Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 11. 2021,
22.39

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

1. SNL Ognjen Mudrinski NK Koper NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 1. 11. 2021, 22.39

2 leti, 5 mesecev

poročilo s tekme maribor : koper

Maribor poskrbel za gnečo pri vrhu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Ognjen Mudrinski | Ognjen Mudrinski je prispeval oba gola za zmago Maribora. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Ognjen Mudrinski je prispeval oba gola za zmago Maribora.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaši Maribora so v tekmi 15. kroga Prve lige Telemach premagali Koper z 2:0 (1:0).

Pred današnjim derbijem kroga so bili Koprčani s 27 točkami vodilna ekipa, toliko jih je imela na drugem mestu tudi Olimpija. Mariborčani so tekmo začeli pri 24 točkah, z zmago pa bi oba tekmeca ujeli na vrhu. Na koncu so po boljši predstavi prišli do teh treh točk in zdaj so na vrhu tri ekipe s po 27 točkami.

Prvo medsebojno tekmo v tej sezoni je avgusta v Kopru dobila domača zasedba z 2:0, ta teden pa sta tekmeca z različnim uspehom opravila tudi pokalno nalogo. Koprčani so se z zmago proti Olimpiji uvrstili v polfinale, Mariborčanom po porazu z Domžalčani to ni uspelo.

V prvem delu prvega polčasa so imeli malenkost več od igre gostje, a ni bilo prave nevarnosti pred golom Ažbeta Juga. Še najbolj živahen je bil v napadu Lamin Colley, a njegova strela v deveti in 12. minuti nista bila najbolj natančna. Podobno je bilo tudi po poskusu Kaheema Parrisa v 15. minuti, potem pa so pobudo prevzeli Mariborčani.

A terenske premoči vijoličastim dolgo ni uspelo spremeniti v učinkovito akcijo. Poskušali so Antoine Makoumbou, Martin Milec in Nino Žugelj, a je bil ob ne preveč nevarnih strelih na pravem mestu koprski vratar Adnan Golubović.

Maribor pa je nato vendarle še pred koncem polčasa prišel do vodstva. Veliko zaslug zanj imata Jan Repas in Gregor Sikošek, ki sta dobro kombinirala na levi strani, po podaji Sikoška v kazenski prostor pa je pred vrati natančno meril Ognjen Mudrinski. Koprčani so imeli tik pred koncem še prosti strel, a izvedba spet ni bila najbolj natančna.

Maribor pod vodstvom Radovana Karanovića v prvenstvu ostaja neporažen. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Maribor pod vodstvom Radovana Karanovića v prvenstvu ostaja neporažen. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

V nadaljevanju so imeli prvo veliko priložnost Koprčani. V 57. minuti je Colley sam stekel proti vratom domačih, a je bil v boju ena na ena zmagovalec Jug.

Nato pa je veliko napako naredil njegov tekmec na drugi strani. Golubović je v 61. minuti iz svojega kazenskega prostora dobesedno podal na noge Blažu Vrhovcu, ta je našel Mudrinskega, strelec prvega gola pa je bil dovolj hiter, da je žogo pred Golubovićem dvignil in jo jo še drugič poslal v mrežo.

Maribor je nato brez večjih težav nadzoroval potek tekme in zadržal prednost. Koper si je pripravil le še dve polpriložnosti, Maribor ni več toliko pritiskal, vseeno pa je bil Marko Alvir še dvakrat aktiven pred golom Kopra, v 90. minuti pa še Malik Sellouki, a se izid ni več spremenil.

V naslednjem krogu bodo Mariborčani v soboto, 6. novembra igrali v Ljubljani z Bravom, Koper pa bo ta dan gostil zasedbo iz Sežane.

 Maribor - Koper 2:0 (1:0)

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev 2000, sodniki: Sagrković, Kasapović, Pospeh.
* Strelec: 1:0 Mudrinski (42.), 2:0 Mudrinski (61.).
* Maribor: Jug, Milec, Mitrović, Voloder, Sikošek, Vrhovec, Makoumbou (od 82. Šturm), Repas, Alvir, Žugelj (od 82. Sellouki), Mudrinski (od 69. Sirk).
* Koper: Golubović, Palčič, Žužek, Rajčević (od 79. Vošnjak), Novoselec, Guberac (od 64. Vešner Tičič), Jelić Balta, Bešir (od 65. Grudina), Osuji, Parris, Colley (od 79. Panić).
* Rumeni kartoni: Vrhovec, Makoumbou, Alvir; Guberac.
* Rdeč karton: /

 

NK Maribor : Koper 2:0 (1:0)

1:0 Mudrinski 42., 2:0 Mudrinski 61.

Konec tekme: Derbi kroga je z 2:0 pripadel Štajercem, ki so na račun vpisali nove tri točke in na vrhu ujeli Olimpijo in Koper. Mariborčani še petič v zadnjih šestih tekmah niso prejeli zadetka.

80. minuta: Mariborčani še naprej držijo vodstvo 2:0, pri Koprčanih je zvuto poskušal Stjepan Oštrek, a je bil Jug na mestu, pri domačih pa Repas, a mu ni uspelo zvišati

61. minuta: vratar Kopra Golubović si je privoščil veliko napako, podal je do enega od igralcev Maribora, žoga je nato prišla do Mudrinskega, ki je še drugič zatresel mrežo gostov

57. minuta: izjemna priložnost za Colleyja, ki je sam stekel proti vratarju Jugu, a ga ni uspel premagati, tako da ostaja pri tesnem vodstvu gostiteljev

45. minuta: tekma se je po vodstvu domačih malce razživela, a brez spremembe rezultata, Mariborčani na odmor s tesno prednostjo.

42. minuta: Mariborčani po lepi akciji kronali terensko premoč. Repas je s podajo zaposlil Sikoška, ta je z leve strani z roba kazenskega prostora podal po tleh pred gol, kjer je bil z bližine natančen Ognjen Mudrinski.

34. minuta: nadaljuje se izrazita terenska premoč vijolic, Milec je lepo podal do Žuglja, ta stekel proti golu in streljal, a Golubović je bil na mestu

29. minuta: igra še naprej večinoma poteka na polovici Kopra, ki čaka na protinapade; Gregor Sikošek je vtekel v kazenski prostor in poskušal s podajo, na koncu je razčistil Golubović

21. minuta: Maribor več pri žogi (60 %), a brez resnejših nevarnosti za koprska vrata, še najbolj vroče je bilo po dveh izvajanjih iz kota, a je Adnan Golubović žogo izbil; na drugi strani je znova poskušal Colley, a zadel zunanji del mreže

9. minuta: do prve priložnosti so prišli Koprčani, ki v tej sezoni v gosteh še niso izgubili, poskušal je Lamin Colley, a mu Ažbeta Juga ni uspelo premagati.

Začetek tekme (20.15): Koper, ki v Ljudskem vrtu ni zmagal že od avgusta 2009, pogreša prvega strelca tekmovanja Maksa Barišića in Karla Bručića, v primerjavi z zadnjo prvenstveno tekmo v Sežani je Maribor opravil dve spremembi v začetni enajsterici: namesto Roka Kronavetra in Mirka Mutavčića, ki ju ni v kadru, igrata Jan Repas in Nino Žugelj.

Postava NK Maribor:


Postava Kopra:

Preberite še: 

Celje Bravo 13 krog Simon Sešlar
Sportal Celjani pahnili Muro v spodnjo polovico 1. SNL
NK Mura : Vitesse, konferenčna liga, Matko Obradović
Sportal Obradović in prvaki še lep čas skupaj: Najboljše še prihaja
Ne spreglejte