SiolNET. Sportal Prva liga
1,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Nekdanji predsednik Olimpije v pismu za javnost

Milan Mandarić pojasnjuje, kaj se v resnici dogaja z Olimpijo

1,15

termometer

Milan Mandarić
Milan Mandarić sporoča, da je NK Olimpijo tudi formalno predal v roke novemu lastniku Adamu Deliusu. Foto: Vid Ponikvar

Nekdanji predsednik Olimpije Milan Mandarić sporoča, da je z naslednikom Adamom Deliusom odpravil zadnje ovire na prevzemni poti in s tem ljubljanski klub tudi formalno predal v roke novemu lastniku. Pojasnil je tudi, zakaj se je v sredo sploh sestal z Nemcem.

 

Olimpija Aluminij Sportal Olimpija izgubila v zadnji sekundi tekme, v Murski Soboti brez zmagovalca

Novo vodstvo Olimpije še naprej molči o tem, kako si bo razdelilo naloge, čeprav je ob prvem stiku z javnostjo (19. oktobra) pojasnjevalo, da bo to storilo najpozneje v treh dneh. Nemec Adam Delius o tem še ni spregovoril, se je pa s pismom za javnost oglasil zdaj že nekdanji prvi mož Olimpije Milan Mandarić.

"Nekatere neresnice so šle čez vse meje dobrega okusa"

Milan Mandarić in Adam Delius sta v sredo uredila še zadnje odprte zadeve. Milan Mandarić in Adam Delius sta v sredo uredila še zadnje odprte zadeve. Foto: Vid Ponikvar "V zadnjih dneh se je v nekaterih medijih pojavilo veliko ugibanj in nepreverjenih trditev, ki delujejo zavajajoče in povzročajo napačno sliko v javnosti o poslu, ki je povezan s prodajo Olimpije. Nekatere neresnice in zavajanja so šla čez vse meje dobrega okusa, zato sem dolžan javnosti posredovati prave informacije o zaključku tega posla,'' v uvodu sporoča 82-letni Američan srbskih korenin in v nadaljevanju pojasnjuje: ''Po skupščini športnega društva NK Olimpija, ki je bila izvedena 19. oktobra, je ostalo le še nekaj odprtih zadev, ki jih je bilo treba urediti, zato sva se z gospodom Adamom Deliusom znova sestala v sredo, 3. novembra. Na tem sestanku sva se dogovorila, na kakšen način bodo uporabljena sredstva, ki so jih novi lastniki vplačali kot kupnino na račun pri notarju, in s tem sva odpravila še zadnje ovire na prevzemni poti."

Ognjen Mudrinski Sportal Mariborčani z zmago na derbiju na vrhu ujeli Olimpijo in Koper

Podpisan je bil aneks k pogodbi

Olimpija je na zadnji tekmi remizirala proti Bravu. Olimpija je na zadnji tekmi remizirala proti Bravu. Foto: Grega Valančič/Sportida "Sam sem pri tem ravnal odgovorno in v skladu z mojimi obljubami, da se iz tega denarja najprej poplačajo vse terjatve, ki jih ima NK Olimpija, da bo klub po mojem odhodu razbremenjen vseh dolgov, tudi mojega vložka, vrednega več kot 20 milijonov evrov. Temu sem podredil vse druge poslovne motive, tudi izplačilo dela kupnine, ki gre na moj račun in bo zadnji izplačan. Z gospodom Deliusom sva se o vseh podrobnostih sporazumela, podpisan je bil aneks k pogodbi in moja obljuba je s tem v celoti izpolnjena," je dal vedeti, da je bil dva tedna po skupščini kluba, ko sta se nekdanji in novi predsednik tudi predstavila javnosti na nevsakdanji novinarski konferenci (potekala je v nemškem in hrvaškem jeziku, brez uradnega prevoda v slovenski jezik), dosežen končni dogovor.

"NK Olimpijo sem s tem dokončno, tudi formalno, predal v roke novemu lastniku in prihodnost zmajev je zdaj izključno v rokah novega predsednika in njegovih sodelavcev. Gospodu Adamu Deliusu se zahvaljujem za korekten odnos in mu želim veliko športnih in poslovnih uspehov pri vodenju največjega slovenskega nogometnega kluba. Nogometnemu klubu Olimpija želim še dolgo uspešno prihodnost, vsem ljubiteljem nogometa v Ljubljani in Sloveniji pa veliko športnih užitkov v Stožicah," želi Mandarić veliko sreče Olimpiji, ki se je po zadnjem remiju (domačih 1:1 z Bravom) po točkah izenačila z vodilnim Koprom.

Ko se je Olimpija z Aluminijem pomerila prvič v tej sezoni (3:1 konec avgusta v Ljubljani), je bil Milan Mandarić še prvi mož kluba. Ko se je Olimpija z Aluminijem pomerila prvič v tej sezoni (3:1 konec avgusta v Ljubljani), je bil Milan Mandarić še prvi mož kluba. Foto: Grega Valančič/Sportida

To pa je bila tudi tekma, na kateri je navijaška skupina Green Dragons po koncu izrazila nezadovoljstvo nad dogajanjem in obrnila hrbet trenerju Dinu Skenderju. Nova preizkušnja zmaje čaka v nedeljo, ko se odpravljajo na tradicionalno neugodno gostovanje v Kidričevem, kjer bodo skušali upravičiti vlogo favorita proti zadnjeuvrščenemu Aluminiju.

Enes Handanagić Sportal Zaradi nogometa skoraj oslepel, zdaj je našel srečo drugje Maribor - Olimpija, 1. SNL Sportal Green Dragons še čakajo na izpolnitev Nemčevih obljub

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin