Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 7. 2024,
10.28

Osveženo pred

1 ura, 6 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,89
Nemčija Elizabeth Omoregie Ana Gros Dragan Adžić slovenska ženska rokometna reprezentanca olimpijske igre Pariz 2024 Pariz 2024

Natisni članek

Torek, 30. 7. 2024, 10.28

1 ura, 6 minut

Pariz 2024, ženski rokometni turnir, 3. krog

Katastrofa Slovenk in boleč poraz na olimpijskih igrah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,89
Slovenija Nemčija | Slovenske rokometašice so doživele boleč poraz. | Foto Guliverimage

Slovenske rokometašice so doživele boleč poraz.

Foto: Guliverimage

Po veliki zmagi proti Južni Koreji so slovenske rokometašice v tretjem krogu olimpijskega turnirja naletele na preveliko oviro. Nemke so povsem povozile izbranke Dragana Adžića (41:22), ki so si otežile pot do četrtfinala. Slovenijo do konca skupinskega dela čakata še tekmi proti Norveški v četrtek ob 21. uri in proti Švedski v soboto ob 16. uri. "Nimam besed. Boli me, ker vem, da smo sposobne več. Nimam besed," je v pogovoru za slovensko nacionalno televizijo vidno razočarana povedala kapetanka Ana Gros. Norvežanke so premagale Južnokorejke s 26:20.

Slovenija : Nemčija 22:41 (9:16)

Izjemno izenačeno se je začel dvoboj med Slovenkami in Nemkami. Nobeni od ekip se v uvodu ni uspelo oddaljiti drugi od druge. Izbranke Dragana Adžića so imele sprva rahlo pobudo in vseskozi imele gol prednosti, a so se žilave Nemke vselej znale vrniti.

Slovenska dekleta so tekmo dobro začela. | Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com Slovenska dekleta so tekmo dobro začela. Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com

Slovenke so imele ob vstopu v drugih deset minut igre celo priložnost, da bi tekmicam vnovič pobegnile, ko so imele na terenu igralko več. A so imele celo Nemke s sedemmetrovko priložnost za vodstvo s 5:4, vendar je vratarka Maja Vojnovič strel obranila. Zato pa je imela prednost s 5:4 naša izbrana vrsta, potem ko je Elizabeth Omoregie dosegla svoj drugi gol.

Preveč napak in Nemke so pobegnile

Če našim rokometašicam ni uspelo izkoristiti igralke več, pa je to uspelo tekmicam. Po izključitvi kapetanke Ane Gros so Slovenke naredile še napako pri izvajanju z devetih metrov in ponujeno priložnost so Nemke v protinapadu ter praznih vratih hitro izkoristile in povedle s 7:5.

Slovenija Nemčija | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Na splošno so slovenske igralke v prvem polčasu naredile veliko napak, tudi zgrešile iz lepih priložnosti, Nemke pa so si posledično priigrale prednost treh golov (9:6), ko je bila že četrtič uspešna Julia Maidhof. Naskok so ob igralki manj celo povečale na +4, kaj kmalu pa je bilo 11:6.

Nič kaj drugače ni bilo ob vstopu v drugi polčas, zaostanek je naraščal

Selektor Adžić je bil primoran še drugič v zelo kratkem obdobju vzeti minuto odmora, saj igra ni stekla, kot se je pričakovalo. Nemke se niso pustile motiti in nadaljevale v svojem ritmu, Slovenke pa so bile na drugi strani še naprej premalo uspešne v napadalnih akcijah, medtem ko je bila obramba preveč luknjičasta. Podatek, da so polčas končale pri vsega devetih zadetkih, pove veliko. Zato pa so se v napačnem trenutku razigrale tekmice, ki so prvi del dobile z velikansko prednostjo sedmih golov (16:9).

Slovenija Nemčija | Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com

Razmerje sil se ni spremenilo niti ob vstopu v drugi polčas. Tehtnica se je še bolj nagnila na nemško stran. Selektor Adžić je skušal iskati način, kako spremeniti potek dogodkov v pariški dvorani. Iz minute v minuto je prednost naraščala, Slovenke pa so bile povsem neprepoznavne. V 38. minuti igre je bil rezultat že 23:11.

Boleč poraz in –19. Kapetanka Ana Gros: Nimam besed. Boli me.

V naših vrstah ni bilo prave energije, kar se je poznalo v igri v obrambi. Nemke so bile v 45. minuti že pri 29 golih. Dobesedno so rešetale slovensko obrambo, prednost pa je narastla že na +14 (29:15).

Nemke so letele po terenu. | Foto: Guliverimage Nemke so letele po terenu. Foto: Guliverimage

Na žalost se stanje ni spremenilo. Nemke so dobivale vse večja krila in dobesedno letele. Če so bile poklapane po presenetljivem porazu proti Južnim Korejkam, so se jim danes razširila obzorja. Z visoko zmago z 19 goli razlike (41:22) so si odprle pot proti četrtfinalu, če bodo enako število točk imele dve ali tri ekipe. Naše rokometašice so si jo medtem otežile.

"Videti je bilo, da nismo bili pripravljeni za to raven. Nisem uspel dvigniti ekipo na to raven, da bi bila enakovredna Nemčiji in bi zmagali v boju za četrtfinale," je v pogovoru za slovensko nacionalno televizijo po koncu tekme razočarano povedal selektor Adžić, kapetana Ana Gors, ki je dosegla šest golov, pa je bila prav tako razočarana: "Iskreno ne znam opisati. Poraz zelo boli. Ne morem verjeti, da smo si dopustile, da na takšen način in s tako veliko razliko izgubimo. Nimam besed. Boli me, ker vem, da smo sposobne več. Nimam besed."

Do konca skupinskega dela bo Slovenija odigrala še dve tekmi. Proti Norveški se bo pomerila v četrtek ob 21. uri in proti Švedski v soboto ob 16. uri.

Norvežanke so v tretji tekmi prišle do druge zmage. Južnokorejke so se v prvem polčasu dobro držale in zaostajale le za dva zadetka, na koncu pa so predstavnice s severa Evrope vknjižile zmago s 26:20.

 

Pariz 2024, ženski rokometni turnir, 3. krog

Torek, 30. julij:

Lestvici:

Slovenska olimpijska ekipa:

Vratarki Amra Pandžić in Maja Vojnovič, krilne igralke Tamara Mavsar, Alja Varagić, Maja Svetik in Ema Abina, zunanje igralke Ana Gros, Ana Abina, Barbara Lazović, Elizabeth Omoregie, Nina Spreitzer in Tjaša Stanko ter krožni napadalki Nataša Ljepoja in Valentina Klemenčič. Del ekipe so tudi tri rezervne igralke, vratarka Dijana Đajić ter zunanji igralki Ema Hrvatin in Nena Černigoj.

Preberite še:

slovenska odbojkarska reprezentanca : Kanada, olimpijske igre, Pariz,
Sportal Veliki zmagi rokometašic in odbojkarjev, Terčeljeva blizu kolajni
Slovenija rokomet ženske
Sportal Zgodovinski uspeh slovenskih rokometašic na olimpijskih igrah v Parizu
slovenska ženska rokometna reprezentanca Pariz 2024
Sportal Ob zgodovinskem trenutku niso manjkale niti solze
Sihyeon Lim
Sportal Na OI že padel svetovni rekord, Slovenke začele s porazom
EHF Euro22: Slovenija - Hrvaška Dragan Adžić
Sportal Slovenke ob olimpijskem krstu priznale premoč Dankam, Korejke premagale Nemčijo
slovenska ženska rokometna reprezentanca : Danska, olimpijske igre
Sportal Slovenska olimpijska premiera se je končala s porazom
Ne spreglejte