Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
21. 12. 2020,
14.10

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

9

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Celje Dušan Kosić

Ponedeljek, 21. 12. 2020, 14.10

3 leta, 4 mesece

Dušan Kosić ni več trener Celja

Presenečenje, slovenski prvaki ostali brez trenerja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

9

Dušan Kosić | Dušan Kosić ni več trener Celja. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Dušan Kosić ni več trener Celja.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Le dan po koncu jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije se je zgodila velika sprememba. NK Celje, ki v tej sezoni brani naslov državnega prvaka, a bo na lestvici prezimil šele na sedmem mestu, je ostal brez trenerja. Dušan Kosić je zapustil knežje mesto po dobrih treh letih.

NK Maribor : Coleraine, Rudi Požeg Vancaš
Sportal Presenečenje v Ljudskem vrtu, Aluminij osrečil Olimpijo! #video

Celjani so leto 2020, ki jim je napolnilo srca z zgodovinskim podvigom, naslovom državnega prvaka, končali zelo klavrno. V zadnjem krogu jesenskega dela so na domačih tleh izgubili proti Muri (1:3), le dan po bolečem porazu pa je sodelovanje s celjskim klubom končal Dušan Kosić. Po nizu slabših rezultatov, Celjani so prvi del sezone končali na sedmem mestu, se je odločil za dokončno slovo od prizorišča, kjer je pred petimi meseci proslavljal največji dosežek kariere.

Ko smo se z njim pogovarjali po osvojenem naslovu s Celjani, ga je najbolj skrbelo, da rumeno-modri po zgodovinskem uspehu ne doživijo padca. ''V naslednji sezoni ne želimo, da bi se o nas govorilo, kako smo bili le muha enodnevnica. Moramo se potrjevati,'' je razmišljal 49-letni strateg iz Ljubljane. Sledili so meseci, v katerih navijači niso imeli veliko razlogov za zadovoljstvo.

🟡🔵ℹ️ Hvala za vse in srečno 🙏🤝 #DržavniPrvaki #MojeMestoMojKlub #GremoCele💛💙

Objavil/a NK Celje dne Ponedeljek, 21. december 2020

V Evropi se je celjska pot končala v 3. krogu kvalifikacij za ligo Europa v Armeniji, čeprav se je slovenskim prvakom odpirala pot do atraktivnega play-offa za vstop v skupinski del evropske lige proti Crveni zvezdi, v domačem prvenstvu pa so trpeli rezultati.

Po odhodih najboljših nogometašev, poslovila sta se kapetan Mitja Lotrič in najboljši strelec Dario Vizinger, v strokovnem štabu pa je zazijala določena vrzel po odhodu ožjega Kosićevega sodelavca Roberta Korena, je celjska barka še bolj izgubila stik s slovenskim vrhom. V jesenskem delu, sredi njega se je poslovil še športni direktor Branko Veršič, je bilo mogoče občutiti močno nihanje rezultatov. Nikakor ni mogla ujeti daljšega zmagovalnega ritma, s katerim bi se približala najboljšim.

Skromni in kakovostni ali naduti in prepirljivi?

V tej sezoni je na treh tekmah proti Anteju Šimundži (Mura) osvojil le točko. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida V tej sezoni je na treh tekmah proti Anteju Šimundži (Mura) osvojil le točko. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Čeprav se je v Celje po mnogo letih vrnil Roman Bezjak, so branilci naslova v jesenskem delu na 19 tekmah osvojili le 23 točk, kar trenutno zadošča le za sedmo mesto. Vodilni Maribor beži že za 15 točk. Občutek neuspeha po zadnji tekmi, ko je Mura še drugič v tej sezoni prekrižala načrte Celjanom na stadionu Z'dežele, je bil tako velik, da je Kosić menil, da je napočil trenutek za slovo.

''Lahko rečemo, da smo prvaki, a moramo izbrati svojo pot. Ali bomo skromni in kakovostni še naprej ali pa bomo naduti in se prepirali, kdo je najbolj zaslužen za kaj. Verjamem, da bomo šli po prvi poti. Če ne bomo ostali skupaj, obdržali fokusa, kam želimo iti, bomo uničili sami sebe,'' je pred meseci opozarjal Kosić. Takrat, ko so Celjani proslavljali največji uspeh v 101-letni zgodovini kluba.

Dušan Kosić
Sportal Ko vidi svoje fante, mu gre kar na jok

NK Celje se zahvaljuje vsem trem

Zdaj bo celjski klub, edini poleg Maribora, ki od začetka državne samostojnosti vedno nastopa v prvi ligi, v nadaljevanje sezone krenil z novim trenerjem. Celjani, ki delujejo s pomočjo ruskega kapitala in tesno sodelujejo z angleškim klubom Bournemouth, ga bodo predstavili javnosti v prihodnjih dneh.

Pod zadnji zadetek Celja v "Kosićevi" eri se je proti Muri podpisal Žan Zaletel:

Kosić je izpraznil položaj nasledniku, podobna sta naredila tudi njegov pomočnik Jasmin Jerić in trener vratarjev Amel Mujčinović. ''NK Celje se vsem trem zahvaljuje za njihov doprinos k uspehom našega kluba in jim na njihovi nadaljnji poti želi vse najboljše,'' so v sporočilu za javnost napisali Celjani, ki so s tem postali peti prvoligaški klub (po Mariboru, Taboru, Aluminiju in Gorici) s spremembo na trenerskem položaju v tej sezoni.

Kosić je kot trener dosegel največji uspeh na klopi Celja, kjer je sedel od septembra 2017. Dokazoval se je tudi kot strateg Olimpije, Triglava, Krškega, bil pa je tudi selektor slovenske izbrane vrste do 17 let. Kot nogometaš je petkrat oblekel dres članske reprezentance, v 1. SNL pa je zamenjal številne klube, največji pečat pa pustil pri ljubljanski Olimpiji. | Foto: Grega Valančič/Sportida Kosić je kot trener dosegel največji uspeh na klopi Celja, kjer je sedel od septembra 2017. Dokazoval se je tudi kot strateg Olimpije, Triglava, Krškega, bil pa je tudi selektor slovenske izbrane vrste do 17 let. Kot nogometaš je petkrat oblekel dres članske reprezentance, v 1. SNL pa je zamenjal številne klube, največji pečat pa pustil pri ljubljanski Olimpiji. Foto: Grega Valančič/Sportida

Preberite še:

Prva liga Telekom Slovenije
Sportal Eksplozija evrogolov v Sloveniji!
Mauro Camoranesi - NK Maribor
Sportal Camoranesi odkrito o zadovoljstvu in stvareh, ki mu niso všeč #video
Ante Šimundža
Sportal Mura jo je za slovo od leta 2020 zagodla prvakom #video
Ne spreglejte