Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 3. 2019,
18.00

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,20

15

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Darko Milanič

Sreda, 6. 3. 2019, 18.00

5 let, 1 mesec

Sklepi disciplinskega sodnika

Na NZS so uslišali Milaničevo "željo" in ga kaznovali #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,20

15

Oliver Bogatinov, Darko Milanič | Darka Milaniča zaradi neprimernega vedenja po tekmi v Kidričevem proti Gorici ne bo na klopi Maribora. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Darka Milaniča zaradi neprimernega vedenja po tekmi v Kidričevem proti Gorici ne bo na klopi Maribora.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Darko Milanič je danes dopoldne stopil pred novinarje. Trener Maribora je govoril tudi o sojenju, s katerim so v zadnjem obdobju v Ljudskem vrtu nezadovoljni, in dejal, da bi ga morali sodniki zaradi neprimernega vedenja izključiti. Kot da bi na Nogometni zvezi Slovenije uslišali njegove "želje", so popoldne javnosti v sklepih disciplinskega sodnika sporočili, da zaradi neprimernega vedenja po tekmi v Kidričevem na naslednji tekmi ne bo smel sedeti na klopi Maribora.

"Težko je imeti dober odnos s sodniki, ko vidiš, da je sojenje iz kroga v krog slabo. Ko se potem kdaj resnično tudi namerno vedemo grdo, nespoštljivo do njih, pa se ne odzovejo tako, kot bi se morali. To meni pove veliko. Če se jaz vedem grdo do sodnika, pa se ta ne odzove … Ustvarite si svoje mnenje. Zaradi kazni oziroma izključitve ne bi bil jezen, ker bi si jo zaslužil. Če si kazen zaslužim …" je novinarjem v Ljudskem vrtu danes dopoldne med drugim razlagal Darko Milanič.

Kot da bi njegove "želje" uslišali, so popoldne pri Nogometni zvezi Slovenije oznanili disciplinske ukrepe po 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije in sporočili, da je bil trener Maribora zaradi nešportnega komentiranja sojenja po koncu tekme z Aluminijem kaznovan z eno tekmo suspenza, kar pomeni, da ga v soboto, ko bodo Mariborčani v prvenstvu gostili Gorico, ne bo na klopi vijoličastih. Ob tem je Mariborčane zaradi kartonov in nešportnega vedenja uradne osebe doletela tudi finančna kazen v višini 360 evrov.

Kaj je o sojenju povedal Darko Milanič:

Dodatne težave za Maribor: dva kaznovana in kup poškodovanih

V klubsko blagajno bo morala seči tudi Mura, ki bo zaradi prižiganja bakel na tribuni na tekmi proti Domžalam odštela 750 evrov, je sporočil disciplinski sodnik NZS Roman Rogelj.

Maribor, ki ima že tako težave s številnimi poškodbami (Marko Šuler, Jan Mlakar, Martin Milec, Mitja Viler ...), bo zaradi kazni kartonov na tekmi proti Gorici oslabljen tudi za Aleksa Pihlerja in Dina Hotića.

V 22. krogu pravice nastopa iz istega razloga ne bodo imeli še Macky Bagnack (Olimpija), Damjan Trifković (Rudar Velenje), Luka Šušnjara (Mura), Andrija Filipović (Gorica), Amedej Vetrih (Domžale), Luka Majcen (Triglav Kranj) in Alen Krajnc (Aluminij).

Darko Milanič o formi: Ni nobenega rumenega alarma

Milanič je ob današnjem druženju s sedmo silo govoril tudi o formi Maribora. Ta je izgubil zadnje tri prijateljske tekme pred začetkom drugega dela sezone, v prvih dveh tekmah spomladanskega dela prvenstva pa ni bil najbolj prepričljiv. Proti Muri je remiziral z 1:1, medtem ko se je v Kidričevem pošteno namučil na poti do zmage z 1:0, zato nekateri že govorijo o tem, da je v slabi formi, a trener Maribora pravi, da je drugače.



"Če gledamo tekme, ki smo jih odigrali na pripravah, in tekmece, s katerimi smo se merili, smo lahko zadovoljni. Na tekmi proti Muri smo igrali dobro, razen 20 minut, drugače pa smo vseskozi imeli iniciativo. Proti Aluminiju smo res igrali slabše, kot bi morali, a ko smo ob polčasu spet začeli igrati tako, kot smo se dogovorili, smo prišli do zmage. Tudi gol smo zabili na tak način, da smo začeli igrati. Ni nobenega rumenega alarma. Od zadnjih desetih uradnih tekem, ki smo jih odigrali, smo na osmih zmagali. Če to ni izredno, potem …" je odgovoril Milanič, čigar ekipa ima na vrhu sedem točk prednosti pred Olimpijo, v igri za lovoriko pa je tudi v pokalnem tekmovanju, v katerem se je prebila do polfinala.

Preberite še:

Sportal Je to sploh mogoče? A če kdo to zna, zna Zlatko! #video
Damir Skomina, Marcos Tavares
Sportal Mariborsko blatenje slovenskega nogometa, ki ga je počasi dovolj
NK Maribor NK Mura
Sportal Mariborčani spet udarili po sodnikih: Tako ne gre več naprej! #video
Aluminij Maribor
Sportal Milanič pojasnil, zakaj je izključitev Pihlerja rešila Maribor #video
Dino Hotić
Sportal Maribor srečno in spretno do zmage, Gorica je v hudi krizi
Ne spreglejte