Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
4. 3. 2019,
13.18

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06

Natisni članek

Darko Milanič Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Aluminij

Ponedeljek, 4. 3. 2019, 13.18

5 let, 1 mesec

Trener NK Maribor po zmagi v Kidričevem

Milanič pojasnil, zakaj je izključitev Pihlerja rešila Maribor #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06
Aluminij Maribor | Darko Milanič je stežka premagal Aluminij, ki ga vodi Oliver Bogatinov. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Darko Milanič je stežka premagal Aluminij, ki ga vodi Oliver Bogatinov.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Vodilni slovenski prvoligaški klub Maribor je v derbiju 21. kroga Prve lige Telekom Slovenije po velikih mukah premagal Aluminij (1:0) in ohranil prednost sedmih točk pred ljubljansko Olimpijo. Trener Darko Milanič je pojasnil, da bi težko zmagali, če sredi drugega kartona sodniki ne bi predčasno poslali Aleksa Pihlerja v slačilnico.

Dino Hotić
Sportal Maribor srečno in spretno do zmage, Gorica je v hudi krizi

Vijolice so v Kidričevem naletele na ogromne težave. V prvem polčasu se lahko zahvalijo boginji sreče, da jim je priskočila na pomoč. Okvir Maribora, ki ga je branil Kenan Pirić, se je v izdihljajih prvega polčasa po strelu Dejana Petrovića zatresel kar dvakrat, gostitelji pa so bili nevarnejši od jesenskih prvakov.

Rdeči karton jih je predramil

Kidričani so bili v prvem polčasu zelo blizu vodstvu. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Kidričani so bili v prvem polčasu zelo blizu vodstvu. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Ko je moral v drugem polčasu zaradi rdečega kartona, za katerega so v taboru Mariborčanov prepričani, da je bil dosojen prestrogo, z igrišča še Aleks Pihler, naj bi se favorizirani gostje znašli še v težjem položaju, a niti ni bilo tako.

''Situacija nas je predramila in pripeljala do tega, da so fantje spoznali, da se bo treba zbrati ter začeti sprintati. Zelo zadovoljen sem zaradi rezultata, tudi takšne težke, trde zmage bodo potrebne na poti do našega cilja. Po drugi strani pa mi je v igri manjkalo veliko tega. Bili bi bolj veseli, če bi šlo bolj tekoče, a je to tista vmesna faza, ki jo je treba prestati,'' je trener Darko Milanič pojasnil, zakaj je izključitev Pihlerja pomagala, ne pa škodila Mariboru. Z igralcem manj so se namreč bolje odzvali na igro Aluminija, ki se je izkazal za zelo zahtevnega tekmeca in namučil 14-kratne državne prvake.

Fotogalerija s tekme v Kidričevem, fotograf Blaž Weindorfer/Sportida:

Fotogalerija
1 / 26

Zahović prvi klubski strelec

Luka Zahović se je po odsluženi kazni vrnil na igrišče in dosegel odločilni zadetek za zmago gostov. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Luka Zahović se je po odsluženi kazni vrnil na igrišče in dosegel odločilni zadetek za zmago gostov. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida ''Po Pihlerjevi izključitvi je tekmec začel igrati drugače, dobili smo več prostora in to smo super izkoristili. Če bi ostali 11 proti 11, bi najbrž igrali, kot so od samega začetka. Mi pa smo proti temu njihovemu čvrstemu bloku imeli preveč težav,'' je izpostavil trofejni trener Maribora in pohvalil strelca zmagovitega zadetka Luko Zahovića, ki je v tej sezoni z desetimi zadetki najboljši klubski strelec. Trenutno poškodovani Jan Mlakar je dosegel enega manj.

''Luka je zabil zlata vreden gol, zanj in za moštvo je zelo pomemben,'' je dodal nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste in poudaril, kako ima moštvo Aluminija kakovost, ki ne povzroča težav le Mariboru, ampak tudi drugim.

Vrhunci dvoboja v Kidričevem:

''Treba se je bilo močno potruditi. Nismo našli skozi tekmo dinamike, ki bi si jo želeli. Nismo bili dovolj vztrajni pri načrtu, ki smo si ga zastavili. Hitro smo začeli igrati, kot oni hočejo, preveč okoli, nazaj in potem je bistveno težje zmagati,'' je naštel stvari, s katerimi ni mogel biti preveč zadovoljen. Kakor tudi spoznanjem, da po vseh težavah s poškodovanimi igralci na naslednji tekmi ne bo mogel računati na dva kaznovana igralca. To sta Pihler in Dino Hotić, ki si je v Kidričevem prislužil četrti rumeni karton.

Aluminij Maribor
Sportal Zahović in Tavares rešila Maribor

Prihaja tekmec, ki je v globoki krizi

Čeprav je Maribor v spomladanskem delu dvakrat ''visel'', je proti Muri in Aluminiju zbral štiri točke, priložnost za nadaljevanje pozitivnega niza pa se mu ponuja v soboto, ko bo v Ljudskem vrtu gostovala Gorica. Vrtnice so v veliki krizi. V prvenstvu niso zmagale že od 7. oktobra 2018, na zadnjih devetih tekmah pa osvojile le eno točko. Izgubile so kar sedemkrat zapored! Maribor je zadnjič izgubil 27. oktobra 2018, ko ga je v Ljudskem vrtu premagala Olimpija …

Ne spreglejte