Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 4. 2022,
19.24

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,83

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Tabor Sežana NK Radomlje NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Koper NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telemach 1. SNL

Ponedeljek, 18. 4. 2022, 19.24

2 leti

1. SNL, 31. krog

Mura odpihnila Aluminij in se spet približala Olimpiji, vroče v boju za vrh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,83
Zoran Zeljković | Koprčani so se po zmagi v Domžalah približali Mariboru na −1. | Foto Ana Kovač

Koprčani so se po zmagi v Domžalah približali Mariboru na −1.

Foto: Ana Kovač

Na zadnji tekmi 31. kroga 1. SNL je Mura s 3:0 zmagala proti zadnjeuvrščenemu Aluminiju in za tretjo Olimpijo, ki je v soboto v praznih Stožicah stežka ugnala Tabor, zdaj spet zaostaja za dve točki. Vodilni Mariborčani so v petek zgolj remizirali z Radomljami (0:0). To je izkoristil najbližji zasledovalec Koper, ugnal Domžale in se vijolicam približal na −1. Celjani so ugnali Bravo (2:0) in se povzpeli na šesto mesto.

Po velikonočni nedelji, ko so slovenske prvoligaške zelenice mirovale, sta za sklepno dejanje 31. kroga danes poskrbela Mura in Aluminij. Prvaki so brez večjih težav zmagali s 3:0 in Kidričanom prizadejali nov udarec. Ti v tem koledarskem letu še naprej ostajajo brez zmage. Muro je že v 6. minuti v vodstvo popeljal Kai Cipot. Za 2:0 je 82. minuti zadel Luka Bobičanec. Le šest minut pozneje je zadel še Mihael Klepač, a je bil njegov zadetek zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. A isti nogometaš se je v 95. minuti tekme vendarle vpisal med strelce in postavil končni izid srečanja.

Mura je zmagala s 3:0. | Foto: Grega Valančič/Sportida Mura je zmagala s 3:0. Foto: Grega Valančič/Sportida

Mura teoretično še ni rekla zadnje besede v boju za naslov prvaka. Za vodilnim Mariborom zaostaja 10 točk. Ker pa je do konca sezone le še pet krogov, bi potrebovala za ponovitev lanskega podviga več kot čudež. Črno-belim pa vseeno ne manjka motivov. Želijo se uvrstiti v Evropo, ki jim je v jesenskem delu podarila toliko lepega in hkrati napolnila klubsko blagajno.

Na četrtem mestu dihajo za ovratnik Olimpiji. Na drugi strani je Aluminij prikovan na zadnje mesto, Robert Pevnik pa na šestih tekmah, odkar je prevzel vodenje članskega moštva Kidričanov, še ni zmagal. Trikrat je remiziral, trikrat izgubil, Aluminij pa se vse bolj spogleduje z izpadom v drugo ligo, kjer je nazadnje nastopal leta 2016.

Sven Tino Sušić BiH
Sportal V Slovenijo prišel nogometaš z zelo zvenečim priimkom in življenjepisom

Nukić junak Olimpije

Nogometaši Olimpije so po bolečem porazu v Ljudskem vrtu (0:1) zaradi nešportnega vedenja in divjanja navijačev morali srečanje v Stožicah proti Taboru odigrati pred praznimi tribunami. Zmaji so v dvoboj vstopili s ciljem, da premagajo Sežančane in se utrdijo na tretjem mestu, ki zanesljivo vodi v Evropo. Cilj so uresničili, a so se morali za zmago še kako namučiti.

V prvem delu niso usmerili niti enega strela v okvir vrat Jana Koprivca, nato pa je nekdanjega reprezentančnega vratarja v 56. minuti po imenitni akciji, podajo je prispeval Almedin Ziljkić, premagal Mustafa Nukić. Najboljši strelec Olimpije se je vrnil po odsluženi kazni in postal junak zeleno-belih. Rezultat se po njegovem zadetku, že 11. v tej sezoni, ni več spreminjal.

Mustafa Nukić je odločil zmagovalca srečanja v 56. minuti. | Foto: Grega Valančič/Sportida Mustafa Nukić je odločil zmagovalca srečanja v 56. minuti. Foto: Grega Valančič/Sportida

Čeprav je bilo na obeh straneh kar nekaj priložnosti, najlepšo je za gostitelje zapravil Ivan Prtajin, pri gostih pa je nekajkrat vrata Ivana Banića ogrozil novinec Kraševcev Tino Sven Sušić, ki je odigral prvo tekmo v 1. SNL, je ostalo pri 1:0. Olimpija se je tako vodilnemu Mariboru približala na −8, trener zmajev Robert Prosinečki je vpisal še drugo zaporedno domačo zmago in premagal nekdanjega soigralca pri zmajih Dušana Kosića, čigar izbranci ostajajo na nehvaležnem predzadnjem mestu.

NK Maribor : NK Olimpija
Sportal Neverjetno, še nikoli tako malo Slovencev pri Olimpiji!
Mustafa Nukić
Sportal Ganljiva življenjska zgodba idola navijačev Olimpije

Celjani prehiteli Domžale

V knežjem mestu sta se spopadli ekipi, ki ju sredi tedna čakata zelo pomembni preizkušnji v pokalnem tekmovanju, kjer sta od lovorike, s tem pa tudi vstopnice za Evropo, oddaljeni le dva koraka.

Fotogalerija s tekme v Celju, foto Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 35

Celjani so na srečanju, na katerem sta bila oba tekmeca z mislimi že pri pokalnih izzivih (Celje bo v četrtek gostovalo v Kopru, Bravo pa dan pred tem gostil Domžale), izkoristili prednost domačega igrišča in zmagali z 2:0. Z 11. zmago v tej sezoni so se na lestvici povzpeli na šesto mesto, mladi ljubljanski klub pa na gostovanju ni usmeril niti enega strela v okvir vrat, ki jih je branil Matjaž Rozman. Za Celjane sta v polno zadela Ester Sokler in David Zec.  

Celjani so si pred sredinim polfinalom pokala Slovenije dvignili samozavest z zmago nad Bravom. | Foto: Grega Valančič/Sportida Celjani so si pred sredinim polfinalom pokala Slovenije dvignili samozavest z zmago nad Bravom. Foto: Grega Valančič/Sportida

Koprčani dihajo za ovratnik Mariborčanom

Lamin Colley je v tej sezoni dosegel že devet zadetkov. | Foto: Grega Valančič/Sportida Lamin Colley je v tej sezoni dosegel že devet zadetkov. Foto: Grega Valančič/Sportida Nogometaši Kopra pod vodstvom Zorana Zeljkovića nadaljujejo marljivo osvajanje točk. Na zadnjih šestih tekmah so jih zbrali kar 16 in se vodilnemu Mariboru približali na le točko zaostanka. Kanarčki so v soboto v gosteh premagali Domžalčane, ki so bili z mislimi prisotni že na sredini polfinalni pokalni tekmi z Bravom. Dejan Djuranović je tako premešal udarno enajsterico, njegovi izbranci pa niso znali spraviti žoge izza hrbta vratarja Kopra. Rumena družina je na zadnjih osmih tekmah osvojila le štiri točke, vse moči in sile pa so usmerjene v pokal, zadnjo možnost za Evropo.

Koprčani ostajajo v igri za dvojno krono, dragoceno zmago v Športnem parku ob Kamniški Bistrici jim je z devetim zadetkom v tej sezoni zagotovil Lamin Colley. Gambijec je na zadnjih treh tekmah zadel v polno kar štirikrat, Domžale pa so dvoboj končale z igralcem manj, saj je sredi drugega dela po prekršku nad Colleyjem moral predčasno v slačilnico Gaber Dobrovoljc. Koprčani so si priigrali več priložnosti, končno razmerje strelov na gol je znašalo 17 : 6.

Maribor brez Mudrinskega le do točke

Izbranci Radovana Karanovića niso zatresli mreže Radomelj. | Foto: Grega Valančič/Sportida Izbranci Radovana Karanovića niso zatresli mreže Radomelj. Foto: Grega Valančič/Sportida Na uvodni tekmi 31. kroga 1. SNL so se Maribor in Radomlje v petek razšli brez zadetkov. Mariborčani, pri katerih zaradi lažje poškodbe v kadru ni bilo prvega strelca lige Ognjena Mudrinskega, so tako pokvarili dosežek s preteklega konca tedna, ko so na večnem derbiju ugnali Olimpijo, boj za prvaka pa tako ostaja še kako živ. 

"Naredili smo preveč individualnih napak v fazi napada, imeli nekaj nenadzorovanih podaj. Ob tako zgoščeni postavitvi tekmecev ni preprosto priti do vrat, bilo je tudi nekoliko preveč 'carinjenja' žoge, a moramo imeti tudi določeno mero razumevanja, saj je bila prav velika želja po še eni zmagi tista, ki je privedla do nekaterih napak," je po petkovem remiju poudaril strateg Maribora.

Radomljani so se v 1. SNL proti Mariboru pomerili še dvanajstič. Še nikoli niso zmagali, izgubili pa kar devetkrat. So pa Radomljani v Ljudskem vrtu prvič prišli do točke, saj so pred tem petkrat izgubili. To je bila zelo dragocena točka za klub, ki nastopa v 1. SNL tretjič in si želi prvič zagotoviti obstanek med najboljšimi. Tega rezultata so se zelo razveselili v Kopru, le dan pozneje pa izkoristili spodrsljaj Maribora in se mu po zmagi v Domžalah približali le na točko zaostanka.

NK Maribor : NK Olimpija
Sportal Zaradi razgrajanja navijačev Olimpije hude kazni

1. SNL, 31. krog:

Petek, 15. april:
Maribor : Radomlje 0:0

Sobota, 16. april:
Domžale : Koper 0:1 (0:0)
Colley 47.

Celje : Bravo 2:0 (2:0)
Sokler 23., Zec 43.

Olimpija : Tabor 1:0 (0:0)
Nukić 56.

Ponedeljek, 18. april:
Mura : Aluminij 3:0 (1:0)
Cipot 6., Bobičanec 82., Klepač 90.+5

Najboljši strelci:

15 – Ognjen Mudrinski (Maribor)
13 – Maks Barišić (Koper)
11 – Mustafa Nukić (Olimpija)
9 – Lamin Colley (Koper), Kaheem Parris (Koper), Dino Stančić (Tabor) 
8  Arnel Jakupović (Domžale) 
7  Bede Osuji (Koper), Almedin Ziljkić (Olimpija)
6 – Luka Bobičanec (Mura), Ivan Božić (Celje), Tomi Horvat (Mura), Amadej Maroša (Mura), Tomislav Mrkonjić (Radomlje)
5 – Aldair (Olimpija), Gedeon Guzina (Radomlje), Mario Kvesić (Olimpija), Lovro Maružin (Bravo), Ester Sokler (Celje), Ivan Šarić (Radomlje)
4 – Gregor Bajde (Bravo), Rodrigue Bongongui (Tabor), Armin Đerlek (Aluminij), Dejan Georgijević (Domžale), Zeni Husmani (Domžale), Senijad Ibričić (Domžale), Martin Kramarič (Bravo), Rok Kronaveter (Maribor), Žan Medved (Celje), Nardin Mulahusejnović (Mura), Sandi Ogrinec (Bravo), Martin Šroler (Aluminij), Nino Žugelj (Maribor)

Ne spreglejte