Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 10. 2022,
19.23

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,61

30

Natisni članek

NŠ Mura NK Radomlje NK Tabor Sežana NK Maribor NK Maribor NK Koper NK Olimpija NK Olimpija ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Bravo Prva liga Telemach 1. SNL

Ponedeljek, 10. 10. 2022, 19.23

1 leto, 6 mesecev

1. SNL, 12. krog

Brez zmagovalca v Domžalah, Bravo napolnil mrežo Olimpije in kaos v Ljudskem vrtu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,61

30

prva liga NK Bravo NK Olimpija | Bravo je na začetku drugega polčasa povedel s 3:0. | Foto Grega Valančič/Sportida

Bravo je na začetku drugega polčasa povedel s 3:0.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Za konec 12. kroga 1. SNL so se nogometaši Radomelj in Gorice razšli z remijem (1:1). Vodilna Olimpija je v nedeljo doživela blamažo, saj jo je Bravo premagal s 6:1. Izgubilo je tudi pred krogom drigouvrščeno Celje, ki ga je po preobratu s 3:1 premagala Mura. Sobotni derbi kroga med Mariborom in Koprom je bil v 85. minuti za kar pol ure prekinjen. Ob izidu 0:0 je bil najprej izključen vratar Maribora Samo Pridgar, nato so ob še eni sodniški odločitvi navijači ponoreli in sodnik Matej Jug je tekmo prekinil. Ko se je nadaljevala, je Žan Benedičič zabil evrogol za zmago Kopra z 1:0. Primorci so zdaj drugi, šest točk za Olimpijo.

prva liga NK Bravo NK Olimpija
Sportal Riera bo razmislil o spremembah, vodstvo Olimpije se opravičuje navijačem

1. SNL, 12. krog:

Sobota, 8. oktober:
Tabor : Domžale 1:1 (0:1)
El Afghani 82.Barišić 45+1

Maribor : Koper 0:1 (0:0)
Benedičić 87.; R.K.: Pridgar 80./Maribor
Tekmo so sodniki v 85. minuti zaradi protestov navijačev za pol ure prekinili.

Nedelja, 9. oktober:
Bravo : Olimpija 6:1 (2:0)
Svetlin 39., Kramarič 45.+2, 49., 69., Kurtović 65., Nsana 70.; Jakšić 52./ag

Mura : Celje 3:1 (0:1)
Daku 51., Beganović 71., Šroler 90.+3; Popović 16.; R.K.: Ikwuemesi 66./Celje

Ponedeljek, 10. oktober:
Radomlje : Gorica 1:1 (1:1)
Šošić 37.; Marinič 24.

Radomlje še naprej brez domače zmage

V Domžalah sta ekipi iz spodnjega dela lestvice odigrali zadnji dvoboj prve tretjine prvenstva. Glede na prikazano se je ta kar zasluženo končal z delitvijo točk, tako da so Radomlje še naprej edina ekipa, ki na domačem igrišču še ni prišla do zmage. Četa Nermina Bašića ostaja na osmem mestu, zasedba Mirana Srebrniča pa na devetem.

Do vodstva so v 24. minuti prišli nogometaši Gorice, ko je po prodoru po desni strani odbito žogo iz bližine iz ostrega kota v mrežo poslal Leon Marinič. V 37. minuti pa so Radomljani izenačili. Madžid Šošić je najprej s strelom od daleč Likarja prisilil v obrambo in udarec iz kota, po njem pa se je isti igralec znašel pri žogi v osrčju kazenskega prostora in izid poravnal na 1:1. 

Katastrofa Olimpije v Šiški

V domačem nogometnem prvenstvu pretresov poln 12. krog. Vodilna Olimpija je doživela katastrofo v Šiški, kjer je Bravo zmagal s 6:1. Za ekipo iz Stožic je to šele drugi poraz v sezoni. Bravo je na prvih 11 tekmah prvenstva zabil le osem golov, najmanj med vsemi ekipami v ligi, tokrat pa torej kar sedem. Še gol Olimpije je bil namreč avtogol. Igralec tekme je bil s hat-trickom Martin Kramarič, ki se je s šestimi goli zavihtel na drugo mesto lestvice strelcev. Začetek tekme je bil sicer boljši za Olimpijo, Rui Pedro je denimo zadel vratnico. A že ob koncu prvega polčasa se je vse postavilo na glavo.

Galerija z mestnega derbija v Šiški (foto: Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 18

V 39. minuti je Marcel Ratnik naredil napako in žogo v kazenskem prostoru podaril Tamarju Svetlinu, ki je zadel za 1:0. V sodniškem dodatku so izbranci Dejana Grabića podvojili prednost, ko je Kramarič natančno izvedel prosti strel z 20 metrov. Drugi polčas se je začel z drugim golom Kramariča in nadaljeval z avtogolom Nemanje Jakšića. Sredi nadaljevanja tekme pa so v razmaku vsega sedmih minut Bravaši zabili še tri gole: ob Kramariču še Almin Kurtović in Simon Nsana

Mura po preobratu premagala Celje

prva liga NŠ Mura NK Celje | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Na drugi nedeljski tekmi je Mura proti Celju prišla do svoje četrte zmage, hkrati pa je prekinila niz petih zmag Celjanov, ki so tekmo končali brez izključenega Charlesa Ikwuemesija. Celjani so nato iz svoje prve akcije zadeli za 1:0. Aljoša Matko je preigraval in prišel v kazenski prostor, nato je žogo Nene Gbamble nastavil Denisu Popoviću, ki jo je s približno 14 metrov poslal pod prečko. Njegov prvi gol v prvi slovenski ligi po desetletju.

V 51. minuti so se domači veselili izenačenja, ko je Mirlind Daku prišel do žoge, preigral vratarja Rozmana in žogo poslal v prazno mrežo. Daku je  dosegel osmi gol v sezoni in je zdaj sam na vrhu lestvice strelcev. Številčno prednost so Muraši od koncu unovčili: v 71. minuti je Amar Beganović za 2:1 zabil svoj prvi gol za črnobele. V sodnikovem dodatku je nato Martin Šroler le še potrdil zmago domačih s 3:1.

Mirlind Daku je zabil prvi gol za Muro, nato so se črnobeli dokončno razigrali. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Mirlind Daku je zabil prvi gol za Muro, nato so se črnobeli dokončno razigrali. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Kaos v Mariboru in evrogol Benedičiča za zmago Kopra

prva liga NK Maribor FC Koper | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Pred začetkom derbija 12. kroga prve lige je na zelenico Ljudskega vrta stopil Josip Iličić in pozdravil navijače. Kdaj bo pripravljen za igro, še ni jasno. Gost na tekmi je bil tudi atlet Kristjan Čeh, ki je pred prvim sodnikovim žvižgom na zelenici zalučal nogometno žogo. Nato pa se je začelo. In Maribor je odločno začel, a je Koper kmalu vzpostavil ravnotežje in imel na koncu v prvem celo več posesti žoge (54-odstotkov). V okvir vrat so streljali samo kanarčki, dvakrat. Najlepšo priložnost je imel Ivan Novoselec, ko je po prostem strelu 19-letni vratar Maribora Samo Pridgar žogo odbil Novoselcu na noge, a ta nanjo ni bil pripravljen in je s petih metrov streljal mimo vrat.

Galerija z derbija kroga v Ljudskem vrtu (foto: Blaž Weindorfer/Sportida):

Fotogalerija
1 / 32

Prvi dramatičen trenutek tekme se je zgodil v 80. minuti, ko je po globinski podaji Dariu Kolobariću iz mariborskega gola stekel mladi vratar Pridgar. Prišlo je do kontakta, Kolobarić je padel po tleh in sodniki so Pridgarju pokazali rdeči karton. S tribun se je slišalo glasno negodovanje. Navijači so bili namreč prepričani, da so pred tem spregledali nekaj koprskih prekrškov. Maribor je nadaljeval z igralcem manj (na klop je odšel Rok Kronaveter). Prvič v sezoni oziroma prvič po poškodbi je med vratnici stopil Ažbe Jug. Zaradi poškodbe gležnja na drugi zaporedni tekmi namreč manjka Menno Bergsen.

Ko so sodniki nekaj minut pozneje piskali še en prekršek Mariboru (Marko Tolić je pohodil vratarja Adnana Golubovića), so navijači dokončno ponoreli. S tribun so leteli tudi predmeti. Je nekaj celo zadelo stranskega sodnika? Ni bilo dobro vidno. Sodniki so bili deležni številnih zmerljivk. Glavni sodnik Matej Jug je tako prekinil tekmo. Koprski nogometaši in sodniki so odšli v slačilnico, mariborski so ostali na zelenici.

prva liga NK Maribor FC Koper | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Tekma se je po kar polurni prekinitvi vendarle nadaljevala. Do spremembe je prišlo v golu Kopra: poškodovanega Golubovića je zamenjal David Adam. In takoj je sledil šok za Maribor. Koper je imel kot. Žoga se je v kazenskem prostoru odbila do Žana Benedičiča, ki je z več kot 20 metrov sprožil neubranljiv strel in vratar Jug je bil premagan. V zadnjih minutah je bilo še nekaj protestiranj in rumenih kartonov Mariboru, nato pa je sodnik Jug odpisal konec. Koper je zmagal z 1:0, s tribun pa se je slišal koncert žvižgov. "Sodnikov ne bom komentiral. Vsak naj se drži svojega posla," je v prvi izjavi po tekmi v prenosu na SK dejal trener Maribora Damir Krznar.

Domžale Kosićevega Tabora ne morejo premagati

Domžale Tabora, odkar jih vodi Dušan Kosić, še niso premagale. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Domžale Tabora, odkar jih vodi Dušan Kosić, še niso premagale. Foto: Vid Ponikvar/Sportida Nogometaši Tabora so na prvi tekmi 12. kroga brez pomoči kaznovanega Denisa Kouaa prekinili niz treh porazov. To jim je s svojim prvencem v prvi ligi priboril Boucif El Afghani. Z Domžalami so igrali 1:1. Kraševci so na lestvici še vedno zadnji, imajo osem točk. V sodnikovem dodatku prvega polčasa je za 1:0 za goste iz Domžal zabil Bartol Barišić. Arnel Jakupović je z desne strani podal pred vrata, kjer je bil na drugi vratnici najvišji Barišić, ki je v napadu zamenjal kaznovanega Ivana Durdova. Za Jakupovića je bila to peta podaja v sezoni, s čimer se je izenačil z Olimpijinim Mariom Kvesićem. Prvi je Mariborčan Rok Kronaveter s sedmimi podajami.

Najboljši strelci:

8 – Mirlind Daku (Mura),
7 – Andrej Kotnik (Koper), 
6 – Ivan Durdov (Domžale), Martin Kramarič (Bravo), Mustafa Nukić (NK Olimpija), 
5 – Roko Baturina (Maribor), Charles Chukwubuikem Ikwuemesi (Celje),
4 – Rui Pedro (Olimpija), Jan Repas (Maribor), Svit Sešlar (Olimpija), Jakoslav Stanković (Tabor), 
...

Ne spreglejte