Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 10. 2021,
22.07

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,60

1

Natisni članek

NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Radomlje NK Celje NK Olimpija NK Olimpija NK Mura pokal Slovenije

Četrtek, 28. 10. 2021, 22.07

2 leti, 5 mesecev

Pokal Slovenije, četrtfinale

Maribor po poti Olimpije, Domžalčani zadnji polfinalisti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,60

1

NK Olimpija NK Koper četrtfinale pokal | Nogometaši Kopra so v Stožicah končali pokalno pot branilke lovorike Olimpije. | Foto Nik Moder/Sportida

Nogometaši Kopra so v Stožicah končali pokalno pot branilke lovorike Olimpije.

Foto: Nik Moder/Sportida

Danes je postal znan še četrti polfinalist pokala Slovenije. Na zadnjem četrtfinalnem obračunu so Domžale z 2:1 odpravile Maribor. V sredo so Koprčani v Stožicah z 1:0 izločili branilko pokalne lovorike Olimpijo. Nogometaši Celja so po izvajanju 11-metrovk premagali Radomljane, ki so od 11. minute igrali z igralcem manj. Tudi v Fazaneriji na tekmi med Muro in Bravom je zmagovalec postal znan šele po 11-metrovkah. Napredovali so Šiškarji.

Nino Žugelj
Sportal Noro, to se v Sloveniji ne dogaja vsak dan!

Domžalska ekipa je povedla v 33. minuti po "evrogolu" Senijada Ibričića, na 2:0 pa je v 70. minuti povišal Dejan Georgijević. Izbranci gostujočega trenerja Dejana Đuranovića so od 81. minute imeli igralca več na igrišču, potem ko je glavni sodnik Mihael Antič pokazal drugi rumeni karton domačemu obrambnemu igralcu Iliji Martinoviću po "petelinjenju" z Damjanom Vukliševićem. V končnici rednega dela so Mariborčani znižali po golu Malika Selloukija, v triminutnem sodnikovem podaljšku pa niso dosegli izenačujočega gola.

Fotogalerija s tekme Maribor : Domžale (foto: Blaž Weindorfer/Sportida):

Fotogalerija
1 / 33

Koper se je oddolžil Olimpiji

Sportal Novi predsednik Olimpije kljub izpadu navdušen: Hvala, Ljubljana!

V sredo sta si še drugič v slabem tednu nasproti stala Olimpija in Koper. V soboto so do prvenstvene zmage (1:0) na Obali prišli Ljubljančani, tokrat pa se je razpletlo z zmago Primorcev. Ti so v Stožicah povedli že v četrti minuti, ko je Nejca Vidmarja po izjemnem protinapadu premagal povratnik po poškodbi Kaheem Parris. Rezultat se po zadetku 21-letnega Jamajčana kljub domači prevladi v drugem polčasu ni več spremenil, tako da so si napredovanje priigrali Koprčani. Dvoboj je zaradi poškodbe že v 35. minuti končal Michael Pavlović.

Fotogalerija s tekme (foto: Nik Moder/Sportida):

Fotogalerija
1 / 36

Celjani napredovali po 11-metrovkah

Radomljani so se morali že od 11. minute znajti z igralcem manj, saj je vratar Darko Marjanović zaradi igranja z roko zunaj kazenskega prostora prejel neposreden rdeči karton. Med vratnicama ga je zamenjal David Šugić in se izkazal. Celjani so bili ob številčni prednosti nevarnejši nasprotnik, a so se gostitelji rezultatsko dobro držali.

Ob koncu rednega dela je bil na semaforju začetni rezultat, sledil je polurni podaljšek, v katerem gola ni bilo, tako da je odločalo izvajanje 11-metrovk. Varovanci Simona Sešlarja so izkoristili dve zapravljeni 11-metrovki Radomelj in po uspešnem poskusu Ivana Božića v peti seriji napredovali v polfinale.

Bravo po loteriji izločil državne prvake

Bravo je po 11-metrovkah izločil Muro. | Foto: Grega Valančič/Sportida Bravo je po 11-metrovkah izločil Muro. Foto: Grega Valančič/Sportida Loterija je odločala tudi v Fazaneriji, kjer so gostje z golom Martina Kramariča povedli v 26. minuti. Ko je že kazalo, da se bodo na polčas odpravili s tesno prednostjo, je po sporno doseženem zadetku izenačil Alen Kozar.

V drugem polčasu se mreži nista zatresli, tako da je moštvi čakalo 30 dodatnih minut, v katerih so bili domači bolj podjetni, v 99. minuti so imeli na voljo tudi 11-metrovko, a Kai Cipot ni premagal razpoloženega Renata Josipovića. Ta se je izkazal tudi pozneje, ko so o zmagovalcu odločili streli z bele pike, zaustavil je tri in Bravu izdatno pomagal do polfinala.

Pokal Slovenije, četrtfinale

Sreda, 27. oktober:
Olimpija : Koper 0:1 (0:1)
Parris 5.

Kalcer Radomlje : Celje 3:4* (0:0, 0:0) - po izvajanju 11-metrovk
R.K.: Marjanović 11./Radomlje.

Mura : Bravo 2:3* (1:1, 1:1) - po izvajanju 11-metrovk
Kozar, 42.; Kramarič 26.

Četrtek, 28. oktober:
Maribor : Domžale 1:2 (0:1)
Sellouki 90.; Ibričić 33., Georgijević 70. R.K.: Martinović 82./Maribor.

Zmagovalci slovenskega nogometnega pokala
9 - Maribor
7 - Olimpija
3 - Gorica, Koper
2 - Domžale, Interblock, Mura
1 - Celje, Rudar

 

Ne spreglejte