Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 7. 2024,
19.00

Osveženo pred

2 uri, 1 minuta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,93
OI rezultati olimpijske igre Pariz 2024 Pariz 2024 Žana Pintarič Žiga Ravnikar Dragan Adžić slovenska ženska rokometna reprezentanca

Natisni članek

Četrtek, 25. 7. 2024, 19.00

2 uri, 1 minuta

Olimpijske igre, Pariz, 24. julij

Na OI že padel svetovni rekord, Slovenke začele s porazom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,93
slovenska ženska rokometna reprezentanca : Danska, olimpijske igre | Slovenske rokometašice so na premierni olimpijski tekmi izgubile proti Dankam. | Foto Guliverimage

Slovenske rokometašice so na premierni olimpijski tekmi izgubile proti Dankam.

Foto: Guliverimage

Dan pred uradnim odprtjem olimpijskih iger v Parizu je bil prav poseben dan za slovensko žensko rokometno reprezentanco. Ta je v Parizu doživela olimpijski krst, za uvod je z 19:27 izgubila proti favoriziranim Dankam. Slovenska lokostrelka Žana Pintarič je kvalifikacije končala na 46. mestu, Južnokorejka Sihyeon Lim pa je s 694 točkami postavila svetovni rekord. Žiga Ravnikar si je z 31. mestom kvalifikacij v prvem krogu izločilnih bojev prihodnjo sredo zagotovil obračun z Italijanom Federicom Musolesijem.

EHF Euro22: Slovenija - Hrvaška Dragan Adžić
Sportal Slovenke ob olimpijskem krstu priznale premoč Dankam, Korejke premagale Nemčijo

Uradna otvoritev 33. olimpijskih iger v Franciji bo v petek po 18. uri, a prvi boji na tekmovanju pod petimi krogi so se že začeli. V sredo so bili v akciji že nogometaši in igralci ragbija 7, danes pa so oči slovenskih ljubiteljev športa uprte tudi v slovenske nastope.

Že ob 9. uri zjutraj so olimpijski krst doživele članice ženske rokometne reprezentance, ki so se v prvem polčasu še dobro držale proti favoriziranim Dankam, v drugem pa tudi zaradi številnih napak niso zmogle več slediti tekmicam. Skandinavke so zmagale s 27:19.

Žiga Ravnikar
Sportal Tekmujejo v vsakem vremenu, dežju in mrazu, le strel se bojijo

Žana Pintarič | Foto: Inštitut za strateške rešitve Žana Pintarič Foto: Inštitut za strateške rešitve Nastope na olimpijskih igrah sta začela tudi lokostrelca. Prva je v kvalifikacijah discipline ukrivljeni lok nastopila Žana Pintarič, ki je z izkupičkom 638 zasedla 46. mesto, v osrednji del tarče, ki prinaša deset točk, je ustrelila 24-krat. 

Je pa v kvalifikacijah padel svetovni rekord, s 694 točkami se je podenj podpisala Južna Korejka Sihyeon Lim, od tega je kar 48 puščic izstrelila v osrednji krog tarče, ki prinaša deset točk. 

Sihyeon Lim je nova svetovna rekroderka. | Foto: Guliverimage Sihyeon Lim je nova svetovna rekroderka. Foto: Guliverimage

kvalifikacijami je danes opravil lokostrelec Žiga Ravnikar. Med 64 udeleženci današnjih kvalifikacij si je pristreljal mesto v prvi polovici uvrščenih. Njegov izkupiček po dveh krogih tekmovanja in izstreljenih 72 puščicah je znašal 663 točk. Od tega je 28-krat puščico nameril in poslal v središčni krog tarče, ki prinaša tudi največ točk, torej deset.

Tekmec 24-letnega Domžalčana v prvem krogu izločilnih dvobojev bo 25-letni tekmovalec iz Bologne, ki je kvalifikacije končal kot 34. Zbral je le točko manj od Slovenca, 662, je pa imel 29 desetic.

Žiga Ravnikar | Foto: www.alesfevzer.com Žiga Ravnikar Foto: www.alesfevzer.com

Kvalifikacije še niso prvo sito na olimpijskih igrah, saj so se vse tekmovalke uvrstile v prvi izločilni krog. Na podlagi razvrstitve v kvalifikacijah se določajo pari v prvem krogu izločilnih bojev.

Nadaljuje se predtekmovanje v nogometu in ragbiju 7, kjer so uvodne tekme odigrali že v sredo.

Preberite še:

Andreja Leški
Sportal Andreja Leški se ne bo ustrašila procesa, niti boja za olimpijsko medaljo
Logan Martin
Sportal Branilcu olimpijskega zlata ukradli opremo
Javier Mascherano
Sportal Kaos ob začetku nogometnega olimpijskega turnirja, Argentinci vložili pritožbo
kokain, droge
Sportal Pariški preprodajalci drog si v času OI manejo roke
Jannik Sinner
Sportal Jannik Sinner zaradi vnetja mandljev brez OI
Miloš Janša
Sportal Miloš Janša: Imeli smo nekaj sreče, a brez kakovosti naših veslačev ta sreča ne bi pomagala
doping Wada
Sportal Amine Guenichi zaradi dopinga brez OI
Ne spreglejte