Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 11. 2021,
19.25

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Jaka Ihbeisheh Ester Sokler Ivan Šarić Gedeon Guzina NK Celje NK Radomlje Prva liga Telemach 1. SNL

Petek, 5. 11. 2021, 19.25

2 leti, 5 mesecev

Poročilo s tekme Radomlje : Celje

Radomlje poskočile od dna, Celjani zamudili veliko priložnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Mlinarji Radomlje | Radomlje so dosegle četrto zmago v sezoni. | Foto Nik Moder/Sportida

Radomlje so dosegle četrto zmago v sezoni.

Foto: Nik Moder/Sportida

Nogometaši Kalcerja Radomelj so v tekmi 16. kroga Prve lige Telemach premagali Celje s 3:2 (1:0).

Olimpija Aluminij
Sportal Olimpija izgubila v zadnji sekundi tekme, v Murski Soboti brez zmagovalca

Kalcer Radomlje : Celje 3:2 (1:0)

Stadion športni park Domžale, sodniki: Vinčić, Perger, Mijatović.

Strelci: 1:0 Guzina (21.), 2:0 Šarić (48.), 2:1 Sokler (68.), 2:2 Ihbeisheh (avtogol, 74.), 3:2 Šarić (80.).

Kalcer Radomlje: Šugić, Primc, Zabukovnik, Nuhanović (od 74. Jazbec), Šarić, Ihbeisheh, Mužek, Pogačar (od 75. Kregar), Guček, Guzina (od 87. Varga), Božić (od 82. Bumbu).

Celje: Raduha, Zec, Božić, Brecl (od 46. Jakobsen), Benedičič (od 46. Vrbanec), Marandici (od 85. Lartey), Zaletel, Majevski (od 46. Sokler), Medved, Begić (od 60. Kuzmanović), Svetlin.

Rumena kartona: Pogačar, Šarić.
Rdeč karton: /

Celjani so današnjo uvodno tekmo 16. kroga začeli s petega izhodišča, Radomljani pa s predzadnjega. Na koncu so po razburljivi tekmi slavili domači in sploh prvič doslej premagali Celjane ter se po točkah izenačili z Domžalčani in Taborom Sežano.

V tej sezoni sta se ekipi pomerili že dvakrat, obakrat so imeli več uspeha Celjani. Najprej avgusta v ligaški tekmi, ki so jo dobili z 2:0, nedavno pa so medsebojni četrtfinalni obračun v pokalu dobili po izvajanju enajstmetrovk. Današnji gostje sicer na prejšnjih devetih medsebojnih tekmah še niso klonili.

Žan Medved je prvi zapretil v sedmi minuti z nevarno akcijo in prodorom, ko ga je lepo našel Tamar Svetlin, a je nato Medved slabo končal in žogo z 12 metrov poslal prek vrat. V 13. minuti pa je bila na delu celjska naveza Medved – Ivan Božić, a brez prave nevarnosti za gol Radomelj.

Radomljani so se nato prebudili in prevzeli pobudo. Povedli pa že iz prve nevarne akcije, ko je Gal Primc natančno podal z desne strani v sredino do Gideona Guzine. Ta je žogo sprejel, se obrnil in jo s "škarjicami" poslal mimo vratarja Celjanov Florjana Raduhe. Sodniki so gol sicer potrdili šele po dolgem ogledu sistema Var.

V 28. minuti pa je Marko Božić streljal z roba kazenskega prostora, žogo je Raduha ukrotil. Ob koncu polčasa pa so spet bili nevarnejši gostje, izstopal je predložek oziroma strel Svetlina v 39. minuti, ko je vratar David Šugić žogo le odbil, do nje je prišel Ivan Božić, a iz bližine ni bil natančen.

Sokler je dosegel gol za znižanje na 1:2. | Foto: Vid Ponikvar Sokler je dosegel gol za znižanje na 1:2. Foto: Vid Ponikvar

Zanimiv drugi polčas

Nadaljevanje je najprej postreglo s povišanjem vodstva domačih, ko je v 48. minuti Šarić ostal povsem sam na levi strani in nato s kakšnih sedmih metrov tudi zadel.

A dva gola zaostanka sta Celjane le spodbudila k napadalnejši igri. Ni sicer veliko manjkalo, da bi domači dosegli še tretji gol, saj so gostje po kotu žogo v 65. minuti izbijali z golove črte. A na drugi stani je že v v 68. minuti klonil tudi domači vratar, potem ko je po podaji Mića Kuzmanovića pred golom Adama Jakobsen podal na drugo vratnico, kjer je bil na pravem mestu Ester Sokler.

Sledil je šok za domače po hudi napaki v obrambi. V 74. minuti je Ivan Božić izvajal kot, do strela z glavo je prišel Medved, a Jaka Ihbeisheh in Šugić sta po nesporazumu, ko se je prvi sklonil pred svojim vratarjem, žoga pa ga je še zadela v hrbet, poskrbela za izenačenje za Celje.

Toda tudi to še ni bilo zadnje dejanje tekme. Celjani so sicer iskali zmagoviti zadetek, vendar so bili Radomljani tisti, ki so na koncu pobrali vse. Veliko zaslug za zmago ima Luka Guček z lepim prodorom po desni, po njegovi podaji pred gol žoge Raduha in branilec David Zec nista znala ustaviti, prišla pa je do Šarića, ki je bil na petih metrih sam in je zatresel mrežo za končnih 3:2.

V naslednjem krogu bodo Celjani spet gostovali v Domžalah, saj jih 20. novembra čaka še tekma z Domžalami; Radomljani bodo dan pozneje gostovali v Kopru.

Ne spreglejte