Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 3. 2019,
8.00

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

1

Natisni članek

Lucas Mario Horvat NK Aluminij NK Maribor NK Maribor Oliver Bogatinov Darko Milanič Žan Kolmanič Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 5. 3. 2019, 8.00

5 let, 1 mesec

Po tekmi Aluminij : Maribor

Nenavadna tekma, ki je prestrašila Milaniča #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

1

Maribor je na drugi tekmi spomladanskega dela sezone vpisal prvo zmago in prednost pred Olimpijo ohranil pri sedmih točkah. Tokrat so imeli vijoličasti tudi precej sreče, naposled pa so edini gol dosegli celo z igralcem manj. Morda se sliši nenavadno, a ravno izključitev je Mariborčanom zaradi preveč napadalnih Kidričanov odprla nekaj več prostora, dovolj za tri točke.

Aluminij je v lokalnem derbiju proti Mariboru sprožil več strelov in imel večje priložnosti. Kar pol ure so Kidričani igrali z igralcem več, a ravno rdeči karton je naposled tekmo prelomil v korist gostov. "V momentu, ko smo imeli enega igralca več, je Maribor ohranil hladnokrvnost in osredotočenost, mi pa smo položaj jemali preveč na lahko. Opozorilo je bila že dolga žoga Derviševića na Zahovića. 50-metrska podaja, ki je preletela celo obrambno linijo," je po koncu tekme dejal trener Aluminija Oliver Bogatinov.

Darko Milanič je bil zadovoljen z zmago. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Darko Milanič je bil zadovoljen z zmago. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Na drugi strani je bil z novimi tremi točkami več kot zadovoljen trener Maribora Darko Milanič. "Te današnje tekme ne smemo pozabiti, v resnici pa jo moramo hitro nekam spakirati. Tri točke vzamemo, z veseljem," je bil kljub nekoliko neprepričljivi zmagi zadovoljen Milanič. Podobnega mnenja je bil tudi branilec Maribora Žan Kolmanič. "Ni pomembno, kako se pridobijo te točke, pomembno je, da gre zmaga v Maribor," je bil jasen Kolmanič.

Aluminij blizu vodstva

Neverjetno smolo so imeli Kidričani ob koncu prvega polčasa, ko se je po strelu Dejana Petrovića kar dvakrat zatresla vratnica. "To je nogomet, če ne izkoristiš priložnosti, te iz ene priložnosti lahko kaznujejo, in to se je tudi zgodilo," je bil razočaran vezist Aluminija Lucas Mario Horvat.

Milanič se je že pred tekmo bal obračuna v Kidričevem. "Bali smo se te tekme. Bali smo se termina. Bali smo se igrišča. Vsega paketa s temperaturo, ki te uspava. Tu ni dinamike, zato se moraš res močno potruditi. Dinamike nismo meli, razen v nekem trenutku, ko smo imeli igralca manj na igrišču," je opazil trener Maribora.

Aluminij Maribor
Sportal Milanič pojasnil, zakaj je izključitev Pihlerja rešila Maribor #video

Oslabljeni Maribor s težavami v napadu

Maribor ima po 21 krogih sedem točk naskoka pred Olimpijo. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Maribor ima po 21 krogih sedem točk naskoka pred Olimpijo. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Vijoličasti v letu 2019 niso tako razigrani kot jeseni, ko so v povprečju zabijali skoraj tri gole na tekmo. "Včasih se res zgodi serija zadetkov. Imeli smo jo. Moramo delati na temu, dobiti spet to gotovost v napadu in hitrost. Vem, da je bistvena razlika igrati jesenski del. Spomladanski del, to je drugi par čevljev," je prepričan Milanič.

Česar se dobro zavedajo tudi v Aluminiju, ki je še drugo tekmo zapored končal brez doseženega gola. "Igra ni bila slaba. Prikazali smo, da znamo igrati, da lahko tekmujemo z boljšimi ekipami," meni Horvat. "Upam, da bo čas pokazal, da smo na pravi poti," pa je dodal Bogatinov.

Maribor je bil sicer znova močno zdesetkan zaradi številnih poškodb. A šampionske ekipe tudi takrat najdejo pot do zmage. "Čakamo, da se bi vsaj nekdo vrnil po poškodbi. Imamo lepo prednost, za njo se bo treba boriti. To danes je bil način, kako se pride do treh točk. Bili pa bi bistveno bolj veseli, da bi bilo vse to skupaj bolj tekoče, vendar je tudi to faza, ki jo je treba preživeti," je prepričan mariborski strateg. Maribor je v tem krogu pred Olimpijo tudi ubranil prednost sedmih točk na vrhu ligaške razpredelnice. 

Preberite še:

Dino Hotić
Sportal Maribor srečno in spretno do zmage, Gorica je v hudi krizi
Aluminij Maribor
Sportal Zahović in Tavares rešila Maribor
Ne spreglejte