, ki se že od nekdaj dobro spopada s tem, da je zaradi slavnega očeta, športnega direktorja Maribora in enega od najboljših slovenskih nogometašev vseh časov Zlatka Zahovića, nemalokrat v središču pozornosti.

Sojenje? Naj govorijo drugi.

O sojenju v primerjavi s svojim očetom Zlatkom ne želi javno razpredati. | Foto: Planet TV O sojenju v primerjavi s svojim očetom Zlatkom ne želi javno razpredati. Foto: Planet TV Podobno zrelo in pametno je odgovoril tudi na vprašanje o temi, v kateri v zadnjem času Maribor nastopa v glavnih vlogah. Komentiranju dela slovenskih sodnikov, ki pravico delijo na tekmah prve slovenske nogometne lige.

"Tega ne bi komentiral. Tukaj sem zato, da opravim svoje delo na igrišču. O sojenju pa naj v tem trenutku govorijo drugi," je odvrnil strelec, ki se vsakič, ko nekaj tekem ne zabije gola, hitro znajde na udaru kritikov, a številke govorijo zase. V 115 prvenstvenih nastopih jih je dosegel 56 golov …

Damir Skomina, Marcos Tavares
Sportal Mariborsko blatenje slovenskega nogometa, ki ga je počasi dovolj
Sportal Nenavadna tekma, ki je prestrašila Milaniča #video
Aluminij Maribor
Sportal Milanič pojasnil, zakaj je izključitev Pihlerja rešila Maribor #video
Dino Hotić
Sportal Maribor srečno in spretno do zmage, Gorica je v hudi krizi
Aluminij Maribor
Sportal Zahović in Tavares rešila Maribor
Ne spreglejte