Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 11. 2021,
22.06

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

5

Natisni članek

1. SNL Prva liga Telemach NK Tabor Sežana NK Radomlje NK Olimpija NK Olimpija NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Koper NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij

Nedelja, 7. 11. 2021, 22.06

2 leti, 5 mesecev

1. SNL, 16. krog

Olimpija izgubila v zadnji sekundi tekme, v Murski Soboti brez zmagovalca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

5

Olimpija Aluminij | Luka Janžeković je izvrstno branil. Timi Max Elšnik je dosegel avtogol proti matičnemu klubu. | Foto Grega Valančič/Sportida

Luka Janžeković je izvrstno branil. Timi Max Elšnik je dosegel avtogol proti matičnemu klubu.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Olimpije so v Kidričevem usmerili ogromno strelov v okvir vrat, a niso zadeli niti enkrat. Nato pa šok v zadnji sekundi, ko se je po strelu Roka Prše žoga od Timija Maxa Elšnika odbila v gol in Aluminij je osvojil vse tri točke (1:0). Nogometaši Kopra so v primorskem obračunu ugnali Tabor (1:0) in se vrnili na vrh, ki ga je po gostujoči zmagi v Ljubljani za nekaj ur zavzel Maribor (0:2). Za konec kroga sta prvak Mura in Domžale remizirali v Fazaneriji.

Milan Mandarić
Sportal Milan Mandarić pojasnjuje, kaj se v resnici dogaja z Olimpijo

V Kidričevem je na prvi nedeljski tekmi gostovala Olimpija, ki je v prvem polčasu prevladovala. Po uradni statistiki so zeleno-beli v okvir vrat Luke Janžekovića streljali kar osemkrat. A je bil vratar Aluminija vselej na pravem mestu, v četrti minuti pa ga je po strelu Mustafe Nukića rešila prečka. Rezultat prvega polčasa je bil tako 0:0. 

V Stožicah je bila poleti Olimpija boljša s 3:1. | Foto: Grega Valančič/Sportida V Stožicah je bila poleti Olimpija boljša s 3:1. Foto: Grega Valančič/Sportida Drugi polčas sprva ni ponudil toliko akcije. Do prve omembe vredne priložnosti smo čakali do 70. minute, ko je Almedin Ziljkić poskušal s predložkom v kazenski prostor, a podaja do Nukića ni bila najbolj natančna. Nato je sledila najlepša priložnost Aluminija, ko je Aljaž Krefl zadel prečko. Pritisk domačih se je nadaljeval, v 76. minuti je iz prve in iz neposredne bližine streljal Tin Martić, a neposredno v Nejca Vidmarja. Na semaforju v šumi je ostalo 0:0.

Premoči Olimpija ni kronala niti na krilih rezervistov. V 90. minuti je s strani pred gol podal Svit Sešlar, Marko Futacs je sicer dobro streljal, a je Janžeković z zadnjimi močmi z nogo žogo odbil stran od svojega gola. Vratar Aluminija je bil najboljši posameznik tekme. Olimpija je na štirih prvoligaških tekmah pod vodstvom Dina Skenderja dala le tri gole (brez gola tudi na pokalni tekmi).

In neučinkovitost se je Olimpiji na koncu maščevala. V zadnji akciji tekme je imel Aluminij kot, žogo je dobil Roko Prša, streljal iz obrata, sicer slabo, a se je žoga odbila od Timija Maxa Elšnika in se odbila v Vidmarjev gol. Končni izid je bil 1:0.

Poročilo s tekme:

Olimpija Aluminij
Sportal Olimpija streljala, Aluminij zmagal

Mura znova ostala brez zmage

Ante Šimundža je na zadnjih šestih tekmah z Muro v 1. SNL in Evropi ostal brez zmage. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Ante Šimundža je na zadnjih šestih tekmah z Muro v 1. SNL in Evropi ostal brez zmage. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Za konec kroga sta se v Murski Soboti pomerila še Mura in Domžale, tekma pa ni prinesla zmagovalca. Končala se je z izidom 1:1, oba gola sta padla v prvem polčasu. Amadej Maroša je v 27. minuti poskrbel za vodstvo domačih. Mitja Lotrič je prodrl v kazenski prostor Domžal, nato pa s podajo na drugo vratnico našel Marošo, ki mu s kakšnih sedmih metrov ni bilo težko zadeti.

V 41. minuti so zobe pokazali še Domžalčani, za izenačenje je namreč poskrbel Andraž Žinič. Reprezentant Sven Šoštarič Karić je poslal izjemen predložek pred vrata Mure, iz ozadja je pritekel Žinič, ki je s sedmih metrov žogo poslal v mrežo.

Mura je z novo točko napredovala na peto mesto, Domžale na sedmo.

Poročilo s tekme:

Rennes - Mura
Sportal Mura v Franciji zelo blizu prvi točki, žal ji ni uspelo

Veselo na Bonifiki, učenec premagal učitelja

Zoran Zeljković | Foto: Ana Kovač Zoran Zeljković Foto: Ana Kovač Nogometaši Kopra so se po večerni sobotni zmagi nad Taborom vrnili na vrh razpredelnice. Izbranci Zorana Zeljkovića so premagali Sežančane z 1:0, zmagoviti zadetek pa je na Bonifiki v 70. minuti dosegel Lamin Colley. Prvi polčas ni ponudil veliko priložnosti, obe ekipi nista niti enkrat streljali v okvir vrat, v drugem delu pa so bili nekoliko nevarnejši gostitelji in rahlo premoč kronali z zadetkom napadalca iz Gambije.

Domači strateg Zeljković, ki je lahko znova računal na najboljšega strelca prve lige Maksa Barišića, je tako premagal nekdanjega učitelja. Ko je začel trenersko kariero v 1. SNL, je namreč sprva pridobival izkušnje kot pomočnik Dušana Kosića v Celju. Koper je dočakal že deveto zmago v tej sezoni in se na lestvici spet zavihtel pred Maribor, Tabor pa je nanizal že četrti poraz z 0:1, tako da se vse bolj oddaljuje od mest, kjer se bodo delile evropske vstopnice.

Poročilo s tekme:

Zoran Zeljković
Sportal Učenec na Bonifiki premagal učitelja

Odkar igra Bravo v prvi ligi, Mariborčani v Spodnji Šiški niso izpustili niti ene točke. | Foto: Grega Valančič/Sportida Odkar igra Bravo v prvi ligi, Mariborčani v Spodnji Šiški niso izpustili niti ene točke. Foto: Grega Valančič/Sportida

Zmagoviti niz Maribora v Šiški

Vijolice pod vodstvom Radovana Karanovića v prvenstvu še niso doživele poraza (za razliko od pokala, kjer je izpadel proti Domžalam, Bravo pa je na drugi strani s prebojem v polfinale poskrbel za klubski rekord). V soboto so se v Spodnji Šiški v derbiju kroga udarili z Bravom, ki zna favoritom zagreniti življenje, a so Mariborčani tudi tokrat zmagali.

Fotogalerija s tekme v Spodnji Šiški (foto: Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 38

V polno sta za goste zadela Srb Ognjen Mudrinski, ki je s petimi zadetki najboljši strelec Maribora v tej sezoni, in Žan Vipotnik, ki je v sodnikovem podaljšku tako dočakal krstni zadetek v dresu Maribora v prvi ligi. Bravo je tako ostal brez točke še na petem domačem srečanju z Mariborom, odkar igra v 1. SNL.

Poročilo s tekme:

Bravo - Maribor
Sportal Bravo že pet krogov brez zmage

Pestro v Domžalah, konec velikega niza Celjanov

Ivan Šarić je proti Celjanom dosegel dva zadetka. | Foto: Nik Moder/Sportida Ivan Šarić je proti Celjanom dosegel dva zadetka. Foto: Nik Moder/Sportida Prvoligaška karavana se je v tem krogu najprej ustavila v Domžalah, kjer so Celjani v petek zapravili možnost, da bi se približali vrhu lestvice. Radomlje so namreč s 3:2 odpravile Celje in se tako še bolj oddaljile od zadnjega mesta, ki ga zaseda Aluminij. Za Radomlje je bila to prva "domača" zmaga v tej sezoni. 

Radomlje je v vodstvo v 21. minuti z nadvse atraktivnim zadetkom (mojstrske škarjice) popeljal Gedeon Guzina, na začetku drugega polčasa pa je za 2:0 zadel še Ivan Šarić. A Celjani se niso predali, v 68. minuti je zadel Ester Sokler, le šest minut kasneje pa je izid na 2:2 z avtogolom nesrečno poravnal Jaka Ihbeisheh. Srečanje je s svojim drugim zadetkom na tekmi v 80. minuti odločil Hrvat Šarić. Posojen napadalec splitskega Hajduka je tako poskrbel za prvo domačo zmago Radomelj v tej sezoni. Radomljani so tudi v desetem medsebojnem srečanju v 1. SNL pozdravil prvo zmago nad Celjani, ki ostajajo pri osmih zmagah. S to zmago so tudi prekinili sanjski niz Simona Sešlarja, ki kot (začasni) trener NK Celje do te tekme sploh še ni izgubil.

Poročilo s tekme:

Mlinarji Radomlje
Sportal Radomlje poskočile od dna, Celjani zamudili veliko priložnost

1. SNL, 16. krog:

Petek, 5. november:
Radomlje : Celje  3:2 (1:0)
Guzina 21., Šarić 48., 80.; Sokler 68., Ihbeisheh 74./ag
Poročilo s tekme.

Sobota, 6. november:
Bravo : Maribor 0:2 (0:1) 
Mudrinski 8., Vipotnik 90.+1
Poročilo s tekme.

Koper : Tabor 1:0 (0:0)
Colley 70.
Poročilo s tekme.

Nedelja, 7. november:
Aluminij : Olimpija 1:0 (0:0)
Elšnik 94./ag
Poročilo s tekme.

Mura : Domžale 1:1 (1:1)
Maroša 27.; Žinič 41.
Poročilo s tekme.

Najboljši strelci:

9 – Maks Barišić (Koper),
6 – Mustafa Nukić (Olimpija), Dino Stančić (Tabor), Almedin Ziljkić (Olimpija), 
5 – Ivan Božić (Celje), Ognjen Mudrinski (Maribor), Kaheem Parris (Koper), Amadej Maroša (Mura),
4 – Rodrigue Bongongui (Tabor), Armin Đerlek (Aluminij), Arnel Jakupović (Donžale), Sandi Ogrinec (Bravo), Ivan Šarić (Radomlje)
...

Ne spreglejte