Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 8. 2024,
12.11

Osveženo pred

3 ure, 15 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,32
olimpijske igre Pariz 2024 Pariz 2024

Natisni članek

Nedelja, 11. 8. 2024, 12.11

3 ure, 15 minut

Slovenski zastavonoši na sklepni slovesnosti Janja Garnbret in Toni Vodišek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,32
Pariz 2024 otvoritev olimpijske igre Slovenija | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovensko zastavo bosta na večerni sklepni slovesnosti olimpijskih iger v Parizu nosila zlata športna plezalka Janja Garnbret in srebrni kajtar Toni Vodišek, je na družbenih omrežjih objavil Olimpijski komite Slovenije (OKS). Sklepna slovesnost XXXIII. olimpijskih iger moderne dobe se bo na stadionu Stade de France začela ob 21. uri.

"Ti si zastavonoša? Ne, jaz sem zastavonoša," je Vodišek v smehu dejal Garnbret v videu, ki so ga pri OKS objavili na Instagramu.

Mednarodni olimpijski komite je pred olimpijskimi igrami v Tokiu odločil, da mora vsaka država imeti dve zastavonoši, moškega in žensko, to pravilo pa je obveljalo tudi v Parizu. Na otvoritveni slovesnosti sta zastavo Slovenije nosila rokometašica Ana Gros in kanuist Benjamin Savšek.

Štiriindvajsetletni Vodišek je v videu ocenil, da ju je z Garnbret zasluženo doletela čast, da bosta na sklepni slovesnosti nosila slovensko zastavo. Da je čast nositi zastavo, se je strinjala tudi 25-letna Korošica, ki je spomnila, da jo je ta čast doletela že pred tremi leti v Tokiu.

Po mnenju številnih najboljša športna plezalka vseh časov je v Tokiu pred tremi leti postala prva olimpijska zmagovalka v tem športu, letos pa je naslov v nekoliko spremenjeni olimpijski kombinaciji uspešno ubranila.

Poleg Janje Garnbret in Tonija Vodiška je v Parizu odličje za Slovenijo osvojila še judoistka Andreja Leški, ki je v prvem tednu iger zmagala v kategoriji do 63 kilogramov, kar je bila prva slovenska medalja na letošnjih igrah.

Preberite še:

Uroš Zorman
Sportal Uroša Zormana premagala čustva: Škoda ...
slovenska rokometna reprezentanca : Španija, OI, Pariz, tekma za bron
Sportal Slovenski rokometaši brez odličja, Danci z rekordno razliko do zlata
Sifan Hassan, Tigst Assefa
Sportal Sifan Hassan v zaključku do olimpijskega rekorda in zlata
Ne spreglejte