Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 10. 2022,
19.22

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,47

24

Natisni članek

večni derbi NK Olimpija NK Olimpija NK Tabor Sežana NK Radomlje NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Koper ND Gorica NK Celje NK Domžale NK Bravo Prva liga Telemach 1. SNL

Nedelja, 16. 10. 2022, 19.22

1 leto, 6 mesecev

1. SNL, 13. krog

Večni derbi z bele točke dobila Olimpija, najboljši strelec Daku Muri priigral visoko zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,47

24

Olimpija Maribor | Olimpija se je veselila zmage v derbiju proti Mariboru. Z bele točke je zadel Mario Kvesić. | Foto Vid Ponikvar

Olimpija se je veselila zmage v derbiju proti Mariboru. Z bele točke je zadel Mario Kvesić.

Foto: Vid Ponikvar

Vrhunec 13. kroga v Stožicah je pripadel Olimpiji, ki je v derbiju z zadetkom Maria Kvesića z enajstmetrovke premagala Maribor, ki je drugi polčas igral z igralcem manj. Koper je v primorskem derbiju doživel spodrsljaj proti Gorici in prišel le do remija 1:1. Celjani so v petek z golom Denisa Popovića ugnali Tabor in se povzpeli na drugo mesto, Domžale in Bravo pa sta se razšla brez golov. Krog se je sklenil z zmago Mure nad Radomljami s 3:0. Mirlind Daku je zabil dvakrat in je že pri 10 golih.

1. SNL, 13. krog:

Petek, 14. oktober:
Celje : Tabor 1:0 (1:0)
Popović 45.+2

Domžale : Bravo 0:0

Sobota, 15. oktober:
Koper : Gorica 1:1 (0:1)
Edomwonyi 46.; Velikonja 10.

Olimpija . Maribor 1:0 (0:0)
Kvesić 90.+2/11-m; R.K.: Šoštarič Karić 45.+8/Maribor

Nedelja, 16. oktober:
Mura : Radomlje 3:0 (2:0)
Daku 3., 74., T. Cipot 9.

Alberto Riera, Olimpija - Maribor
Sportal Navijači Olimpije ganili Riero, Mariborčane bo preganjal VAR
Olimpija Maribor
Sportal Mitrović ni oporekal 11-metrovki, Krznar očital le sramežljivost
Olimpija Maribor
Sportal Pomislek kapetana Olimpije, ki pove veliko o Mariboru

Kvesić junak derbija proti nenevarnemu Mariboru

Svit Sešlar se je razveselil vedno prestižne zmage na večnem derbiju. | Foto: Vid Ponikvar Svit Sešlar se je razveselil vedno prestižne zmage na večnem derbiju. Foto: Vid Ponikvar V derbiju 13. kroga je Olimpija z zadetkom Maria Kvesića v sodnikovem podaljšku drugega polčasa prišla do velike zmage nad Mariborom. Zmagovalca je odločil natančen strel z bele točke in spravil v dobro voljo okrog 7 tisoč gledalcev na stadionu Stožice. Navijači Olimpije so dvakrat dodobra prekinili večni derbi, zaradi česar je moral glavni sodnik Dragoslav Perić obakrat krepko podaljšati igro. V prvem za osem, v drugem celo za dvanajst minut.

Maribor tokrat ni bil enakovreden tekmec, saj so imeli Ljubljančani pobudo. Povrhu vsega so aktualni prvaki drugi del igrali z nogometašem manj. Zaradi grobega prekrška ob izteku prvega dela je bil namreč izključen Sven Šoštarič Karić.

Fotogalerija s tekme Olimpija : Maribor (foto: Vid Ponikvar/Sportida):

Fotogalerija
1 / 72

Številčnejšo premoč je v nadaljevanju Olimpija izdatneje izkoriščala, prihajala do priložnosti, tri so bile zelo lepe, vendar je Ažbe Jug vselej odlično odreagiral. Svit Sešlar pa je v 73. minuti po strelu z glavo zadel prečko.Za napadalni pristop je bila nagrajena torej povsem v zaključku, ko je v domačem kazenskem prostoru z roko igral branilec Maribora Nemanja Mitrović.

Po intervenciji VAR je glavni sodnik Dragoslav Perić dosodil strel z bele točke, ki ga je Kvesić kronal z zadetkom, Olimpija pa je Mariboru zdaj pobegnila že za velikih 16 točk. Končno razmerje strelov v okvir vrat je znašalo 11:0 za Olimpijo, Green Dragons pa so po dvoboju prvič v tej sezoni glasno skandirali trenerju Albertu Rieri, ki se jim je nato pridružil pred severno tribuno.

Olimpija Igor Barišić
Sportal Direktor Olimpije zgrožen nad nekorektnostjo: Mediji, zakaj takšno sovraštvo?

Daku in Tio Cipot priigrala zmago Mure

Nogometaši Mure so prvič v sezoni povezali dve zmagi v sezoni in se na lestvici vrnili na četrto mesto. Prehiteli so Maribor. Proti Radomljam so večino dela opravili že na začetku. V tretji minuti je zabil Mirlind Daku, nato so stopili nekoliko nazaj, v deveti minuti pa iz protinapada vodstvo še povišali (Tio Cipot). Do konca tekme pa so le nadzirali položaj na igrišču, vodstvo pa po protinapadu še povišali. Podal je mlajši od bratov Cipot, zadel pa Daku, ki je z desetim golom v sezoni samo še potrdil vodilno mesto na lestvici strelcev.

Velikonja šokiral favorizirane Koprčane, ki so iztržili le remi

Etien Velikonja je zadel v 10. minuti. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Etien Velikonja je zadel v 10. minuti. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Koprčani so takoj prevzeli pobudo na domači zelenici, a si prave priložnosti niso priigrali. So pa na drugi strani v prvi pravi akciji zadeli Novogoričani. V deseti minuti so lepo izigrali domačo obrambo, po podaji Jošta Urbančiča pa je četrtič v sezoni zadel Etien Velikonja.

Trojna zamenjava Kopra je takoj na začetku drugega polčasa obrodila sadove, saj je Luka Kambič - ta je zamenjal Mateja Palčiča - s predložkom zaposlil Brighta Edomwonyija, ki je z glavo zabil prvi gol v slovenski ligi.

Zadnjo priložnost Gorice je imel Žan Leban, ki je v sodnikovem dodatku iz zahtevnega položaja sprožil mimo Golubovićevih vrat. Le nekaj sekund kasneje pa je imel zmago domačih na nogi rezervist Anis Jašaragić, a je žogo prav tako poslal mimo gola.

Popović znova junak Celja

Denis Popović je na zadnjih dveh tekmah zabil dva gola. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Denis Popović je na zadnjih dveh tekmah zabil dva gola. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Nogometaši Celja so se s tesno zmago nad zadnjeuvrščenim Taborom najmanj do sobote povzpeli na drugo mesto. V knežjem mestu so narekovali ritem igre in si priigrali več priložnosti. Prvo v deseti minuti, ko je Grigorij Morozov z leve strani lepo podal žogo na drugo vratnico, kjer je bil osamljen Aljoša Matko, po njegovem strelu pa jo je vratar Jan Koprivec z nogo odbil. Edini gol je padel v sodnikovem dodatku prvega dela, ko je Denis Popović mojstrsko izvedel prosti strel. Nekdanji slovenski reprezentant se je po desetletju vrnil na slovenske zelenice in zdaj zabil drugi gol na zadnjih dveh tekmah.

V drugem delu bi Celjani lahko dvakrat povedli z 2:0. Popović je sredi nadaljevanja tekme lepo prodrl do roba kazenskega prostora, dobro streljal, Jan Koprivec je žogo odbil, a na glavo Tina Matića, ki pa ni dobro reagiral, zadel je le gostujočega branilca. Nekaj minut pozneje se je priložnost ponudila tudi Aljoši Matku, tudi on pa je slabo streljal, žogo je z zunanjim delom stopala poslal mimo gola.

Mreži v Domžalah ostali nedotaknjeni

Maloštevilni gledalci v Športnem parku ob Kamniški Bistrici niso dočakali zadetka. | Foto: Grega Valančič/Sportida Maloštevilni gledalci v Športnem parku ob Kamniški Bistrici niso dočakali zadetka. Foto: Grega Valančič/Sportida Nogometaši Brava so v prejšnjem krogu napolnili mrežo Olimpije (6:1), tokrat pa si na gostovanju v Domžalah pripravili eno samo priložnost. Do edinega strela v okvir vrat so prišli v 84. minuti, ko je Luka Štor streljal z glavo, izkazal pa se je domači vratar Ajdin Mulalić.

Domžalčani, ki so še na četrti zaporedni tekmi ostali brez zmage, so imeli večji del tekme izrazito premoč, toda tudi oni niso bili posebej nevarni. V 18. minuti so sicer bili blizu gola, Hrvat Franko Kovačević si je na levi strani lepo ustvaril prostor za strel, močno udaril po žogi, a je zadel le prečko. Tako je ostalo na obračunu za šesto mesto pri neodločenem rezultatu.

Najboljši strelci:

10 – Mirlind Daku (Mura),
7 – Andrej Kotnik (Koper), 
6 – Ivan Durdov (Domžale), Martin Kramarič (Bravo), Mustafa Nukić (NK Olimpija), 
5 – Roko Baturina (Maribor), Charles Chukwubuikem Ikwuemesi (Celje),
4 – Mario Kvesić (Olimpija), Rui Pedro (Olimpija), Jan Repas (Maribor), Svit Sešlar (Olimpija), Jakoslav Stanković (Tabor), Etien Velikonja (Gorica)

Olimpija : Maribor 1:0 (0:0)

Kvesić 90+2.; Karič (Maribor) 45.min/RK

90+12. minuta - Konec tekme. Olimpija je dobila derbi proti Mariboru.

90+2. minuta - Strelec gola je Mario Kvesić. Ažbe Jug je šel v pravo smer, vendar ni ubranil tega strela. Za Kvesića je to četrti gol v sezoni.

90+1. minuta - Olimpija ima 11-metrovko.

Fotogalerija s tekme v Stožicah (Foto: Vid Ponikvar)

Fotogalerija
1 / 72

90. minuta - Spremljali bomo kar 12 minutni dodatek.

85. minuta - Tokrat so bakle na zelenico vrgli mariborski navijači.

84. minuta - Nova lepa priložnosta za Olimpijo in nova dobra obramba Juga. Tokrat je streljal Pedro.

77. minuta - Maribor je prek Žinića streljal na ljubljanska vrata, vendar strel ni bil dovolj natančen.

Olimpija Maribor | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

74. minuta - Izjemna priložnost za Olimpijo. Rui Pedro je poizkusil z desne strani, vendar je Sikošek žogo odbil z golove črte.

72. minuta - Z roba kazenskega prostora je poizkusil Kvesić, vendar Jug ni imel pretežkega dela.

65. minuta - Tekma se spet nadaljuje.

59. minuta - Vnovična prekinitev zaradi pirotehničnega vložka navijačev Olimpije. Medtem imajo njeni nogometaši pobudo, vendar do konkretnega strela še ni prišlo.

46. minuta - Maribor nadaljuje tekmo torej z igralcem manj. Bodo gledalci v Stožicah v drugem polčasu videli zadetek?

45+8. minuta - Sodnik Dragoslav Perić je kaznoval Svena Šoštariča Karića zaradi grobega prekrška nad Ruiem Pedrom, ki je nato v samem zaključku celo imel priložnost za gol, vendar žoga ni našla poti v mrežo.

Olimpija Maribor | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

45+8. minuta - v zadnji minuti sodnikovega podaljška je Svit Sešlar lepo podal z desne strani, Mustafa Nukić pa darila pred vratarjem Ažbetom Jugom ni znal izkoristiti in žogo poslal prek vrat.

45. minuta - Prva resnejša priložnost. Rui Pedro je poizkušal z leve strani, vendar je Ažbe Jug ubranil njegov strel. Zaradi prekinitve bomo v prvem polčasu spremljali kar osemminutni sodnikov podaljšek.

33. minuta - Derbi se spet nadaljuje.

24. minuta - Zaradi pirotehničnega vložka je derbi prekinjen. Nastala je dimna zavesa.

22. minuta - Še vedno brez pravega strela v okvir obeh vrat.

15. minuta - Mreži obeh vratarjev ostajata nedotaknjeni. Resnejše priložnosti še ni bilo, zato pa spremljamo igro z veliko tekanja.

20.15 - Derbi v Stožicah se je začel. Na štadionu v Stožicah je približno osem tisoč gledalci.

20.00 - V postavi Maribora pričakovano še ni novinca Josipa Iličića, ki tako kot Milec še ni nared za nastop. Zato pa se vrača v začetno enajsterico vratar Ažbe Jug. Ekipo bo vodil Aleš Mertelj, saj je glavni trener kaznovan Damir Krznar.

19.45 - Še pol ure je do začetka derbija slovenskega prvenstva med Olimpijo in Mariborom. 

Začetni 11-erici

Ne spreglejte