Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 8. 2024,
20.50

Osveženo pred

31 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,37
Jean-Philippe Mateta Sergio Camello Španska nogometna reprezentanca Francoska nogometna reprezentanca olimpijske igre Pariz 2024 Pariz 2024 OI rezultati

Natisni članek

Petek, 9. 8. 2024, 20.50

31 minut

Olimpijske igre, Pariz 2024, nogomet, tekma za 3. mesto in finale

Finale z osmimi goli, nogometno zlato za Španijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,37
Pariz 2024 nogomet finale Španija Sergio Camello | Sergio Camello je v podaljšku zadel dvakrat in Španija je osvojila olimpijsko zlato. | Foto Reuters

Sergio Camello je v podaljšku zadel dvakrat in Španija je osvojila olimpijsko zlato.

Foto: Reuters

V petkovem finalu moškega nogometnega turnirja U23 na pariških olimpijskih igrah sta se pomerili reprezentanci Francije in Španije. Španci so v prvem polčasu povedli s 3:1, a so Francozi izsilili podaljšek. V sodnikovem dodatku je za 3:3 z bele točke zadel Jean-Philippe Mateta. V podaljšku je dvakrat zadel rezervist Sergio Camello in Španija je zlato osvojila s 5:3. Maroška reprezentanca je že v četrtek osvojila bronasto odličje, potem ko je v malem finalu v Nantesu premagala Egipt s 6:0 (2:0).

španska reprezentanca, OI
Sportal Španci in Francozi v finalu olimpijskega nogometnega turnirja

Jean-Philippe Mateta je zadel za podaljšek. | Foto: Reuters Jean-Philippe Mateta je zadel za podaljšek. Foto: Reuters Španci, olimpijski prvaki leta 1992, trikrat pa so bili srebrni, in sicer 1920 v Antwerpnu, 2000 v Sydneyju in pred tremi leti v Tokiu, so po 32 letih znova osvojili olimpijsko zlato v boju s Francozi, ki so bili prvaki OI leta 1984.

Do njega so prišli po pravcati drami. V prvem polčasu so vodili že s 3:1, a so jih Francozi ujeli ob koncu tekme in izsilili podaljšek. V tem je blestel Sergio Camello, ki je z dvema zadetkoma poskrbel za špansko zmago.

Maročani s teniškim izidom do olimpijskega brona

Maročani so s pol ducata golov osvojili olimpijski bron. | Foto: Reuters Maročani so s pol ducata golov osvojili olimpijski bron. Foto: Reuters Maročani, ki so dosegli svoj največji uspeh na olimpijskih igrah v nogometu doslej, so v boju za tretje mesto že v prvem polčasu postavili trdne temelje za želeno zmago. Abdessamad Ezzalzouli je Maročanom priigral vodstvo v 23. minuti, tri minute pozneje pa je podal za podvojitev prednosti, zadel je Soufiane Rahimi.

V drugem polčasu so Maročani dodobra napolnili mrežo tekmecev s severa Afrike, Bilal El Khannous je za 3:0 zadel v 51. minuti, Rahimi je s svojim drugim golom na tekmi povišal na 4:0 v 64. minuti, devet minut pozneje pa je podal za zadetek Akrama Nakacha. Končni izid je v 87. minuti postavil Achraf Hakimi.

Olimpijske igre, Pariz 2024, tekma za 3. mesto in finale:

Četrtek, 8. avgust:

Petek, 9. avgust:

PAriz 2024 golf Pia Babnik
Sportal Vodišek še brez kolajne, izvrstna Janja Garnbret, pa tudi Pia Babnik
Ne spreglejte