SiolNET. Sportal Prva liga
3,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Predsednik NK Maribor Drago Cotar okrcal sodnike

Mariborčani spet udarili po sodnikih: Tako ne gre več naprej! #video

3,63

termometer

NK Maribor NK Mura
Mariborčani niso zadovoljni s sojenjem niti s spomladanskem delu. Foto: Blaž Weindorfer / Sportida

Mariborčani so kljub zmagi v Kidričevem z 1:0 proti Aluminiju dan pozneje spet udarili po sodnikih. V jesenskem delu so sklicali novinarsko konferenco, na kateri so opozorili na vse sodniške napake, tokrat pa je svoje razočaranje v pismu za javnost izrazil predsednik Maribora, Drago Cotar. "Javno, na najvišjem nivoju kluba sprašujemo, kaj kot klub počenjamo narobe, da smo deležni takšnega kriterija sojenja?" je zapisal v svojem zapisu, ki ga objavljamo v celoti.

Dino Hotić Sportal Maribor srečno in spretno do zmage, Gorica je v hudi krizi Aluminij Maribor Sportal Zahović in Tavares rešila Maribor

Na tekmi večjih spornih dogodkov ni bilo. Sporen je bil le drugi rumeni karton Aleksa Pihlerja. Glavni sodnik Rade Obrenović je Pihlerju pokazal drugo rumeno kazen po tem, ko je pri vodenju žogo z roko zadel Maria Lucasa Horvata

Kako je Pihler prejel drugi rumeni karton?

Je bil vezist Maribora Aleks Pihler upravičeno izključen?

  • Da 893 glasov
    58,21%
  • Ne 641 glasov
    41,79%
Oddanih 1534 glasov

 

Za kredibilnost

Napake bodo. In se bodo dogajale. So sestavni del nogometa in tako jih sprejemamo. Dokler napake ne postanejo “napake” in dokler ne postanejo serijske.

Po nedeljskem dogajanju v Kidričevem in podaljšanju niza, ko je oškodovan NK Maribor, ne moremo ostati brez odziva. Vedno izhajamo iz svojega izhodišča. Analizo začnemo pri sebi in o podobi na igrišču bomo s strokovnimi argumenti. Moteče pa so ponavljajoče se zadeve, ki močno vplivajo na rezultate našega dela. Zato se zdaj tudi javno, na najvišjem nivoju kluba, sprašujemo, kaj kot klub počenjamo narobe, da smo deležni takšnega kriterija sojenja?

Derbi v Kidričevem je odločil Zahović:
Zdaj je teh napak, ki se dogajajo v škodo NK Maribor, absolutno preveč. Dogajajo se v našo škodo ali v dobrobit drugega kluba in čas je, da vsi skupaj pogledamo v ogledalo. Dobronamerno, ne s kritiko zaradi kritike. Včasih je pri iskanju rešitev treba opraviti tudi reorganizacijo mnenja. Vse pa z namenom, da bo slovenski nogomet in vsi, ki delujemo v njem, ohranil kredibilnost. Pri NK Maribor se preveč žrtvujemo za napredek in nenehen razvoj institucije, vsak na svoj način, predvsem pa 24/7, da bi mirno spremljali nepravilnosti, ki jim ni videti konca. Preveč smo vložili znanja, truda in časa, da bi tekmovalni in organizacijski nivo kluba pripeljali do nivoja, ko se je mogoče 5x v sedmih letih uvrstiti v skupinski del evropskih tekmovanj, ob tem pa bi dopuščali, da gredo zadeve v slovenskem nogometu v napačno smer.

Ne zahtevamo privilegijev, nihče pa nas ne more prepričati, da si ne zaslužimo enakovrednega statusa. In da ne čakamo vsake naslednje tekme z negotovostjo, koliko več bo treba storiti na igrišču od nasprotnika, da lahko nadaljujemo boj za uresničitev športnih ciljev.

Enotno sporočilo iz Ljudskega vrta je: Tako ne gre več naprej! Ne bomo se prepustili toku, kajti borimo se za pravičnost, za naš Maribor, za vse navijače, ki živijo za klub in z vijol’čno energijo polnijo slovenske ter tudi stadione v tujini. Imamo dovolj dokazov za naše trditve o pristranskem sojenju, ki jih nočemo razkrivati, ker želimo najprej urediti zadeve po mirni poti, z dialogom, s strokovno argumentirano komunikacijo, preden bomo prisiljeni dokaze posredovati javnosti. Tudi z zahtevo po izvzetju koga izmed sodnikov za sojenje naših tekem.


Drago Cotar
Predsednik NK Maribor
 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 137
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin