Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 10. 2022,
19.31

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

30

Natisni članek

NŠ Mura 1. SNL Prva liga Telemach NK Radomlje NK Tabor Sežana NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Koper ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Bravo

Ponedeljek, 24. 10. 2022, 19.31

1 leto, 5 mesecev

1. SNL, 14. krog

Koprčani v ogrevanju za derbi dvakrat vodili, po avtogolu pa odnesli le točko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

30

NK Radomlje NK Koper | Drugouvrščeni Koprčani so na ponedeljkovem gostovanju pri Radomljah dvakrat vodili, na koncu pa z avtogolom "poskrbeli" za remi. V prihodnjem krogu se bodo v Stožicah pomerili z Olimpijo. | Foto Nik Moder/Sportida

Drugouvrščeni Koprčani so na ponedeljkovem gostovanju pri Radomljah dvakrat vodili, na koncu pa z avtogolom "poskrbeli" za remi. V prihodnjem krogu se bodo v Stožicah pomerili z Olimpijo.

Foto: Nik Moder/Sportida

Zadnjo tekmo 14. kroga so odigrali nogometaši Radomelj in Kopra. Drugi so dvakrat vodili, na koncu pa z avtogolom "poskrbeli" za remi (2:2). Bravo in Celje sta popoldne odigrala še drugi polčas prestavljene tekme, Bravo je še enkrat zadel in zmagal z 2:0. Vodilna Olimpija je v nedeljo gostovala v Novi Gorici. Gola nismo videli, so pa pred tekmo med navijači padale pesti. Mura je s 4:0 premagala Tabor. Vse štiri gole je zabila že v prvem polčasu. Nogometaši Domžal so v praznem Ljudskem vrtu zadali boleč udarec Mariboru. Zmagali so s 3:0 in na lestvici prehiteli vijolice, ki so po tretjem zaporednem porazu zdaj sedme. 

Matevž Vidovšek
Sportal Po nešportnem udarcu, ki dviguje prah v Sloveniji, se je javno pokesal in opravičil
Simon Sešlar Svit Sešlar
Sportal Daleč najboljša stvar, ki se je zgodila slovenskemu nogometu

1. SNL, 14. krog:

Ponedeljek, 24. oktober:
Bravo : Celje 2:0* (1:0)
Flakus Bosilj 10., Križan 50.
*Tekma je bila v soboto zaradi razmočenega igrišča po prvem polčasu prekinjena, drugi polčas so odigrali v ponedeljek.

Radomlje Koper 2:2 (1:1) 
Ouro 23./11m, Mittendorfer 58./ag; Benedičič 8., Kotnik 55.

Sobota, 22. oktober:
Maribor : Domžale 0:3 (0:1)
Mutavčić 35., Jo. Pišek 48., Jakupović 71.
R.K.: Sikošek 47./Maribor, Kronaveter 52./Maribor

Nedelja, 23. oktober:
Tabor : Mura 0:4 (0:4)
Balažič 19., Klepač 25., 33., Beganović 28.

Gorica : Olimpija 0:0 (0:0)

Zadnjo tekmo 14. kroga so odigrali v domžalskem Športnem parku, kjer so Radomljani, ki si se znašli v ogromni rezultatski krizi, gostili drugi Koper in se razšli brez zmagovalca. 

Koprčanom se je smejalo že v 8. minuti, ko je Žan Benedičič dosegel še četrti zadetek na peti zaporedni tekmi. Radomljani niso najbolje izbili predložke Luke Kambiča, kar je vezist Kopra izkoristil in s prefinjenim lob udarcem z leve strani igrišča zadel za vodstvo z 1:0. V 23. minuti so domači izenačili. Adnan Golubović je na nedovoljen način zaustavil protinapad Esterja Soklerja, si za prekršek prislužil rumeni karton, z bele točke pa je bil zanesljiv Samsindin Ouro, ki je postavil rezultat prvega polčasa.

Koprčani so v deseti minuti drugega polčasa znova povedli. Po podaji Michaela Pavlovića z leve strani igrišča je pred golom visoko skočil Andrej Kotnik in zatresel mrežo Radomljanov. A vodstvo ni prav dolgo trajalo. Le tri minute zatem so varovanci Zorana Zeljkovića kar sami poskrbeli za izenačenje. Po predložku Vicka Ševlja je lastno mrežo zatresel Maj Mittendorfer, ki je postavil končnih 2:2.

Koprčani so na drugem mestu, za vodilno Olimpijo zaostajajo osem točk. Najboljši ekipi se bosta udarili v naslednjem krogu v Stožicah.

Nogometaši Brava so v prestavljenem ponedeljekovem drugem polčasu še enkrat zatresli celjsko mrežo in zmagali z 2:0. | Foto: Vid Ponikvar Nogometaši Brava so v prestavljenem ponedeljekovem drugem polčasu še enkrat zatresli celjsko mrežo in zmagali z 2:0. Foto: Vid Ponikvar

Bravo v prestavljenem drugem polčasu potrdil zmago

Močno deževje, ki je v soboto zajelo slovensko prestolnico, je krojilo razplet uvodne tekme 14. kroga 1. SNL. Bravo in Celje, edina slovenska prvoligaša, ki sta v tej sezoni premagala vodilno Olimpijo, sta odigrala le prvi polčas, nato pa je bil dvoboj zaradi nemogočih igralnih razmer na stadionu ŽAK prekinjen.

Drugi polčas so odigrali v ponedeljek. Šiškarji sicer doma zelo poredko izgubljajo proti Celjanom – to se jim je na šestih tekmah pripetilo le enkrat, kar štirikrat pa so se razveselili zmage –  in tudi tokrat niso, vknjižili so zmago z 2:0. 

Fotogalerija tekme v Ljubljani (foto: Vid Ponikvar/Sportida):

Fotogalerija
1 / 32

Nogometaše Brava je v vodstvo v soboto v 10. minuti popeljal David Flakus Bosilj. Mrežo je zatresel iz neposredne bližine, pred tem je iz rok spolzela žoga vratarju gostov Florijanu Raduhi po strelu Matije Kavčiča. Mladi reprezentant se je razveselil strelskega prvenca v 1. SNL v dresu Šiškarjev, za katere je bil v tej sezoni že dvakrat uspešen v pokalnem tekmovanju. 

V nadaljevanju srečanja je razmočeno igrišče nogometašem onemogočilo konkretnejšo igro. Gostje so bili blizu izenačenja v 41. minuti, ko je nekdanji slovenski reprezentant Denis Popović, ki je v polno zadel na zadnjih dveh tekmah Celja, izvajal kot, vratar Brava Gal Lubej Fink je nato žogo preusmeril v prečko.

Bravo je v ponedeljek nadaljeval z isto enajsterico kot v soboto, Celjani pa so izkoristili možnost menjave, namesto Aljoše Matka je zaigral Nene Gbamble. Čeprav so gostje začeli odločno, pa je Bravo podvojil prednost v 50. minuti. Mitja Križan je zadel z natančnim strelom s 14 metrov in postavil končnih 2:0.

Bravo ima na računu pet zmag in je šesti, Celjani ostajajo tretji.

Matevž Vidovšek
Sportal Kaj se je dogajalo na tekmi z Olimpijo? "Sodnik se mi je po srečanju opravičil."

V Gorici padale pesti, ne pa goli

Novogoričani so proti Olimpiji osvojili pomembno točko, a bi glede na priložnosti v prvem polčasu lahko tudi več. Je bila pa ljubljanska zasedba precej več pri žogi. Izbranci Mirana Srebrniča so bili konkretni v svojih napadih, a na koncu večinoma naleteli na previsoko oviro v obliki vratarja Matevža Vidovška. Ta je tako še vedno nepremagan v prvi ligi, njegov niz traja 810 minut. Mladenič pa je imel tudi nekaj sreče, saj bi po burnem odzivu kaj lahko predčasno končal tekmo v Novi Gorici.

Matevž Vidovšek | Foto: Grega Valančič/Sportida Matevž Vidovšek Foto: Grega Valančič/Sportida Vidovšek je burno reagiral po bližnjem stiku z novogoriškim igralcem Alenom Krajncem in ga udaril z glavo, sodniki pa so tudi o pregledu posnetka ocenili, da je dovolj visoka kazen za to rumeni karton.

V 48. minuti pa so imeli gostujoči igralci lepo priložnost za vodstvo, vendar je osamljeni Timi Max Elšnik z osmih metrov zgrešil cilj s strelom z glavo. Jošt Urbančič je v 74. minuti zadel zunanji del ljubljanske mreže, sicer pa tudi spremembe v eni in drugi ekipi niso posebej vplivale na samo konkretnost igre. V 83. minuti je vendarle Aldair Djalo poskusil s strani, a je Uroš Likar žogo odbil v kot, v nasprotnem napadu pa je Krajnc prišel sam pred Vidovška, a je ta znova ostal nepremagan. 

Pred tekmo v Novi Gorici so se pred stadionom stepli navijači obeh organiziranih skupin, Terror Boys in Green Dragons. Posredovala je policija.

Mura že v prvem polčasu napolnila mrežo Tabora

Visoka zmaga Mure. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Visoka zmaga Mure. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Točkovno in napadalno najslabša ekipa lige Tabor je Muro pričakala še precej oslabljena, saj so zaradi poškodb in bolezni manjkali Tom Alen Tolić, Adrian Zeljković, Mihael Briški, Tom Kljun, Andraž Struna, Oguzhan Demirci, Coba Da Costa in Milan Vukotić. Kljub vsem težavam pa si v domačem taboru niso mislili, da bodo že po dobre pol ure lahko zgolj še čakali konec tekme. Takrat je Mura vodila že s 4:0 in je prvič v sezoni nanizala tri ligaške zmage zapovrstjo. 

Prvi gol je padel v 19. minuti, ko je po kotu Luke Bobičanca z desne strani na prvo vratnico z glavo spretno zadel Gregor Balažic. Šest minut pozneje je bilo 2:0. Po podaji Mirlinda Dakuja je bil Mihael Klepač sam pred vratarjem Janom Koprivcem in ga rutinirano premagal, tako kot v 27. minuti še Amar Beganović, ki je zadel iz bližine po podaji Žige Kousa z desne strani. Odpor Tabora je bil tako strt, v 31. minuti so imeli gosti novo priložnost, vendar je bil Koprivec na mestu po Dakujevem strelu z glavo. Klepač je v 33. minuti dosegel svoj drugi gol na tekmi po dolgi podaji z desne strani v globino. 

NK Maribor Damir Krznar
Sportal Krznar zažugal Kronavetru, o drugem golu pa: "Grmelo je v slačilnici"

Domžalčani so še drugič v tej sezoni premagali Maribor. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Domžalčani so še drugič v tej sezoni premagali Maribor. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Polom Maribora v Ljudskem vrtu

Srečanje 14. kroga v Ljudskem vrtu je zaradi kazni disciplinskega sodnika NZS potekalo pred praznimi tribunami. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Srečanje 14. kroga v Ljudskem vrtu je zaradi kazni disciplinskega sodnika NZS potekalo pred praznimi tribunami. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Domžale so v praznem Ljudskem vrtu, to je posledica nedavnega incidenta, ko jo je na tekmi s Koprom skupil pomočnik glavnega sodnika, v soboto pahnile Maribor v hude težave. Nogometaši v rumenih dresih so z zelo mlado in obetavno zasedbo premagali branilce naslova kar s 3:0, skoraj celoten drugi polčas pa so imeli na zelenici dva igralca več. Rdeča kartona sta namreč v 47. in 52. minuti, za oba je bil usoden drugi rumeni karton, prejela nogometaša Maribora Gregor Sikošek in Rok Kronaveter.

Maribor, ki je za razliko od poraza na večnem derbiju v Stožicah v začetno enajsterico uvrstil pet novih igralcev, je znova razočaral navijače. Še tretjič zapored je izgubil brez doseženega zadetka. Na zadnjih treh tekmah je v okvir vrat tekmeca usmeril le en samcat strel! Proti Kopru enega, proti Olimpiji in Domžalam pa niti enega. Domžalčani so za razliko od nenevarnih Mariborčanov v Ljudskem vrtu v okvir vrat usmerili 12 strelov, trije pa so zatresli mrežo Ažbeta Juga.

Domžalčani so povedli v 35. minuti, ko je po mojstrski akciji v polno zadel Mirko Mutavčić. Gostje so dopadljivo akcijo začeli s kota. Izvedel ga je Janez Pišek, podal po tleh, nato pa je žoga po tem, ko sta jo dvakrat spretno preskočila domžalska nogometaša in s tem zmedla mariborsko obrambo, počasi pripotovala do roba kazenskega prostora. Tam se je Mutavčiću ponudila priložnost za neposreden strel. Branilec se je izkazal in z natančnim strelom matiral Ažbeta Juga. Mladi Primorec si iz spoštovanja do nekdanjega kluba, je namreč nekdanji nogometaš Maribora, pri proslavljanju zadetka ni dal duška.

Fotogalerija s tekme v Mariboru (foto: Blaž Weindorfer/Sportida):

Fotogalerija
1 / 30

V 48. minuti je prednost Domžalčanov, ki jih vodi nekdanji strateg Maribora Simon Rožman, podvojil 20-letni Jošt Pišek. Z izjemno izvedbo prostega strela je poskrbel za strelski prvenec v 1. SNL.

Sledilo je obdobje, v katerem so Domžalčani z dvema igralcema več zlahka nadzorovali potek dogodkov na igrišču. Benjamina Markuša v 60. minuti ni veliko delilo od zadetka, v 71. minuti pa je Arnel Jakupović popeljal dvakratne državne prvake do vodstva s 3:0! Pred tem je Ažbe Jug preprečil zadetek Nicku Percu, najbližje žogi pa je bil napadalec iz Avstrije. Do konca srečanja bi lahko Domžalčani še nekajkrat zatresli mrežo, a se je na vratih prvakov izkazal Jug. 

Simon Rožman, nekdanji trener Maribora, je tako še drugič v tej sezoni vzel mero vijolicam. Ko je Mariborčane premagal v 5. krogu, je poskrbel za ogromne spremembe pri vijolicah, saj je trenerski položaj zapustil Radovan Karanović.

 

Najboljši strelci:

10 – Mirlind Daku (Mura),
8 – Andrej Kotnik (Koper), 
6 – Ivan Durdov (Domžale), Martin Kramarič (Bravo), Mustafa Nukić (NK Olimpija), 
5 – Roko Baturina (Maribor), Charles Chukwubuikem Ikwuemesi (Celje),
4 – Mario Kvesić (Olimpija), Rui Pedro (Olimpija), Jan Repas (Maribor), Svit Sešlar (Olimpija), Jakoslav Stanković (Tabor), Etien Velikonja (Gorica), Mihael Klepač (Mura), Žan Benedičić (Koper)

Ne spreglejte