Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 7. 2020,
4.00

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,97

3

Natisni članek

Mitja Lotrič Jasmin Jerič Mičo Kuzmanović Dušan Kosić NK Celje

Četrtek, 30. 7. 2020, 4.00

3 leta, 8 mesecev

prvaki teden dni po naslovu že na začetku priprav

Ekspresen konec celjskih medenih dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,97

3

"Števce moramo spraviti na ničlo in začeti znova," je trener Celja Dušan Kosić povedal ob začetku priprav novih slovenskih nogometnih prvakov, ki so lahko v zmagoslavju uživali vsega teden dni. V sredo so že opravili prvi trening in začeli odštevanje do začetka nove sezone, v kateri jih čaka zgodovinski nastop v ligi prvakov.

Prejšnjo sredo so po dramatičnem razpletu zadnje tekme z Olimpijo prišli do zgodovinskega prvega naslova državnega prvaka, že to sredo pa so se celjski nogometaši znova zbrali in začeli priprave na novo sezono, v kateri jih čaka peklenski ritem, a tudi sladke obveznosti.

Že 9. avgusta bodo izvedeli ime prvega nasprotnika v 1. krogu kvalifikacij za ligo prvakov, v katerih bodo nastopili prvič v zgodovini kluba. Tri dni pozneje jih že čaka prva preizkušnja. V prvem prvenstvenem krogu se bodo pomerili s pokalnimi zmagovalci, nogometaši Mure. Žreb je tako nehote poskrbel, da bomo v Sloveniji videli obračun, ki bi lahko štel za v Sloveniji že pozabljeni superpokal. Teden dni za tem, 18. ali 19. avgusta, se bodo pomerili s prvim evropskim tekmecem.

Pripravljalne tekme bodo začeli že ta teden. V nedeljo se bodo pomerili z drugoligašem iz Radomelj, naslednjo sredo jih čaka še obračun s ptujsko Dravo. Tudi ta je drugoligaš.

Dušan Kosić
Sportal Ko vidi svoje fante, mu gre kar na jok

Dušan Kosić pozdravil dve okrepitvi

"Števce je treba postaviti na ničlo in pljuniti v roke, da bomo lahko v prihodnosti spet ponovili občutke, ki smo jih imeli ob osvojitvi naslova prvaka," je povedal trener Dušan Kosić, ki je ob začetku priprav pozdravil 22 nogometašev.

Tudi dva novinca. Matica Vrbanca, ki je pogodbo s Celjani sklenil že pred časom in je k prvakom prišel iz vrst Aluminija, in Mića Kuzmanovića, 24-letnega bosanskega krilnega napadalca, ki se je v Celje preselil iz vrst velenjskega Rudarja.

Dušan Kosić je bil na prvem treningu pred začetkom nove sezone tako kot vedno nasmejan. | Foto: Grega Valančič/Sportida Dušan Kosić je bil na prvem treningu pred začetkom nove sezone tako kot vedno nasmejan. Foto: Grega Valančič/Sportida

"V prejšnji sezoni nismo iskali težav, ampak rešitve. Mirni smo bili tudi v trenutkih razočaranj. Osredotočali smo se na igrišče. Če bi sam spisal scenarij sezone, ki je za nami, bi ga težko spisal na tako čudovit način," je še povedal Ljubljančan na klopi celjskega prvoligaša, ki je ob Mariboru edini z maksimalnim številom prvoligaških sezon, odkar je Slovenija samostojna država.

"Danes je s fanti veliko lažje delati. Ni veliko stvari, ki jih ne bi razumeli. Vedno manj je stvari, ki bi me motile. Ambicije imamo. Želja po uspehu nas mora voditi naprej," je še povedal 49-letni trener, ki ga je dopolnil njegov sodelavec v celjskem strokovnem štabu.

Sportal Junak podviga, na katerega je Celje čakalo več kot sto let

Jasmin Jerič: Igralci niso več ponujeni, ampak izbrani

"Pomembno je, da vsak posameznik postavi cilje zase in ne zaspi na lovoriki, ki smo jo osvojili. Prej smo napadali iz ozadja. Zdaj bomo morali lovoriko braniti. Želimo si, da bi nam uspelo. To je eden od ciljev. Verjamemo, da bomo, če bo vsak dal vse od sebe, uspešni," je povedal pomočnik glavnega trenerja v Celju Jasmin Jerič.

"Igralci, ki prihajajo v klub, so izbrani. Niso ponujeni. Vemo, česa si želimo. Gledamo tudi na značaj. Ne samo na igralsko kakovost," je še povedal najtesnejši Kosićev sodelavec.

Mitja Lotrič: Na žalost oziroma na srečo je treba začeti znova

Mitja Lotrič je vesel, da je spet s soigralci. | Foto: Sportal Mitja Lotrič je vesel, da je spet s soigralci. Foto: Sportal Na igrišču je njuna podaljšana roka kapetan ekipe Mitja Lotrič. "V garderobi smo se pogovarjali o tem, kar je za nami. Res lepi občutki, a na žalost oziroma na srečo je zdaj treba začeti znova," je povedal najboljši posameznik sezone 2019/20 Prve lige Telekom Slovenije.

"Pozna se nam, da smo že dolgo časa skupaj. To je naša prednost," je celjski kapetan opozoril na dejstvo, da je jedro šampionske ekipe skupaj že več kot tri leta. Pozdravil je tudi novi okrepitvi, ki sta prišli v klub.

"Vesel sem, saj smo dobili dve super okrepitvi. Zadovoljen sem. Oba sta me prepričala. Ne verjamem, da bosta imela težave s privajanjem na ekipo, saj smo super fantje," je povedal 25-letni napadalec, za katerim je sanjska sezona. Sklenil jo je z 18 prvenstvenimi zadetki in 11 asistencami na svojem računu. V obeh kategorijah je bil ob koncu na "stopničkah". Med strelci bi si, če bi takšna priznanja podeljevali, okoli vratu obesil bronasto, med asistenti pa srebrno medaljo.

Dušan Kosić
Sportal Kaotična novinarska konferenca, na kateri je Dušan Kosić prvič govoril kot trener
Celje Olimpija
Sportal Najlepši dan v zgodovini NK Celje in hud udarec za Olimpijo
Ne spreglejte