Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 11. 2021,
22.05

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,60

2

Natisni članek

NK Tabor Sežana NK Radomlje NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Koper NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telemach 1. SNL NK Olimpija NK Olimpija

Ponedeljek, 1. 11. 2021, 22.05

2 leti, 5 mesecev

1. SNL, 15. KROG

Mariborčani z zmago na derbiju na vrhu ujeli Olimpijo in Koper

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,60

2

Ognjen Mudrinski | Ognjen Mudrinski je k zmagi Maribora nad Koprom prispeval oba zadetka. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Ognjen Mudrinski je k zmagi Maribora nad Koprom prispeval oba zadetka.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

V derbiju 15. kroga državnega prvenstva v nogometu je Maribor z dvema zadetkoma Ognjena Mudrinskega premagal Koper in se po točkah izenačil z vodilnimi Primorci in ljubljansko Olimpijo. Celje je ugnalo Muro (1:0) in jo pahnilo na šesto mesto, na tekmi med Domžalami in Aluminijem smo videli remi, Radomlje po zmagi v Sežani niso več zadnje, mestni obračun v Stožicah pa se je po evrogolu Svita Sešlarja končal brez zmagovalca.

Ljudski vrt je gostil sklepno dejanje 15. kroga med starima znancema, ki sta v zadnjem desetletju "izmenjala" številne igralce in bila še kako povezana. Udarili so se Mariborčani in Koprčani, ki na Štajerskem niso zmagali že več kot desetletje. In tudi tokrat Primorcem, ki so sredi tedna v pokalu izločili Olimpijo in napredovali v polfinale, ni šlo.

Varovanci začasnega trenerja Maribora - pred dnevi je ostal brez možnosti za pokalno lovoriko - Radovana Karanovića so slavili z dvema zadetkoma Ognjena Mudrinskega ter se po točkah na vrhu izenačili s Koprčani, ki so pogrešali najboljšega strelca lige Maksa Barišiča, in Olimpijo. Štajerci še na peti od zadnjih šestih tekem niso prejeli gola.

Poročilo s tekme Maribor : Koper:

Ognjen Mudrinski
Sportal Maribor poskrbel za gnečo pri vrhu

Sešlar popeljal Celjane v zgornjo polovico razpredelnice 

Tamar Svetlin je v tej sezoni v celjskem dresu v 1. SNL dosegel dva zadetka. | Foto: Vid Ponikvar Tamar Svetlin je v tej sezoni v celjskem dresu v 1. SNL dosegel dva zadetka. Foto: Vid Ponikvar Nedeljski obračun zadnjih slovenskih prvakov je pripadel gostiteljem. Celjani so se tako maščevali Muri za poraz v 6. krogu v Murski Soboti (0:1). Pod vodstvom Simona Sešlarja sploh še niso doživeli poraza, na lestvici pa se povzpeli v zgornjo polovico razpredelnice. Zaostanek za vodilnim Koprom je vse manjši, Mura pa je po porazu v knežjem mestu zdrsnila na šesto mesto.

Zmagoviti zadetek je v 25. minuti dosegel Tamar Svetlin, pred tem je Žan Medved zatresel okvir vrat. Gostje so v drugem polčasu poskušali izenačiti, nekaj zrelih priložnosti so si ustvarili tudi Celjani, a je ostalo pri rezultatu 1:0. Mreža Florijana Raduhe je ostala nedotaknjena. Slovenske prvake čaka v četrtek naporno gostovanje v Franciji, kjer bodo v 4. krogu skupinskega dela konferenčne lige iskali prve točke v Rennesu.

Poročilo s tekme:

Celje Bravo 13 krog Simon Sešlar
Sportal Celjani pahnili Muro v spodnjo polovico 1. SNL
NK Mura : Vitesse, konferenčna liga, Matko Obradović
Sportal Obradović in prvaki še lep čas skupaj: Najboljše še prihaja

Kidričani ostali neporaženi v Domžalah

Uvodno nedeljsko srečanje 15. kroga se je v Domžalah razpletlo brez zmagovalca. Bolje so začeli gostje iz Kidričevega in prek Jake Bizjaka, ki je dočakal strelski prvenec v 1. SNL v dresu Aluminija, povedli z 1:0. Rumena družina do konca uvodnega dela ni našla načina, kako izenačiti rezultat, je pa v 59. minuti končni rezultat postavilArnel Jakupović.

Vratar Aluminija Luka Janžeković je moral po žogo v mrežo v 59. minuti. | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Vratar Aluminija Luka Janžeković je moral po žogo v mrežo v 59. minuti. Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Avstrijski napadalec je dosegel četrti zadetek v tej sezoni in izkoristil asistenco Alena Jurilja, ki je pred tem pobegnil po levi strani. Do konca srečanja se rezultat ni več spreminjal. Oba kluba ostajata v spodnji polovici razpredelnice, Kidričani so zaradi sobotne zmage Radomelj v Sežani padli na zadnje mesto.

Poročilo s tekme:

Dejan Djuranović
Sportal Aluminij povedel, Domžale vrnile udarec

Mladi Sešlar v izdihljajih tekme rešil Olimpijo z evrogolom

"Bitka za Ljubljano" na uvodu ni postregla z zadetki in prav tako ne niti z enim samim strelom v okvir vrat enega ali drugega moštva. Zmaji so imeli veliko sreče v 33. minuti, ko je, kljub zelo nevarnemu štartu Timija Maxa Elšnika, sodnik Rade Obrenović kapetanu Olimpije pokazal le rumeni karton. Na glavni odmor sta ekipi odšli poravnani.

Fotogalerija s tekme, foto Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 35

V drugi del srečanja so bolje vstopili gostje, ki so v 50. minuti povedli prek Sandija Ogrinca. Po prejetem zadetku so pritisnili domači, a Renato Josipović v vratih Brava je vse do sodnikovega dodatka držal svojo mrežo nedotaknjeno. Nato pa je na sceno stopil Svit Sešlar in rezultat ponovno poravnal ter poskrbel za napeto končnico. V njej se rezultat ni spremenil in moštvi sta si razdelili plen.

Poročilo s tekme:

1. snl, Olimpija - Bravo
Sportal Ljubljanski derbi brez zmagovalca
Maribor - Olimpija, 1. SNL
Sportal Green Dragons še čakajo na izpolnitev Nemčevih obljub

Radomlje s polnim plenom iz Sežane

Prvi polčas uvodne tekme kroga v Sežani je minil zelo mirno in brez večjih priložnosti, edini strel v okvir vrat pa so si pripravili domači. Tudi drugi del igre ni ponudil veliko, tik pred sodnikovim dodatkom pa je domače navijače v slabo voljo spravil Gedeon Guzina in Radomlje popeljal v vodstvo. Rezultat se nato do konca ni več spreminjal in gostje so vpisali pomembne tri točke.

Poročilo s tekme:

Mura - Radomlje
Sportal Radomljani do pomembnih točk

1. SNL, 15. krog:

Sobota, 30. oktober:
Tabor : Radomlje 0:1 (0:0)
Guzina 90.+1
Poročilo s tekme.

Olimpija : Bravo 1:1 (0:0)
Sešlar 90.+2; Ogrinec 50.
Poročilo s tekme.

Nedelja, 31. oktober:
Domžale : Aluminij 1:1 (0:1)
Jakupović 59.; Bizjak 30.
Poročilo s tekme.

Celje : Mura 1:0 (1:0)
Svetlin 25.
Poročilo s tekme.

Ponedeljek, 1. november:
Maribor : Koper 2:0 (1:0)
Mudrinski 42., 61.
Poročilo s tekme.

Najboljši strelci:

9 – Maks Barišić (Koper),
6 – Mustafa Nukić (Olimpija), Dino Stančić (Tabor), Almedin Ziljkić (Olimpija), 
5 – Ivan Božić (Celje), Kaheem Parris (Koper), 
4 – Rodrigue Bongongui (Tabor), Armin Đerlek (Aluminij), Arnel Jakupović (Donžale), Amadej Maroša (Mura), Ognjen Mudrinski (Maribor), Sandi Ogrinec (Bravo),
... 

 

Ne spreglejte